Beyaz Martı Spor Kulübü Başkanı Bülent Akatay, Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret etti. Spora dair değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede Başkan Akatay, “Biz aile kulübüyüz” dedi.

2015 yılında kurulan Beyaz Martı Spor Kulübü, gösterdiği performans ve kaydettiği aşamayla adından sıkça söz ettiriyor. Sarıyer’in en başarılı spor kulüpleri arasında yer alan, kısıtlı imkanlarla ve amatör ruhla mücadele eden kulüp, yaklaşık 4 yıl gibi bir sürede hedeflediği başarıları yakalamış durumda. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Beyaz Martı Spor Kulübü’nün yeni hedefler belirlediğini söyleyen Kulüp Başkanı Bülent Akatay, önemli açıklamalarda bulundu.

Röportajın satır başları şu şekilde:

“Recep Ergül Sarıyer için bir şans”

Kulüp mazisinden bahseden Akatay, “Yıllardır spor camiasının içerisinde yer aldıktan sonra 2015 yılında Ersin Şenyurt hocam ile birlikte kulüp kurmaya karar verdik. Bu ekip içerisinde yer alan Recep Ergül ömrünü spora vermiş bir insan. Sarıyer’de voleybolun duayen isimleri arasında yer alıyor. Kendisi Sarıyer için büyük bir şans. Beyaz Martı Spor Kulübü’nü kurana kadar kızlar ile ilgili herhangi bir spor organizasyonunun içerisinde yer almamıştık. Kulübü kurduktan sonra gördük ki özellikle Sarıyer’de bu alanda çok büyük eksiklikler var” dedi.

“Hedeflerimizi tutturduk”

Hedeflerini anlatan Akatay, “Biz kulübü kurduktan sonra 5 yıllık bir plan hazırladık. Ancak biz bu süre dolmadan hedeflerimize ulaştık, hatta geçtik. Bu bizde hedeflerin biteceği anlamına gelmiyor. Beyaz Martı Spor Kulübü’nde hedefler bitmez. Şuanda hem takımlarımızı hem sporcularımızı hem de Sarıyer’de spor faaliyetlerini nasıl geliştirebiliriz diye çalışıyoruz” diye konuştu.

“İyi insan, sosyal birey ve kaliteli sporcu”

Amaçlarının İyi insan, sosyal birey ve kaliteli sporcu yetiştirmek olduğunu vurgulayan Akatay, “Yaklaşık 4 yıllık süreç içerisinde Recep Hoca’nın özverisi, yönetimimiz ve 6 kişilik teknik ekibimiz ile büyük işler başardığımızı düşünüyorum. Burada antrenörlerimizin bilgi ve birikimlerine güveniyoruz. Beyaz Martı Spor Kulübü, amatör ruhuyla ve profesyonel ekibiyle yoluna devam ediyor. Bunun yanında en iyi şartlarda spor ortamını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Biz bir aile kulübüyüz”

“Birbirini çok iyi tanıyan iyi bir ekibiz” diyen Akatay, “Birçoğumuz çocukluk arkadaşıyız. Hepimizin belli bir akademik başarısı var. Biz inandığımız, güvendiğimiz, birlikte yol yürüyebileceğimiz, spora gönül vermiş kişilerle bu işi götürüyoruz. Açıkçası biz bir aile kulübüyüz” şeklinde konuştu.

“Tarifsiz bir duygu”

Akatay konuşmasına şöyle devam etti: “Beyaz Martı Spor Kulübü olarak 45 lisanslı sporcu ve 60’a yakın voleybol eğitimi alan küçük yaş grubu kızlarımızı kulübümüzde ağırlıyoruz. Biz alt yapı kulübüyüz. 6 yaşından itibaren voleybol eğitimi alan kızlarımız 18 yaşına kadar kulübümüzde değişik yaş kategorilerindeki takımlarımızda forma giyiyorlar. Bunların yanı sıra şuanda takımlarımız İstanbul’daki finallerde başarıyla mücadele ediyorlar. Ayrıca yakın bir tarihte Milli Takım seçmeleri yapılacak. İnanıyorum ki bizim takımdan da seçilenler olacak. Bu kadar kısa sürede bu seviyelere oyuncu gönderebilmek çok büyük bir başarı ve tarifsiz bir duygu. Ayrıca emeklerimizin karşılığını almanın haklı gururunu yaşayacağız.”

“Kendi imkanlarımızla bu işi götürüyoruz”

Kısıtlı imkanlarla mücadele ettiklerini vurgulayan Akatay, “Takımlarımız çalışmalarını Bahçeköy Orman Fakültesi Spor Salonu’nda yapıyor. Bizim de dikkatle takip ettiğimiz birçok genç sporcu var. Bunlar büyük takımlarda oynayabilecek kalitedeler. Fakat Sarıyer’de kızlarımızın spor yapabilecekleri alanlar kısıtlı. Bunların en başında da voleybol geliyor. Sporu ve sporcuyu geliştirmek biraz da elinizdeki imkanlarınız ile alakalı. Özellikle spor salonu konusunda. Eğer ilçemizde bu şartlar iyileştirilir ve geliştirilirse çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Biz Yeniköy’den sonra Sarıyer’de voleybol branşında mücadele eden ikinci kulübüz. Ama Sarıyer’deki kapalı spor salonunu 4 yıl içerisinde 2 kere kullanabildik. Maalesef bize ait olan bir yerimiz yok. Kendi imkanlarımızla bu işi götürüyoruz” dedi.

Akatay’dan sitem

Spora ve sporcuya yeteri kadar destek verilmediğini belirten Akatay, “Buradan Bahçeköy Orman Fakültesi’ndeki idarecilerimize teşekkür etmek istiyorum. Sarıyer Belediyesi’nin A takımı ile aynı ortamda çalışıyoruz. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Birçok sporcumuzun velisi bizi zaman zaman tebrik ediyor. Çünkü kısıtlı imkanlara rağmen bu kadar sporcuyu bir arada tutuyoruz. Fakat yeterli desteği göremiyoruz. Aslında bu sadece Sarıyer ile alakalı değil. Türkiye’nin spora bakış açısını gösteriyor. Biz bir adım attık. Bunun devamı gelirse ilçenin önde gelenleri daha fazla destek olurlar diye düşünüyorum. Yönetim olarak işin içerisine sponsor olayını dahil etmiyoruz. Çünkü firmalar gidişata göre belli bir süre sonra kendi fikirlerini de empoze etmeye çalışıyorlar. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“Bu işi başlatmak değil, sürdürebilmek önemli”

“Bu işi başlatmak değil, sürdürebilmek önemli” diyen Akatay, “Bunun için de çalışmalarımızı yapabileceğimiz bir salon lazım. Voleybol her yerde yapılabilecek bir spor değil. Bu yüzden kapalı bir salona ihtiyaç duyuyorsunuz. Özellikle takımlarınız kızlardan oluşuyorsa. Burada ilçenin önde gelen isimlerine iş düşüyor. Sarıyer’de futbol kulüplerinin çalışabileceği çok sayıda saha var. Fakat bizim için bu durum geçerli değil. Üstelik biz bu branşta faaliyet gösteren bir kulübüz. Bu sayının 4 olduğunu düşünsenize. Kim nerede, nasıl çalışacak?” şeklinde konuştu.

“Voleybolu kendimize hedef branş seçtik”

Farklı spor branşları açıp açmayacakları ile ilgili konuşan Akatay, “Biz sporun mutfağından yetiştiğimiz için bir işi, iş olsun diye yapanlardan değiliz. Ekibimize güvendiğimiz ve çok başarılı olacağımıza inandığımız için voleybolu kendimize hedef branş seçtik. Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte bütün mesaimizi bu işe harcıyoruz. Kız çocukları toplumsal konum olarak da çok önemli olduğu için tamamen voleybola ağırlık verdik. Şunu da belirtmek istiyorum; Beyaz Martı Spor Kulübü olarak bir branş açacaksak o alanda da başarılı olmak için yapacağız. Zaman ne gösterir bilemeyiz. Biz emin adımlarla ve önümüzü görerek ilerlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çocuğun mutlu olmasından yanayız”

Akatay sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz ailesi çok istiyor diye çocuğu takımımıza almayız. Çocuğun mutlu olmasından yanayız. Eğer kendisi de istiyorsa kapımız her zaman açık. Kulübümüze katılmak isteyenler sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizlere ulaşabilirler.”

“Başarılı kadınlar spor yapmıştır”

Başarının altında sporun yattığını vurgulayan Akatay şunları söyledi: “Başarılı olan iş kadınlarının geçmişinde spor yapmaları yatıyor. Bu araştırmalar neticesinde ortaya çıktı. Biz de Beyaz Martı Spor Kulübü olarak bu anlayışla yola çıktık. Veliler de gelip çalışma ortamını ve bizleri tanıyabilir. Bu konuda oldukça iddialıyız. Daha önce söylediğim gibi biz bir aile kulübüyüz. Bu yüzden tüm Sarıyerli kız çocuklarını kulübümüze bekliyoruz.”

GSM: 0532 231 76 57

Facebook: BEYAZ MARTI SPOR KULÜBÜ

İnstagram: beyazmarti.s.k