Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, 29 Aralık Pazar günü yapılacak ilçe başkanlığı seçimi öncesi Sarıyer Posta’ya önemli açıklamalarda bulundu. İlçe başkanlığı süresince yaptığı çalışmalardan gelecekteki hedeflerine kadar birçok konuda samimi ifadeler kullanan Yalınkılıç, “Zaman  daha çok çalışma ve birlik olma zamanıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binası için başlatılan ‘Bir tuğla da sen koy’ kampanyasına partililer ile birlikte bağış yapan ve ardından Türk Kadınlar Birliği Derneği’nin kermesini ziyaret eden CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Spor Kulübü Kafeteryası'nda gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

 “ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYDUM”

Siyasi yaşamı ile ilgili konuşan Sevim Yalınkılıç, “Öncelikle bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Birçok kişi siyasette meclis üyeliğinden direkt ilçe başkanlığına geçiş yaptığımı düşünüyor. Fakat bunun öncesi de var. Atadan babadan Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin evladıyım. Hatta dedemin kimliği 1928 yılı kayıtlıdır. Bundan da büyük gurur duyuyorum. Daha önce çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve iş hayatında yer aldım. Sarıyer’e geldikten sonra çocuklarımız ve geleceğimiz için elimi taşın altına koymaya karar verdim. Bu kapsamda CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na gittim ve kadın kollarında çalışmaya başladım. Dolu dolu 10 sene layıkıyla görevimi yaptım. Gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Ayrıca kadın kollarında başkan adaylığım olmuştu. Bunun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi’nin parti okulunda eğitmen olarak çalıştım. İlçemizin çeşitli komisyonlarında görev aldım. Teamül yoklamasında Sarıyer Belediye Meclisi üyeliği için birinci sırada çıktım. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de görev yaptım. Tüm bu görevlerin sonuna doğru da ilçe başkanı adayı oldum ve seçimi kazandım” diye konuştu.

“İLÇE BAŞKANLIĞI GÖREVİ ÖRGÜTÜN EMANETİDİR”

“İlçe başkanlığı görevi örgütün emanetidir” diyen Yalınkılıç, “Yönetim, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle temsilcileri ve örgütümüz ile birlikte görevimizi alnımızın akıyla yaptığımıza inanıyorum. Sarıyer’de yaşamaktan, Sarıyer’e ve partime hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyorum. Sürekli ilçe başkanı doğal aday olduğu söylenir. Ben de geçtiğimiz hafta adaylığımı açıkladım. Bu süreç öncesinde arkadaşlarımızla istişarelerde bulunmuştuk” ifadelerini kullandı.

“SİYASET YAPMAK İÇİN ADAY OLDUM”

Başkan adayı olmasının gerekçesini anlatan Yalınkılıç, “Peki neden ikinci dönemde de aday oldum? Göreve geldiğimiz ilk 3 ay sahaya çıktık. 11 Nisan’da Ayazağa’da çalışma sırasında Cumhurbaşkanı açıklama yapacaktı. Esnaf ve vatandaş ziyareti esnasında erken seçim olacağını öğrendik. Çok enteresan bir anekdottur. Vatandaşlar seçim kararı yeni açıklandı ne kadar hızlı çalışmalara başladınız dediler. Bu da hoş bir tesadüf olmuştu. Sözün özü 11 Nisan’da başlayan seçim çalışmasıyla Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi, ardından 31 Mart seçimleri yaşadık. Her dakika alanda yer aldık. Çok yoğun bir çalışma içerisindeydik. Yerel seçimde partimizin Sarıyer’de üçüncü dönemde temsiliyetini sağladık. Hem de çok büyük bir farkla. Şahsım ve örgütüm İBB seçimlerini de kazanacağımıza çok inanmıştık. Sonuç olarak emeğimizin karşılığını aldık. Buradan bir kez daha o süreçte destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bahsettiğim gibi çok yoğun seçim takvimi yaşadık. Şuan da 2023’e kadar bir seçim gözükmüyor. Biz de seçimsiz bir dönemde ilçe başkanı olarak siyaset yapmak için aday olduk. Seçim olursa zaten hazırız fakat bu dönemde artık hedefimiz iktidarı almak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“AYRIM YAPMADAN HERKESİ KUCAKLADIK”

Yalınkılıç, “Beni tanıyanlar bilir. Hiçbir ayrım yapmaksızın herkesi kucaklayan bir yapım var. Bir arada olmak adına güzel çalışmalar yaptık. Umuyorum ki bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. 29 Aralık’ta yapılacak olan kongreye tüm partililerimizi davet ediyorum. Çok güzel bir demokratik süreç olacak. Bizim partimiz bu tarz süreçlerden keyif alır. ‘Ben daha iyisini yapacağım’ diyen herkes demokratik bir şekilde adaylığını açıklar. İki yıl önceki kongre sürecinde bazı delegeler seçime katılmayacaklarını ve protesto edeceklerini açıklamışlardı. Kaldı ki bu gibi demokratik süreçlere katılmak delegenin en önemli hakkıdır. Çünkü eğer delege olduysanız yaşadığınız mahallenin kararını seçimde ifade edersiniz. Maalesef orada bir şansızlık oldu ve seçime tek adayla gidildi. Bunun sonucunda da örgütte kırılmalar oldu. Bu durumu toparlamak çok uzun zamanımızı aldı. Fakat bunu elimizden geldiği kadar başardığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“SON KARARI ÖRGÜTÜMÜZ VERECEK”

“Geçtiğimiz günlerde yapılan delege seçimlerini son derece şeffaf ve demokratik bir ortamda tamamladık” diyen Yalınkılıç, “Son derece başarılı bir süreç geçirdik. Artık örgütümüzde kavgaya, gürültüye yer olmayacak. Dilimiz sevgi ve kavrayıcı bir olacak. Önümüzdeki süreç yapacaklarımızı anlatacağımız bir dönem olacak. Mevcut aday arkadaşımıza başarılar diliyorum. Sonuç olarak Cumhuriyet Halk Partili biri. Başka adaylar çıkarsa da onlara da başarılar dilerim. Sonuç olarak en doğru ve son kararı örgütümüz verecek” dedi.

“ZAMAN ÇALIŞMA VE BİRLİK OLMA ZAMANIDIR”

Yalınkılıç sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara yürüyoruz. Bu yüzden artık zaman çalışma ve birlik olma zamanı. Tüm örgütümüzle birlikte bu doğrultu da çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Adaylığım konusunda da şunu söyleyeyim. Ortada 2 yıllık bir emek var. Hiç kimsenin de bu emeğe karşı çıkacağını düşünmüyorum. Açıkçası bu emeğin karşılığının da verilmesini istiyorum.”

SARIYER POSTA