Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, alınan tam kapanma kararından pandemi sürecine kadar birçok konuda özel açıklamalarda bulundu. Genç, "Umudumuzu hiç kaybetmeyelim" dedi.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihlerini kapsayan tam kapanma kararının yankıları sürerken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yasaklar öncesi tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve ekiplerin sahada aktif olarak görev alacağını belirtti.

"SARIYER BELEDİYESİ TÜM EKİPLERİYLE SAHADA OLACAK"

Sarıyer Belediyesi'nin tam kapanma öncesi tüm hazırlıklarını tamamladığını söyleyen Genç, "Corona virüsten kaynaklı vefat sayıları arttı. Tam kapanma zorunluluktan dolayı alınan bir karar. Böyle bir süreci ve kararı toplum olarak bekliyorduk. Bundan sonra insanların en az şekilde olumsuz etkilenmelerini ve yaşamı ayakta tutmayı sağlamak gerekiyor. Sarıyer Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. 17 Mayıs'a kadar sürecek olan kapanma da tüm ekiplerimizle birlikte sahada olacağız. İçerisinde bulunduğumuz pandemiyi en az zarar ve en fazla fayda ile geçirmeyi temenni ediyoruz. Covid-19 salgınının ilacı kurallara harfiyen riayet etmek ve temastan kaçınmak. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmazsak aile içi temasın dışında olası bir bulaşma riskinin de önüne geçmiş oluruz" diye konuştu.

"ANNE VE BABALARIMIZI İHMAL ETMEYELİM"

Pandemi sürecinde anne ve babaların ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Genç, "Geçtiğimiz yıl gibi Ramazan Bayramı da bizim için buruk geçecek. Corona virüsten dolayı geçmiş yıllardaki gibi tüm sevdiklerimiz ile bir araya gelip özlem duyduğumuz bayramı yine yaşayamayacağız. Pandemi sürecinde geleneksel özelliklerimizi maalesef kaybettik. Anne ve babalarımızı ihmal etmeyelim. Özellikle bayramda gereken önlemlerimizi alarak anne ve babalarımıza gidelim. Onlar sizin geldiğinizi görse yeterli. Maske ve mesafeye dikkat ederek, temasta bulunmadan çok kısa da olsa ziyaretimizi yapalım" ifadelerini kullandı.

"YANLIŞ BİR ALGI OLUŞTURULDU"

Pandemi sürecinin başında yanlış bir algı oluşturulduğunu vurgulayan Genç, "Özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın corona virüste aktör olduğuna dair hatalı bir söylem oldu. Maalesef bu düşünce de toplumda yaygınlaştı. Büyüklerimizi daha fazla üzmeden bu algıyı yıkmamız lazım. Büyüklerimiz olmadan yol yürüyemeyeceğimizi bilmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"GÜZEL BİR GELECEK KURMAK BİZİM ELİMİZDE"

Genç, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu zor günler geçecek. Güzel bir gelecek kurmak bizim elimizde. Umudumuzu hiç kaybetmeyelim. Bazı yanlışlar yapılmasaydı pandemi süreci çok farklı boyutlara gelebilirdi. Şuan bu hataların nasıl düzeltileceğinin arayışı içerisindeyiz" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ