Sarıyer Belediye Meclisi Ekim Ayı 1. Oturumu, Covid-19 salgını önlemleri kapsamında Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Meclis gündeminde yer alan 14 madde, görüşülmek üzere oy birliği ile komisyonlara havale edildi.

Gündem dışı konuşmaların ağırlıkta olduğu meclis toplantısının ana gündem maddesini, uzun süredir Türkiye'nin gündemini meşgul eden ürünlerdeki pahalılık ve yurt sorunu oluşturdu.

AK Parti önerge verdi, CHP itiraz etti

Maddelerin oylanması öncesi gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hasan Demiralp, Sarıyer Belediyesi'nin balıkçılar çarşısı ile ilgili bir çalışması olup olmadığını sordu ve yazılı önerge verdi. Bunun üzerine söz alan CHP Meclis Üyesi Mustafa Balcı da söz konusu önergenin yanlış olduğunu ve 2 tane balıkçılar çarşısı projelerinin bulunduğunu belirtti.

Çalışmalar hakkında bilgi verdi

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü dolayısıyla kürsüye çıktı ve Sarıyer'deki sokak hayvanlarına yönelik yapılan çalışmalar hakkında Meclis'i bilgilendirdi. Günday, pandemi döneminden bu yana sokak hayvanlarına dağıtılan mamalardan ücretsiz yapılan sağlık bakımlarına, coronaya yakalanan hastalara sağlanan psikolojik destekten evde bakıma kadar birçok konuda detayları paylaştı.

Yurt tartışması Meclis'e taşındı

Oturumdaki diğer bir tartışma konusu ise öğrencilerin yaşadığı belirtilen yurt krizi. CHP Meclis Üyesi Meltem Yücel Pir ile İYİ Parti Meclis Üyesi Taylan Yıldız, İstanbul başta olmak üzere özellikle büyük şehirlerde yurt krizi yaşandığını ve öğrencilerin yüksek fiyat nedeniyle ev kiralayamadığını söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun ise yurt krizi iddialarını reddetti. Coşgun, söz konusu tablonun corona virüs salgınından kaynaklandığını ve AK Parti hükümeti döneminde çok Türkiye genelinde çok sayıda devlet yurdu inşa edildiğini belirtti.

Öte yandan Ekim ayı meclis toplantısını İYİ Parti Sarıyer ilçe yönetim kurulu üyeleri de takip etti.

Meclis toplantısına ilişkin haberin tüm detayları gazetemizin 160. sayısında okuyabilirsiniz.

SARIYER POSTA