CHP PM Üyesi, İstanbul Milletvekili, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu CHP Sözcüsü Gökan Zeybek, Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Zeybek, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı seçimi için “Bizde kazanan vardır, kaybeden yoktur” dedi.

İstanbul’un birçok ilçesinde olduğu gibi Sarıyer’de de CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı seçimine kısa bir süre kaldı. 29 Aralık Pazar günü yapılacak olan kongre öncesi Levent Pehlivanoğlu’na konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Kanal İstanbul projesinden kongre sürecine kadar birçok konuda dikkat çeken ifadeler kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLUYORUZ”

TBMM’deki çalışmaların sürdüğünü söyleyen Zeybek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2020 yılının bütçe görüşmelerini tamamladık. Bütçe parlamentodan geçti. Yılbaşı dolayısıyla 1 haftalık bir tatil var. Biz de bu süreyi değerlendirmek için İstanbul’a geldik. Cenazelere, düğünlere, açılışlara katılarak, vatandaşlarımızın yanında oluyoruz” dedi.

ZEYBEK’TEN KANAL İSTANBUL TEPKİSİ

Kanal İstanbul projesi ile ilgili konuşan Zeybek, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2011 yılında başbakanlığı döneminde Kanal İstanbul isimli bir projeden bahsetmişti. Seçim kampanyasının ana projesiydi. 2020 yılına gireceğiz ve Türkiye yıllardır bu projeyi konuşuyor. Yapılan bir şey yok, konuşulan şey çok. İstanbullulara, ekonomiye, işsizlere, çiftçilere faydası var mı? Vatandaşa yararı yok. Fakat birilerine faydası olduğu kesin. Projenin yer aldığı bölgedeki milyonlarca arazileri düşük fiyata alıp yüksek fiyata satan çıkar çevrelerine faydalı. Rant çevresi, Ortadoğu ve Körfez sermayesi, ağırlık olarak Katar zenginleri bu bölgedeki arazileri çok ucuza kapattıklarını ve burayı Dubai’ye çevirmek istediklerini projeden de görüyoruz” diye konuştu.

“HALK YETKİYİ GERÇEK SAHİPLERİNE VERECEK”

“Kanal İstanbul projesinin yapılma ihtimalini görmüyorum” diyen Zeybek, “2020 yılı bütçesi içerisinde Kanal İstanbul için ayrılmış tek bir kuruş yok. Asgari ücret açıklandı. Açlık sınırı 2 bin 584 lira iken asgari ücret 2 bin 324 oldu. İnsanlar bu ülkede çalışıyorlar fakat açlık sınırının altında kazanç elde ediyorlar. Biz bu sorunları çözmek yerine kanallar ile uğraşıyoruz. Devlette para varsa önce işsizliği çözsün, depreme dayanaklık binalar yapsın. Olası depremde 30 bin yapı yıkılacak. Önceliğimiz bu olmalı. AK Parti İstanbul’un ikinci partisidir. İkinci partinin liderine İstanbul’un geleceği ile ilgili söz hakkı halk tarafından verilmedi. İlk yapılacak seçimlerde de halkımız tüm yetkilerini alıp gerçek sahiplerine vereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“SEVİM YALINKILIÇ ÇOK DENEYİMLİ BİR SİYASETÇİ”

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı seçimine değinen Zeybek, “Sevim Yalınkılıç ile Sarıyer Belediye Meclisi ve İBB Meclisi’nde birlikte görev yapmıştık. Ardından kendisi CHP Sarıyer İlçe Başkanı oldu. Çok da başarılı bir dönem geçirdi. Cumhuriyet Halk Partisi ile AK Parti arasındaki farkı Haziran seçimlerinde yaklaşık 50 bine çıkarttı. Partimiz 3 kez Sarıyer Belediyesi’ni kazandı ve en önemlisi de İBB’nin kazanılmasında üzerine düşen görevi yaptı. Sevim Hanım değerli, bilgili, birikimli ve parti okullarında da görev yapmış çok deneyimli bir siyasetçimiz. Kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“ERSİN ÖZER SİYASETTE İSTİKBAL VAAT EDİYOR”

İlçe Başkan Adayı Ersin Özer’in siyasette istikbal vaat ettiğini belirten Zeybek, şunları söyledi: “Diğer adayımız Ersin Özer’in babası benim çok yakın dostumdu. Ersin Bey 15 yıldır partimizin her kademesinde görev aldı. İlçe başkanlığı adaylığı konusunda iddia ortaya koydu. Şahsen ben gençlerin bu tür iddia ortaya koymalarını çok severim. Kendisi siyasette istikbal vaat eden bir arkadaşımız. Her iki partilimizde başarılı bir şekilde kampanyalarını sürdürüyor. İlk yapılacak seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı konusunda projelerini ve düşüncelerini paylaşıyorlar. Ersin Özer’e de başarılar diliyorum. Sonuç ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi kazanacak.”

“HER İKİ ADAYA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Zeybek, “Benim siyaset ile ilgili değerlendirmem şudur; kurullar, organlar, ilçe örgütleri seçimlerden başarılı çıktıysa delegeler yönetim kurullarının devamı ile ilgili karar verir. Eğer o ilçede seçim kaybedildiyse delege değişimden yana oy kullanır. 30 yıldır siyasetin içerisindeyim. Değişim talepleri partideki dinamizmi, iddiayı gösterir. Ersin Özer çok takdir ettiğim bir kardeşim. Sarıyer’de arkadaşları tarafından ilçe başkanlığına aday gösterildiğine göre meziyetleri ile de bunu hak ediyordur. Dediğim gibi hak eden kazansın” diye konuştu.

ZEYBEK’TEN GAZETECİLERE VE STK’LARA DAVET

“Sarıyer’deki gazetecileri, STK’ları Ankara’ya bekliyorum” diyen Zeybek, “TBMM’nin meşhur lokantasında yemek yiyelim. Çok sayıda arkadaşımız ziyaretimize geliyor. Aynı şekilde her yıl gazilerimizi misafir ediyorum. Yolu Ankara’ya düşmeyen arkadaşları da ağırlamak isterim. Bu vesile ile Sarıyerli ve İstanbullu vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum. 2020’nin ülkemize ve dünyaya başarış getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“BİZDE KAZANAN VARDIR, KAYBEDEN YOKTUR”

CHP İstanbul İl Başkanlığı konusuna da açıklık getiren Zeybek, sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda da Canan Kaftancıoğlu ile yola devam etme kararı aldık. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde çalışacağız. 29 Aralık Pazar günü çok sayıda ilçede kongre var. Hepsini sıra ile ziyaret edeceğim. Bazı ilçelerde tek liste olduğu için kongre erken bitecek. Zeytinburnu ve Sultangazi’deki kongrelere erken katılacağım. Ardından Gaziosmanpaşa ve Sarıyer kongrelerini takip edeceğim. Sarıyer kongresi ile ilgili şunu ifade edeyim. Partililerimiz olağanüstü bir şekilde centilmenlik havası içerisinde çalışmalarını yürütüyorlar. Bir arkadaşımız ilçe başkanı olacak. Diğer adayımız ise seçilen ilçe başkanının emrinde çalışmaya devam edecek. Bizde kazanan vardır, kaybeden yoktur.”

SARIYER POSTA