CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na gelerek milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.


Ön seçim kararı alan CHP’de aday adaylığı başvuruları sürüyor.  2.bölge sınırlarında yer alan Sarıyer’de başvuru hareketliliği de durmak bilmiyor. Son olarak CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na gelerek milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Yoğun katılımın olduğu başvuru öncesi Sevigen ve İlçe Başkanı Mehmet Deniz birer konuşma yaptılar. Aday adaylığı sürecini değerlendiren Sevigen, hedeflerini anlattı. Yapılan konuşmadan sonra Sevigen, resmi müracaatını yaptıktan sonra binadan ayrıldı.

İstinye’de yaşayan Sevigen, özellikle gecekondu mahallelerinde yapılmak istenen yıkımlara karşı verdiği mücadele ile tanınıyor. Sevigen,  gece kondu yıkımlarına karşı verdiği mücadeleden dolayı Derbent başta olmak üzere pek çok mahallede sevilen bir isim.  Sevigen, 3 dönem milletvekilliği görevinin yanı sıra Tansu Çiller’in Başbakanlık yaptığı 52. hükümet zamanında kabinede devlet bakanlığı da yaptı. Söz konusu kabinede Deniz Baykal da Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştı.