2020 yılında Mustafa Sarıgül öncülüğünde kurulan Türkiye Değişim Partisi'nin (TDP) Sarıyer İlçe Başkanlığı binası düzenlenen tören ile faaliyete geçti. Çayırbaşı'nda bulunan ilçe binasının açılış törenine ilgi oldukça yoğundu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Türkiye Değişim Partisi, Çayırbaşı Mahallesi'nde partinin ilçe binasını açtı. Törene; TDP İstanbul İl Başkanı Yusuf Polat, TDP Sarıyer İlçe Başkanı Murat Kemer, TDP Kadın Kolları Genel Başkanı Canan Ceylan, TDP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Oğuş, Bayram Özata, Şaban Gürbüz, TDP kurucuları, TDP İstanbul ve Sarıyer yöneticileri, İstanbul'daki TDP ilçe başkanları ve partililer katıldı.

"ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ"

Büyük coşkuya sahne olan açılış töreninde konuşan TDP Sarıyer İlçe Başkanı Murat Kemer, "Öncelikle sizlere Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül'ün sevgilerini ve selamlarını iletmek istiyorum. Bu bizim bir hayalimizdi ve bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte de daha büyük hayallerimizi hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

"SARIYER'İ MURAT KEMER'E EMANET EDİYORUZ"

TDP İstanbul İl Başkanı Yusuf Polat, "Türkiye genelinde bir yandan teşkilatlanma çalışmalarını yürütürken, diğer yandan da ilçe binalarının açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Tarihi Bizans'a kadar uzanan, deniz ve doğa turizmine katkıda bulunan, ülkemizin en önemli şirketlerin genel merkezlerini barından, tarihi yapıları ve içerisindeki kültürel mirasları olan, 38 mahallesi ve yaklaşık 335 bin nüfusu bulunan, demografik çeşitliliği ile Türkiye'nin bir özeti olan Sarıyer'i Murat Kemer'e emanet ediyoruz. Ekibiyle çalışmalarında başarılar diliyorum. İlçe için çok önemli işler yapacağına yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ SAĞ VE SOL KAVRAMLARINI RAFA KALDIRDI"

Partinin ilke ve anlayışını anlatan Polat, "Biz, Atatürk ilkelerini savunan, Cumhuriyet'in değerlerini geliştirerek koruyan, evrensel hukuk kurallarına uyan, inançlara saygılı laikliği yaşatan, üretimi destekleyen, emeği koruyan, hudut ve bayrak birliğine inanan kitlelerin oluşturduğu bir siyasi partiyiz. Bu konuda bir adım geri atmayacak, asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye Değişim Partisi sağ ve sol kavramlarını rafa kaldırdı. Yıllarca ülkemizin sağ ve sol diye ayrıştırıldığını, kavganın, kutuplaşmanın ihtiyaç sahibi vatandaşlara çare olmadığının bilincindeyiz. Vatandaşlarımız da bunun farkında. Çünkü iktidar ve muhalefet oy kaybediyor. Toplum huzur, sevgi, saygı ve anlayış istiyor" şeklinde konuştu.

"İNANMIŞ ARKADAŞLARIMIZLA YOL YÜRÜYECEĞİZ"

Polat, "TDP İstanbul İl Teşkilatı, gücünü ve saygınlığını makamlardan almayacak. Siyasetimizi tevazu ile yapacağız. İnanmış arkadaşlarımızla yol yürüyeceğiz. Makam ve mevkiinin sağladığı otoriteyi baskı gücü olarak kullanmayacağız. Bu anlayışla Sarıyer İlçe Başkanımız Murat Kemer'e halkı iyi tanımasını, kadrosunu ehli kişilerden oluşturmasını, halkın içinde olmalarını, esnafın sorunlarını dikkate almalarını, Sarıyer gibi en zengin ile en fakirin bir arada yaşadığı kozmopolit ortamlarda hiçbir kesimi ihmal etmeden sorunları partimizin üst kurullarını rapor etmesini rica ediyorum" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ