Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Sarıyer Meydanda kurulan “Sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm kutusu” nun açılışını gerçekleştirdi. 

“Çöpe Atma buraya at boşa dökme buraya dök” sloganı ile sokak hayvanları projesinde bir hizmete imza atan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç; Bu tür projelerin hayvanlara olan ilgiyi arttıracağını söyledi. Avrupa’da birçok ülke’de kullanılan, Türkiye’de yeni kullanılmaya başlanan sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm noktaları Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı, Baltalimanı, ve Yeniköy’de kurulacak.

Genç; "Karnı doymuş olan canlı saldırmaz"

IMG_5961

Sokak hayvanları için yapılan bu tür projeleri desteklediğini ve bunun gibi daha birçok projenin de gerçekleşmesi gerektiğini dile getiren Genç; “Karnı doymuş olan canlı saldırmaz. Bu uygulama sayesinde sokak hayvanlarımız aç kalmayacak. Vatandaşlarımızın buraya gelip bu uygulamayı görmesini ve tanımasını istiyorum. “dedi.

Şükrü Genç, açılışın ardından meydandaki geri dönüşüm noktasına Kitap, giysi ve oyuncak bırakarak vatandaşların kullanmadıkları giysileri bırakmaları ricasında bulundu.

IMG_6105