Ayazağaspor Kulübü Başkanı Hüseyin Çakır, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Başkanlığında kulübün bir üst lige yükseldiğini belirten Çakır, 3,5 milyon TL ile kulüp tarihinin en büyük yatırımını Ayazağa'ya kazandırdıklarını ifade etti.

1976 yılında babası tarafından kurulan Ayazağaspor'a yaklaşık 2 yıl önce başkan olan Hüseyin Çakır, yükünün ağır olduğunu ancak sorumluluğunun da farkında olduğunu vurguladı. Çakır, "Yapacak çok işimiz var. Ayazağa'yı hak ettiği yerlere getireceğiz" dedi.

"YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞİMİZ"

Başkanlık serüvenini anlatan Ayazağaspor Kulübü Başkanı Hüseyin Çakır, "Ayazağaspor Kulübü 1976 yılında babam ve arkadaşları tarafından kuruldu. Akabinde 15 yıl boyunca kulübün başkanlığını yürüttü. Babamdan sonra 5 başkan Ayazağaspor'u layık olduğu yerlere getirmek için elimden geleni yaptı. Kulübümüz bir dönem 3. Lig'e yükselme başarısı da gösterdi. Daha sonra Ayazağa'nın başarısı ve olumsuz tabloyu olumluya çevirmek için başkan adayı oldum ve seçildim. Başkanlık tamamen gönüllülük esası ve arma sevgisi ile yapılabilir. Ailemizden, çevremizden, esnafımızdan yaptığımız fedakarlıklarla kulübümüze hizmet ediyoruz. Yapacağımız çok işimiz var. Henüz yolun başındayız" diye konuştu.

ÇAKIR'DAN ÖZER VE GENÇ'E TEŞEKKÜR

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalara değinen Çakır, "Başkanlık görevini yaklaşık 2 yıldır yürütüyorum. Bu süreç içerisinde kulübü bir üst lige çıkardık, saha bakımını gerçekleştirdik, AyazağasporStore'u hizmete açtık. Bunların yanı sıra dışa bağımlılığı azaltmak ve gelirlerimizi artırmak için dükkan yapıp kiraya verdik. Bu konuda bize destek olan Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer'e ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyi çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

AYAZAĞA'YA 3.5 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Kulübe 3.5 milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyleyen Çakır, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Ayazağa'yı ziyaret ettiği sırada kendisinden futbol maçlarımızı oynadığımız sahamızı yenilenmesini rica ettik. Bu talebimizin ertesi günü İstanbul Valiliği'nin hesabına 600 bin TL yatırıldı. Fakat mülkiyet sorunu olduğundan dolayı bu maddi desteği değerlendiremedik. Akabinde Bakanımız ile yeniden temas kurduk ve konuyla ilgili istişarelerde bulunduk. Kendisi bize 'arkanızdayım' mesajını verdi ve çalışmalara başlamamızı söyledi. Bu sayede Ayazağa'nın makus talihini yenen desteği aldık ve toplamda 3.5 milyon TL'lik yatırım yapıldı" dedi.

"AYAZAĞA ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR"

Ayazağa'nın hak ettiği değeri görmediğini vurgulayan Çakır, "Bu olumlu gelişmelerin dışında beni üzen bir durumdan bahsetmek istiyorum. Maalesef Ayazağa adeta üvey evlat muamelesi görüyor. Bunu Şişli'den sonra Sarıyer'de de net bir şekilde hissediyoruz. Sonradan ilçeye bağlanan bir mahalle ne kadar sahiplenilir? Bundan çok muzdaripiz. Düşünebiliyor musunuz 3.5 milyonluk yatırımı İçişleri Bakanımızdan alabildik. Bu rakam ilçe belediyesine fazla değil. Ayazağa halkının kullanabileceği tek yatırım bu. Ormanları kenarda bırakırsak yüzölçümü olarak çok büyük bir mahalle olmayabiliriz. Fakat nüfusumuz 35 binin üzerinde. Buna rağmen layık olduğu hizmeti yeteri kadar alamıyor" şeklinde konuştu.

"SAĞLIK HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR"

Çakır, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim için önce can sonra canan. Sporcularımızın ve vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Spor ikinci planda kalıyor. Bu kapsamda pandemi kurallarına riayet ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ