Sarıyer Belediye Meclisi’nin Eylül ayı son toplantısı Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un başkanlığında gerçekleşti. Oturumda Sarıyer Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Planı’nın da aralarında yer aldığı 8 madde oylanarak kabul edildi.

Meclis oturumuna; AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP meclis üyeleri, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Sarıakçalı, Sarıyer Belediyesi birim müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Annelerin direnişini görmezlikten gelmeyelim”

Meclis oturumunda ilk sözü alan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Gamze Demirtaş oldu. Gündem dışı konuşan Demirtaş, “Şuan da sizlere sadece bir anne olarak hitap ediyorum. Çünkü içim yanıyor. Her fırsatta duyarlılık kasan sanatçılar, öğretim görevlileri ve siyasiler, Diyarbakır’da evlatları terör örgütü tarafından dağa kaçırılan annelerin direnişine sessiz kalmayın. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun bu annelerin direnişini görmezlikten gelmeyelim. Buna tiyatro demeyelim. Çünkü hayatta hiçbir şey annenin evladına duyduğu özlemden daha önemli ve derin olamaz” ifadelerini kullandı.

Dereli’den Meclis’e bilgilendirme

Sarıyer Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik planı ile ilgili bilgilendirmeler yapan Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Hayrettin Dereli, “Bu stratejik plan, hedeflediğimiz noktaya ulaşmada izleyeceğimiz yolun haritasıdır. Aynı zamanda geleceğe dönük bakış açımızı da ortaya koyuyor. Planın uygulanmasına sadık kalınması başarıya ulaşmamızda en önemli unsurdur. Çalışma kurullarımıza katılan personel sayısı 66. Bunlara beledimizin müdürlükleri 28 kişiyle iştirak etti. Toplamda 94 kişinin yoğun çalışmalarıyla 23 Mayıs 2019 tarihinde başlanan program son haliyle Meclis gündemine geldi. Söz konusu plan, paydaşların önerisi doğrultusunda 2 kez olmak şartıyla güncellenebilir” diye konuştu.

AK Parti’den Stratejik Planı’na hayır oyu

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Ergin Durdu, oturumda söz alarak şunları söyledi: “Öncelikle planın hazırlanması aşamasında çalışan bürokrat arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü büyük emekleri var. Fakat siyasilerin sınıfta kaldığını beyan etmek istiyorum. İşler bürokratlara kalsa birçok şey daha iyi olabilir. İşin içine siyaset girince süreç daha farklı işleyebiliyor. Stratejik planın hazırlanmasında 94 kişinin çalıştığı ifade edildi. Fakat bu planın uygulanması konusunda bazı düşüncelerimiz var. İBB dahil bazı belediyelerde bu çalışmalar strateji geliştirme müdürlükleri üzerinden yapılıyor. Söz konusu plan bu birim üzerinden devam etse hem uygulanması daha kolay olur hem de daha iyi performans alınır diye düşünüyoruz. AK Parti grubu olarak Stratejik Eylem Planı’na hayır oyu veriyoruz.”

“Stratejik Planı’na evet diyoruz”

Eleştirilere cevap veren Sarıyer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nizamettin Günel, “Sarıyer halkı, Belediye Başkanımız Şükrü Genç’in bu zamana kadar stratejik plan ve Sarıyer Kalkınma Eylem Planı ile ilgili yapmış olduğu çalışmaları takdir etti. Bu seçim döneminde de sandığa yansıttı. Tabi muhalefetin görevi eleştirmek, bizim ise savunmak. Başkanımız da aramızda olacaktı ancak yoğun programı nedeniyle Meclis oturumuna katılmadı. Bu arada İstanbul’daki diğer belediyelere gidip baktığınızda Meclis toplantılarına Başkanımız kadar katılan az sayıda belediye başkanı görürsünüz. BU yönüyle de sadece İstanbul’da değil, Türkiye genelinde de en başarılı başkanlar arasında yer alıyor. Stratejik plandaki bazı başlıklara yöneltilen eleştirilere cevap vermek istiyorum. Birincisi parkların bakım ve onarımı ile ilgili konuşayım. Planda bu konuyla ilgili bir başlık olabilir ancak herhangi bir çalışma gerektirmeyen parklarda bakım ve onarım yapılmaz. Bu bir plan. Yani tadilat gerektirirse çalışma yapılacak. Ayrıca her yıl yeni 35 parkın yapılması öngörülüyor. Sarıyer’de hizmet yapılacak alan çok dar. Biz de ilçemizi yeşillendirmeyi parklar üzerinde yapıyoruz. Bunların yanı sıra hangi sivil toplum kuruluşlarıyla stratejik plan üzerinde görüşüldüğü konusu var. Tabi ki her ‘Ben STK’yım’ diyen ile işbirliği yapmıyoruz. Toplumun ve Sarıyer’in yararına çalışan, hayata geçirilebilir önerileri olan, herhangi bir olumsuzluğa bulaşmamış STK’lar ile görüş alışverişi yaptık. CHP grubu olarak Stratejik Eylem Planı’na evet diyoruz” şeklinde konuştu.

Meclis’ten 8 madde geçti

Konuşmaların ardından Meclis gündemine gelen 8 madde oylandı. Sarıyer Belediyesi’nin 2020-2024 yıllarını kapsayan Stratejik Planı ve 2. ve 3. madde oy çokluğu ile kabul edilirken, geriye kalan 5 madde o birliği ile Meclis’ten geçti.

SARIYER POSTA