CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, Sosyal Güvenlik mağdurlarının sorunlarını dile getirirken, “Devletin tüm imkânlarını ve kaynaklarını referandumda evet çıkması için harcamada sınır tanımayan ama kendi vatandaşını hazineye yük gören AKP Hükümeti’ne,   referandumda ‘hayır’ diyerek gereken yanıtı vereceğinize yürekten inanıyorum”dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin,  Emeklilikte Yaşa Takılanların, GSS prim borçlularının, sigortalılık öncesi doğum borçlanmasını bekleyen annelerin, çıraklık ve meslek stajı dönemlerinin emeklilik hesaplamasına dâhil edilmesini bekleyenlerin ve Hükümet’in kadro sözü verip unuttuğu taşeron işçilerimizin mağduriyetini dile getirdi.

ÖNERGEME ÜSTÜNKÖRÜ CEVAP GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun yanıtlaması için Meclis Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesini ve önergesine gelen cevabı hatırlatan Didem Engin, "Önergeme gelen üstünkörü yanıtla konular geçiştirilmiş. Mağdur olan kaç kişi var ve gerekli düzenlemelerin mali boyutu nedir sorularıma ise hiç yanıt verilmemiş. Yaş ile ilgili bir düzenlemenin aktüeryal dengeyi bozacağı ve Hazine transferlerini artıracağı gerekçesiyle, mağduriyetlerin giderilmeyeceği belirtilmiştir" diyerek tepkisini gösterdi.

Sosyal güvenlik sistemi mağdurlarına seslenen Didem Engin, "Devletin tüm imkânlarını ve kaynaklarını referandumda evet çıkması için harcamada sınır tanımayan  ama kendi vatandaşını Hazine’ye yük gören AKP Hükümeti’ne,  16 Nisan referandumunda ‘Hayır’ diyerek gereken yanıtı vereceğinize yürekten inanıyorum" dedi.

http://www.sariyerposta.com