Sarıyer Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, rüşvet almak ve rüşvet vermek suçuyla yargılandığı İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davadan beraat etti.

2013 yılında başlayan mahkeme süreci kendisi aleyhine hiçbir tanığın bulunmadığına dikkat çeken Şinasi Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada davayı açan savcıların hapiste olduğunu vurguladı. Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu telefon ile arayarak süreç ile bilgiler veren Yalçın, tahliye kararı ile ilgili ‘Adalet yerini buldu’ dedi.

İŞTE ŞİNASİ YALÇIN'IN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

“Ben Şinasi Yalçın olarak tüm kamu çalışma yaşamım boyunca çeşitli önemli görevlerde (İBB Zabıta Müdürlüğü, İBB Kontrol Daire Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü) bulundum. 27 yıllık sicilimde en ufak bir soruşturma söz konusu olmamıştır. Ne var ki Sarıyer Belediye Başkan Yardımcılığı görevi döneminde benim görevdeki dürüstlüğüm ve başarımdan rahatsız olan savcılarca ifademe dahi başvurulmadan kirli bir davanın sanığı yapılan komplo ile karşı karşıya kaldım. 2013’te başlayan mahkeme sürecinde hiçbir sanığın benim aleyhimde ifadesi olmadığı, hiçbir somut delil sunulamadığı hatta dinlenen telefonlarımın tapelerinde suç unsuru bulunamadığı için savcılık talimatıyla imha edilmiştir. (Dosyada)

Bu süreçte gerek yerel gazete ve internet sayfalarında gerekse belli çevrelerde bu gelişmelere, linç girişimlerine destek olanlara, yargının şu anda içeride tutuklu bulunan bu sürecin sorgulamasını yürüten savcıların iddialarına da tokat gibi bir cevap vererek beraatıma karar vermiştir. Bunu tüm bu sürece şu veya bu şekilde payanda olanlara, ellerini ovuşturanlara atfen açıklıyorum. Saygılarımla...”

SARIYER POSTA