Cumhuriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren Fenerbahçe Futbol Okulu, verdiği futbol eğitiminin yanı sıra üstlendiği yaşam koçluğu görevi ile çocukların ve ailelerin ilk tercihi olmaya devam ediyor.

“Futbolun yanı sıra akademik başarı ve ilk yardım şart”

Görev yapan antrenörlerin sportif açıdan başarısının yanı sıra akademik kariyerli olmalarına özen gösteren Fenerbahçe Futbol Okulu, futbol eğitimi gören çocukların akademik başarılarına da büyük önem veriyor. Konuyla ilgili konuşan Fenerbahçe Futbol Okulu Genel Koordinatörü Altay Unan, “Futbol okulumuzun bünyesinde çalışan antrenörlerimizin hepsini son derece bilgili ve tecrübeli. Futbolda başarılı oldukları kadar akademik kariyerlerinde de başarılı aynı zamanda ilk yardım eğitimli hocalarımız var.”

“Erken Müdahale çok önemli”

‘Spor ve Futbol Okulları deyip geçmeyin’ diyerek ebeveynlere uyarılarda bulunan Unan, “Spor ve futbol okullarında, çocuklarımızı kimlere emanet ettiğiniz önemli. Küçük yaştaki sporcuların gördüğü eğitimin önemi büyüktür. Spor okullarında en çok rastlanan olaylardan biride, sporcu çocuklarımızın antremanlarda ve kendi kategorilerinde oynadıkları müsabakalarda çarpmışlarıdır. Az da olsa rastladığımız çarpışmadan kaynaklı, dilinin ters dönmesi ve çenenin kilitlenmesi ve beyne oksijen gitmemesi neticesindeki kritik duruma o an yapılacak müdahale çok önemlidir. Bu olay maalesef, son 2 yılda futbol okulu olarak başımıza geldi. O esnada ilk müdahalemizi yaptık. Bu hayati dokunuşu, ancak ilk yardım eğitimi almış uzman hocalar yapar” dedi.

SARIYER POSTA