unnamedFatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, CHP’nin 2009’da halka gönderdiği mektuplarda ‘3 ayda tapu’ sözünü sert bir şekilde eleştirdi. Özsoy, “Halkı 3 ayda tapu vereceğiz” diyerek kandıran CHP, 5 yıl oldu hangi tapuyu verdi?” diye sordu.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Meclis Üyesi adayları Nurettin Çelik, Şems Çakıroğlu, Erol Akkuş ve başkan aday adaylarından Salih Güzel ile birlikte Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde halkla buluştu. Yoğun ilgi ile karşılanan Özsoy, başta mülkiyet problemi olmak üzere Sarıyer ile ilgili projelerini anlattı. Toplantıya katılan bazı vatandaşlar CHP’nin 2009’da “3 ayda tapu sözü” vererek kendilerini kandırdıklarını söyledi.

"CHP SORUN ÇÖZEMEZ ANCA ENGEL OLUR"unnamed (1)

CHP’nin 2009’da gecekondu mahallelerine gönderdiği mektupları gösteren AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy, “5 sene önce CHP ne sözler vermişti, mektuplar gönderilmiş altlarına imza atmışlardı. Koca 5 yıl geçti kime tapu verildi? En ufak bir adım dahi atmadılar. Onların maalesef bu becerileri yok, yapılanı da engellerler. 1984-1989 yılları arasında meclis üyeliği ve belediye başkan vekilliği yaptım. Hisarüstü’nde üniversite arazisinden bir kısım alarak vatandaşlarımıza evlerinin tapusunu verdik. Vatandaşlarımıza huzur getirelim istedik. Rahmetli Turgut Özal, tapu tahsis belgelerinizi veriyordu, ama ne yaptılar yine bu CHP zihniyeti, Anayasa Mahkemesi’ne koşa koşa giderek tapuları iptal ettirdiler” dedi.

“CHP HİÇBİR HİZMET YAPMADAN BELEDİYEYİ 230 TRİLYON BORCA SOKTU”unnamed (2)

CHP’nin 5 yılda Sarıyer’de hiçbir hizmet yapmadan belediyeyi 230 trilyon borca soktuğunu belirten Özsoy, “ 5 sene geçti hangi hizmeti aldınız? 3-5 tane semt evi yaptık diyorlar, ben bunu hizmet yaptım diye konuşmaya bile utanırım. Belediyeyi borç batağına sürüklediler, tam 230 trilyon borç var. Ben o parayla Sarıyer’i ayağa kaldırırım ayağa. Biz parasız pulsuz Sarıyer’e ne hizmetler yaptık” dedi.

“KİMSE SARIYER’DEN BİR ADIM ÖTEYE GİTMEYECEK”

Amacının Sarıyer halkına hizmet etmek olduğunu belirten AK Partili Özsoy, “Ben hep çözüm yolunda mücadele ettim. Benim halkım evinde rahat otursun, çatısı akmasın dedim. Bütün altyapıyı sizinle beraber gerçekleştirdik. Hiçbir çözümü olmayanlar “Sizi buradan gönderecekler” iftirasını atıyorlar. İnsanları korkutarak siyaset yapmaya çalışıyorlar. Güçlü ekibimizle beraber sizlere en iyi hizmetleri getirmek ve ondan sonra arkamızdan hayır duası almak bizim amacımız. Dev projelerle Sarıyer’i ihya etmek adına göreve geliyoruz.

“TAPU SORUNUNU HALKLA BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

Mülkiyet sorununu halkla birlikte çözeceklerinin altını çizen AK Partili Özsoy, “Biz projemizi masaya yatıracağız, sizinle oturacağız ve sizin onayınıza sunacağız. Son kararı siz vereceksiniz. ‘Bu projeye razı değiliz böyle oturmak istiyoruz’ derseniz hay hay problem yok, biz yine size hizmet vermeye devam edeceğiz. Bu mahalleden kimse bir adım öteye gitmeyecek. Kimse sizi buradan bir yere kıpırdatamaz, buna izin vermem” dedi.

ÖZDEMİR, “SİZ NASIL ÇÖZÜM İSTİYORSANIZ ONU YAPACAĞIZ”unnamed (4)

AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ise Sarıyer’in mülkiyet problemi için yoğun uğraş verdiklerini belirterek, “Burada bir tek tuğla yere düşürmedik. Yerinde dönüşüm konusunda diğer ilçeler 4-5 mahallelerinin sorunlarını çözdüler. Yerinde dönüşümün en güzel örneği Derbent. Yakında Derbent’te vatandaşlarımız yeni evlerinin tapularını alacaklar. 7 dairesi olanlar, ‘Başkanım biz zengin olduk’  diyerek boynumuza sarılıyorlar. Bize, “Bizim problemimizi çözün diyorsunuz” biz de çözüm üretmek adına uğraşıyoruz. ‘Halimizden memnunuz’ diyorsanız ve bunu çözüm olarak kabul ediyorsanız her şeyi bırakalım FSM bu şekilde kalsın. Siz nasıl isterseniz biz öyle yapacağız. AK Parti çözümün tek adresidir. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi artık huzurlu, emniyetli ve herkesin güvende olduğu bir yer olacak. Sedat Özsoy bu mahalleye huzuru getirecek. Bizim dönemimizde bu konularda hiç sıkıntı yaşanmıyordu. Şuan yaşanılanların sebebini çok iyi biliyorsunuz. Bu sorun Sedat Özsoy ile sona erecek” dedi.