Youtube kanalında Sarıyer’de yapılan çalışmalar ile ilgili bilgileri kendine has uslübu ile paylaşan ve vatandaşlardan gelen soruları yanıtlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyerlilere bu kez Hacıosman ile Derbent Mahallesi arasında kalan ve 1 milyon 100 bin metrekarelik alan ile 12 km’lik yürüyüş parkuruna sahip Atatürk Kent Ormanı’ndan seslendi.

Daha önce birçok yerde program yapan Başkan Genç, son videosunu önümüzdeki günlerde açılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaret ettiği Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’nda çekti.

“SARIYER, İSTANBUL’UN OKSİJEN KAYNAĞI”

Atatürk Kent Ormanı ile ilgili konuşan Başkan Genç, “Burası yeşilliğin bin bir çeşidinin olduğu, içerisinde 3 doğal göletin bulunduğu ve kuş göç yolu üzerinde yer alan bir doğa harikası. Bu alanın düzenlenmeye başlanması çok uzun zaman olmadı. Bu kadar kısa sürede büyük bir özveriyle çalışan başta işçi arkadaşlarımız olmak üzere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, mühendislere ve saha şeflerine teşekkür ediyorum. Doğa ile barışık ve iç içe yaşamanın değerini özellikle son günlerde daha iyi anlıyoruz. Sarıyer İstanbul’un oksijen kaynağı. Biz de bu kaynağı korumaya ve geliştirmeye çalıştık” diye konuştu.

“EVLERİMİZDE KALMAMIZ GEREKİYOR”

“Bu zorlu süreci ülke olarak aşmak zorundayız” diyen Genç, “Fakat şehir merkezleri çok kalabalık. İnsanlar sanki salgın riski oradan kalkmış, virüs hayatımızdan çıkmış gibi davranıyor. Biraz daha sabredip evlerimizde kalmamız gerekiyor. Geçtiğimiz hafta sonu 65 yaş üstü vatandaşlar belirli saatliğine de olsa dışarıya çıktı. Bu durum bile yaşamın ve hayatın ne kadar kıymetli olduğunu bizlere gösteriyor” ifadelerini kullandı.

SARIYER’DE RAMAZAN ÇOK FARKLI OLURDU

Genç, “Öncelikle tutulan oruçların ve edilen ibadetlerin kabul edilmesini diliyorum. Sarıyer’de Ramazan çok farklı olurdu. Her akşam farklı bir mahallemizde sofralar kurulurdu. Sarıyerliler ile birlikte soframızı paylaşırdık. Çocuklar ile bir araya gelirdik. Maalesef bu yıl bunu yaşayamadık. Fakat biz umudumuzu kaybetmedik ve saklıyoruz. Dolayısıyla da bu acı günlerin en kısa sürede geçeceğine inanıyorum. Tabi bu süreci kısaltmanın da elimizde olduğunu unutmamamız lazım. Ayrıca şimdiden tüm Sarıyerlilerin ve Türkiye’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile Kadir Gecesi’ni kutluyorum” şeklinde konuştu.

“ALLAH AKIL FİKİR VERSİN”

“Bu ülkenin değerini bilmemiz gerekiyor” diyen Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Kadir kıymet bilmeyenlere de hatırlamamız lazım. Allah onlara akıl fikir versin. Bu sözü kim istiyorsa üzerine alabilir. Geçtiğimiz günlerde İBB Meclisi’nin olağanüstü toplantısı vardı. İçerisinde bulunduğumuz yaşam belli. Eğer siz o yaşamı iyi analiz edemezseniz yarın yolunuzu bulmanız mümkün değil. Bugün olduğu gibi yol kaybedildi. Şimdi geri dönüşü sağlamak lazım. Çıkış yolunda bize kılavuzluk yapmaya çalışanların önü kesilmemeli. İBB Meclisi’nde yaşanan tam da bu. 100 bine yakın çalışanın emekleri boşa gitmemeli. Konu siyaset ise onu da doğru yapmak gerekiyor. Dolayısıyla siyaseti yaşamın önüne koymamak lazım. Büyükşehir’in hizmetlerinin önüne kesmenin kimseye faydası yok. İnsan ne yapıyorsa kendine yapıyor.”

BENZER HABER: İMAMOĞLU SARIYER’DE AÇILACAK KENT ORMANI’NI DENETLEDİ

HABER LİNKİ: https://www.sariyerposta.com/siyaset/imamoglu-sariyerde-acilacak-kent-ormanini-denetledi-h61282.html

SARIYER POSTA GAZETESİ