CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun Sarıyer'de hemşerileriyle kahvaltıda buluştu. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıda konuşan Torun, “Benim bir amacım var. Ülkeme, ilime, ilçeme, köyüme olan borcumu ödemek.”dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Sarıyer'de hemşerileriyle bir araya gelerek Ordu’nun sorunlarını yakinen takip ettiğini ve gereken çalışmaları yaptığını belirtti. Torun, “Benim bir amacım var. Ülkeme,  ilime, ilçeme, köyüme olan borcumu ödemek! Milletime nasıl katkıda bulunacağımı düşünmek” dedi.

“BİR ANDA ISMARLAMA ANAYASAYLA KARŞI KARŞIYA GELDİK”

Sarıyer'de hemşerilerine hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun referandum sürecinden bahsederek, “Maalesef bir anda ülkemiz referandumla karşı karşıya kaldı. Ülkemizin terör, dış politika, ekonomi sorunları var. Sayın Bahçeli’nin fiili durumu hukuki duruma çevirmelidir ifadesinden sonra bir anda bir anayasa değişikliğiyle karşı karşıya kaldık. Evet 82 anayasası değişmeliydi. Bir darbe anayasasıydı ve şuana kadar 113 maddesi değişmişti.  Ama Türkiye’nin bunu bir süreçte ele alarak değerlendirmesi gerekiyordu. Bir anda ısmarlama anayasayla karşı karşıya geldik.”dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN BİRÇOĞU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ANLAMIŞ DEĞİL”

Sarıyer'deki Ordululara Anayasa değişikliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Torun, “Bu sadece 2 siyasi partinin bir araya gelerek yapabileceği iş değil. Bir anayasa toplumsal hafızadır, sosyal bellektir. Aceleye gelecek iş değil. Vatandaşlarımızın birçoğu anayasa değişikliğini anlamış değil. Bu bir siyasi parti yada kişi seçimi değil. Bu hepimizin temel hak ve özgürlüklerimizi düzenleyen bir anayasadır. Bunun ne anlama geldiğini bilmemiz lazım. Evet diyenin de Hayır diyenin de başımızın üstünde yeri var. Ama neye karar verdiğimizi bilmemiz lazım. Aksi takdirde kaybımız çok büyük olur. Telafisi mümkün olmaz. Bunun vebali büyük. Bunu yaparken de birbirimizi ayrıştırmamalıyız. Karar ne olursa olsun nefret dilini asla kullanmamız lazım. Biz bu ülkede birlikte yaşamanın mücadelesini vermeliyiz. Çünkü biz Türk milletiyiz, biz Kurtuluş Savaşı’yla birlikte mücadele verip bu vatan topraklarında kan dökmüş bir milletiz.”diye konuştu.

BU MEMLEKET MESELEDİR

Sarıyer'deki Ordululara tavsiyelerde bulunan Torun, “Bir kişiye verilen aşırı yetkinin yarın nelere yol açacağını bilemeyiz. Ben Ak Partili hemşerilerime de sesleniyorum. Bugün yetki tabi ki olumlu gibi gelebilir ama bakın bir Cumhur’un temsilcisi siyasetin içinde olursa yarın aramızda çeşitli sıkıntılar doğar. Bu anayasa tamamen düşünülmeden değerlendirilmeden yapıldı. Bunun bedelini hep beraber ödeyeceğiz. Bu tamda memleket meselesidir.”ifadesini kullandı.

ŞARTLARIMIZ EŞİT DEĞİL

Sarıyer'de Anayasayla ilgili yeterinde bilgi verilmediğini ve kısıtlamaların olduğunu söyleyen Seyit Torun, “Güncel konularla ilgileniyoruz. Hükümet yaptığı icraatları anlatıyor. Açılışlar yapıyor. İyi güzel ama bugünkü konumuz bu değil. Maalesef koşullarımız bir değil. Televizyonlara çıkamıyoruz, gazetelere çıkamıyoruz. Bilboardlarda yokuz. Biz derdimizi nasıl anlatacağız? Ancak böyle ortamlarda bir araya gelebiliyoruz. İnanın bu anayasa değişikliğini sizlere anlatabilmemiz için şartlarımız eşit değil. Hani nerede demokrasi? Afiş asıyoruz ertesi gün kesiliyor. Televizyona yasal olarak çıkma hakkımızda kalmadı. Milletimiz neye karar vereceğiniz nasıl öğrenecek? Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Şimdiden bu engellemeler yapılırsa yarın ne olacak?” diye konuştu.

BARIŞ, GÜZELLİK, KARDEŞLİK İÇİNDE YAŞAYACAĞIZ

"Asla bu ülkenin bölünmesine izin vermeyeceğiz" diyen Seyit Torun konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Bu ülkenin zenginliği hepimize yeter. Yeter ki birbirimize karşı anlayışlı olalım. Üstüne basa basa söylüyorum ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz. Ne kadar ötekileşme olursa olsun biz birlikte olmanın gururunu her zaman yaşayacağız. Barış, güzellik, kardeşlik içinde yaşayacağız. Asla bu ülkenin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Hiçbir şey bizim kardeşliğimizi bozamayacak. Güzel günlerde buluşmak dileğiyle, 16 Nisan’da hayırlı bir gelecek için hepinize teşekkür ediyorum.”

http://www.sariyerposta.com