ASarıyer Belediye Meclis Üyeleri AK Parti’li Cemil Özbalta ile CHP’li Erdal Sarıgöl arasında “çapulcu” polemiği yaşandı.

Her zamankinin aksine parti grupları arasında sürtüşme olmayıp, birkaç dakikada aç-kapa yapılan meclis toplantısından sonra Erdal Sarıgöl’ün yanına gelen Cemil Özbalta, “Bugün spor giyinmişsiniz, Taksim’deki çapulcuların yanından mı geliyorsunuz?” dedi.

SARIGÖL: “BEN DE ÇAPULCUYUM”

Cemil Özbalta’nın sataşmasına kendine has sakin üslubu ile karşılık veren CHP’li Sarıgöl ise, “Ben de çapulcuyum ve sadece bu gün değil, her zaman Taksim’deyim” dedi.

DCemil Özbalta ile Erdal Sarıgöl’ün ayaküstü tartıştığını gören CHP’li Meclis üyesi Özgür Doğan da yanlarına gelip, Cemil Özbalta’ya yüklendi ve 3. boğaz köprüsüne yapılmaya başlanılan köprünün adının neden Yavuz Sultan Selim konulduğunu sordu.

Başka meclis üyelerinin de dahil olmasıyla tartışma giderek alevlenirken, aradan sıyrılan Özbalta, “Ben hepinizle baş ederim ama şimdi işim var” deyip, salondan çıktı.

CANARIKAN: “BİZİ LAFA TUTTUNUZ”

Bu arada 4 maddelik gündemle toplanıp, birkaç dakika sonra kapanan Bmeclisin bu kadar kısa sürmesini şaşkınlıkla karşılayan AK Parti’li bazı üyeler, toplantı bittiği halde bir süre koltuklarından kalkmadılar.  AK Parti’li Halil Canarıkan, CHP’li Erdal Sarıgöl’e espri yapıp, “Bizi lafa tutup, maddelerin hepsini geçirdiniz” deyince, Sarıgöl de gülerek, “Evet hepsini geçirdik” diye karşılık verdi.

Öte yandan AK Parti’li Halil Canarıkan, Taksim Gezi Parkı’ndaki eylem ile ilgili olarak mecliste bir konuşma yapmak için hazırlandığını ancak hiç kimsenin bu konuya değinmemesi üzerine kendisinin de vazgeçtiğini belirtti.

POLEMİK SOSYAL PAYLAŞIMDA DA DEVAM ETTİ

AK Parti’li Cemil Özbalta ile CHP’li Erdal Sarıgöl arasındaki polemik sosyal paylaşım sitesi facebook’ta da devam etti ve Sarıgöl, Özbalta’yı, Taksim’de eylem yapan gençleri anlamaya davet etti.

Cemil Özbalta: Ben şiddete karşı bir insanım... ama... canıma malıma kast edenler yokmu..... işte o zaman her şey biter... dermişim...

Erdal Sarıgöl: Ben de şiddete karşıyım. Mecliste beni böylesi bir tutum içerisinde hiç görmemişsindir. Fakat oradaki çocuklar, bizim türban takmak isteyen kızlar nasıl benim kızlarımsa, oradaki kızlar, senin kızların, o cocuklar, senin çocuğunla beraber görev yapacak, işte ulus dediğimiz bu, onları yargılama lütfen, anlamaya çalış. Anla ki onlar sana saygı göstersin. Öfke öfkeyi, şiddet şiddeti doğurur. Akil olanın bu ise son vermesi gerekir. Akile yakışan budur. Güneydoğu sorunumuz böyle doğup, büyümedi mi? Artık anlamsız kibre son vermeli. Vatanseverler birbiriyle anlaşamasalar da saygı göstermeli, Cemilim..