Sarıyer Belediye Meclisi Nisan ayı oturumunun ikincisi, corona virüs salgını önlemleri kapsamında Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde (BKSM) yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi olan 2020 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Maske ve sosyal mesafeye riayet edilerek yapılan toplantıya; CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Sarıyer Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri ve muhtarlar katıldı.

BAŞKAN GENÇ ÇALIŞMALARI ANLATTI

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 2020 Faaliyet Raporu'nu meclise sundu. Toplantıya pandemi döneminde gerçekleştirilen hizmetler ve 2020 yılında belediye bütçesinin harcamaları anlatıldı. Oturumda konuşan Genç, salgın başlangıcından 2020 sonuna kadar 23 bin 565 noktada dezenfeksiyon 22 bin 396 vatandaşa telefon yoluyla terapi, 13.000 üzerinde haneye gıda kolisi yardımı ve 6 bin 490 öğrenciye burs desteği sağlandığını ifade etti.

AK PARTİ VE MHP RET OYU VERDİ

Başkan Genç'in konuşmasının ardından AK Parti grubu adına söz alan Meclis Üyesi Verda Yiğit, hizmetlerin yeterli olmadığını ve bazı müdürlüklerin bütçesinin artırılması gerektiğini vurguladı. Yiğit, AK Parti olarak 2020 faaliyet raporuna ret oyu vereceklerini söyledi. MHP Meclis Üyesi Mehmet Delihasan da rapora ret oyu vereceğini belirtti. Konuşmaların ardından faaliyet raporu Meclis'ten oy çokluğuyla geçti.

Nisan ayı meclis oturumuna ilişkin tüm detayları gazetemizin 154. sayısında okuyabilirsiniz.

SARIYER POSTA GAZETESİ