Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi ve Gençlik Spor ve Olimpiyat Komisyonu Üyesi Altay Unan, Sarıyer'in Uşakspor karşısında aldığı 6-0'lık mağlubiyeti Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na değerlendirdi. Unan, "Sarıyer Spor Kulübü iyi yönetilmiyor" dedi.

1977-1987 yılları arasında Sarıyer'in formasını giyen Altay Unan, farklı mağlubiyetin lacivert beyazlıların mazisine yakışmadığını ifade etti. Unan, kulübün iyi yönetilmediğini sözlerine eklerken, Beyaz Martı'nın öz kaynaklarına dönerek, altyapıdaki futbolculara daha fazla süre verilmesi gerektiğini vurguladı.

"BU MAĞLUBİYET TÜKENMİŞLİĞİN RESMİDİR"

Alınan mağlubiyete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Unan, "Sarıyer'e geçmiş yıllarda büyük emekler vermiş, yıllarca formasını giymiş biri olarak 6-0'lık hezimetten dolayı büyük üzüntü yaşıyorum. Bu mağlubiyet tükenmişliğin, sporcuların bakış açısının, maddiyatın ön plana konulduğu, amatörlük ruhunun kaybolduğunun ve kulübün iyi yönetilmediğinin mesajıdır. Yönetim içerisinde de büyük ayrılıkların yaşandığını düşünüyorum. Kulüp içinde kriz yönetimi sıfır. Bizim dönemimizde bırakın mağlubiyeti, beraberlik halinde sokağa çıkmaya utanırdık. Çünkü biz Sarıyerliyiz ve büyüklerimiz bir şey söyler diye çekinirdik. Futbolda mağlubiyet var fakat böyle yenilgileri olağan kabul edemeyiz" ifadelerini kullandı.

UNAN'DAN ALTYAPI VURGUSU

Sarıyer'in altyapıya daha fazla önem vermesi gerektiğini vurgulayan Unan, "Maddi açıdan baktığımızda menajerlik sistemi ile Sarıyer'e futbolcu transfer etmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Kulübümüz Türkiye'nin bir markasıdır. Uzun yıllar Süper Lig'de mücadele etmiş, Balkan Kupası'nı kazanmış bir kulüptür. O başarılı dönemleri yeniden yakalamak için bundan sonraki süreçte öz kaynaklarımıza dönmemiz gerekiyor. Altyapıya gereken önemin verilmesi lazım. Fakat bu sözde kalmamalı. Bizler de sakat veya cezalı oyuncular olduğu zaman A takıma yükseldik. O dönem altyapı da şampiyon olduk ve 2 sene sonra da Süper Lig'e çıkan kadroda yer aldık" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ VAR FAKAT DEĞERLENDİREMİYORUZ"

Altyapıdan A takıma yeteri kadar oyuncu alınmamasını eleştiren Unan, "U17 takımımız Türkiye şampiyonu olurken, U19 takımı ise şampiyonluğu penaltı atışlarında kaybetti. Bu iki takımdan hiç mi yetenekli oyuncu yok? Bu oyunculardan kaç tanesi A takımda? Türkiye'de söz sahibi olan gençlerimiz var fakat değerlendiremiyoruz. Kimse futbolcu olarak doğmadı. Emek, değer ve şans vermek gerekiyor. Bu doğrultuda kadro altyapıdan yetişen genç ve birkaç tane tecrübeli futbolculardan kurulmalı" dedi.

"HERKES İŞİNİ YAPMALI"

Unan, "Herkes işini yapmalı. Bunu yaparken de doğru planlama ve işin ehli olan kişilerle çalışılmalı. Birden fazla işi tek kişi yapamaz. Eğer öyle olsaydı teknik direktörlerin kıymeti kalmazdı. Yöneticiler teknik ve çok karışmamalı. Sarıyer'de ise tablo tam tersi. Kulüpte işler çantacı menajer diye tabir edilen kişilerle yürütülüyor. Herhangi bir donanımı, bilgisi, yetkisi olmayanlarla özellikle transfer çalışmaları yürütülmemeli" diye konuştu.

"YÖNETİM MENAJERLERİN YÖNLENDİRMELERİYLE HAREKET EDİYOR"

"Sarıyer'de  futbol oynamış ve Türk futbolunda önemli izler bırakan Yaşar Elmas, Hayri Ülgen, Oktay Çevik, Engin Ülker, Osman Yıldırım, Aykut Kocaman, İsmail Kartal, Tayfun Hut, (Keçi) Mehmet Demirtaş, (Fantom) Ahmet Yılmaz, Ahmet Sert, Mahmut Kocabal, Erdem Acar, Esat Bayram, (Kıvırcık) Mustafa Salepçioğlu, Birol Sarıer, Bülent Akatay gibi birçok isimlerden neden yararlanamıyoruz?" sorusu üzerine Unan, "Sarıyer'in başarısı altyapısı ve emektar futbolcularından alınacak ortak bir görüşle sağlanabilir. İstenilen başarıya ulaşmak için yönetimin bu konuda daha duyarlı olması lazım. Maalesef Sarıyer yönetimi görüşümüzü almamakla beraber, futbol menajerlerinin yönlendirmeleri doğrultusunda hareket ediyor" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ