Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’in simgesi olan ‘Martı’ heykeli için düğmeye bastı. Cumhuriyet Meydanı’nda belirlenecek bir yere koyulacak heykel için martı fotoğrafı arayan Genç, yapılacak martı görüntüsünü Sarıyerlilere soracaklarını belirtti.
Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’in simgesi olan martının, Cumhuriyet Meydanı’na heykelini dikeceklerini açıkladı. Başkan Genç, “Şu an çılgın bir martı fotoğrafı arıyoruz.”dedi.

MARTI HEYKELİ YAPACAK

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yeni projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Genç, bu kez Sarıyer’in simgesi olan ‘Martı’nın heykeli için harekete geçti. Başkan Genç, Sarıyer Posta’ya ilk kez açıkladığı projeyle ilgili bilgi verdi. Yapılacak martı heykelinin çarpıcı ve orijinal olmasını istediklerini kaydeden Başkan Genç, “Güzel bir şey yapmak istiyoruz. Bu yüzden şu anda öyle çılgın bir martı fotoğrafı arıyoruz. Heykeltraş hazır. Fotoğrafı belirlediğimiz an yapmaya başlayacağız.”dedi.

SARIYERLİLERE SORACAK

Belediye Başkanı  Genç, yapılacak martı heykelindeki martının görüntüsünü Sarıyer halkına soracaklarını belirterek,  “Çok fotoğraf bulalım. Kamuoyuna soralım. Ona göre bir seçim yapalım istiyoruz.  Martı Sarıyer’in simgesi. Beşiktaş çarşıya gidiyorsunuz. Kartal var. Kadıköy’de boğa var. Burada da martı olsun istiyoruz. Sarıyer’de martıyı öne çıkarmamız lazım.”dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda en uygun yere martı heykelini koyacaklarını belirten Başkan Genç, kısa zaman içerisinde martı heykelini Sarıyer’in dikmeyi planladıklarını belirtti.