Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanan "Avrupa Spor Haftası" bugün Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı’da gerçekleşti. 

Sarıyer İlçe Spor Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlik her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında sporun tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan ve her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi ve bu alanda bilincin arttırılması amacı ile Avrupa’da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası, Türkiye'de de 81 il ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bu yıl "Ulusal Herkes için Spor ve Sağlıklı Yaşam" sloganı ile kutlanan "Avrupa Spor Haftası" açılış töreni Sarıyer İlçe Spor Müdürü Mustafa Yılmaz Ordu, Sarıyer Belediyesi Karate Antrenörü Menderes Morkoç, Sarıyer Belediyesi antrenörler ve sporcuların katılımı ve sosyal  mesafe kuralları kapsamında gerçekleşti. 

“SPOR BİR HAYAT TARZI OLARAK BENİMSENMELİ”

Açılışta konuşan Sarıyer İlçe Spor Müdürü Ordu, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız himayelerinde, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından Gençlik Spor İl Müdürlükleri işbirliğinde her yıl Avrupa'da farklı etkinliklerle, farkındalık oluşturmak, topluma mesaj vermek için düzenlenen, "Avrupa Spor Haftası" Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak kutlanıyor. İnsanların sağlıklı birer birey olmaları için hareket etmeyi bir hayat tarzı olarak benimsemeleri gerekiyor. Hareketsizlik, obezite, kalp, şeker, tansiyon, kanser gibi hastalıkları ortaya çıkaran büyük bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Günümüzde teknolojinin sağladığı olanaklar, bir çok eylemi yerimizden kalkmadan, elimizdeki telefonla yada bilgisayarla yapmak, hareketsiz kalmamıza sebep oluyor. Hayatımızda hareket etmemizi kısıtlayan koşulların spor yaparak ortadan kaldırmamız gerekiyor” dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ