CCSarıyer’de kadınlara yönelik yapıldığı belirtilen toplantıya İlçe Başkanı sıfatıyla katılıp, Mustafa Sarıgül’le birlikte el ele salona giren Mehmet Deniz, Sarıyer Belediyesi’nden ihale ile iş alan müteahhit Ali Yavuz tarafından dışarıya çıkarılmak istenince tartışma yaşandı.

CHP Sarıyer örgütü ve sosyal demokrat çevrede tepki ile karşılanan olay dün (Pazar) yaşandı. Kendilerine Dayanışma Grubu adı veren ve içlerinde Ahmet Güveloğlu, Ali Yavuz, Murat Ergin, Zekai Günaydın, Erdal Pınar ve Çiğdem Kodal’ın da bulunduğu grup, TDH’nın kadın üyelerinden oluşan Sıcak Eller Grubu ile ortaklaşa olarak Sarıyer’de bir tanıtım toplantısı ve kahvaltı organize etti.

LGünler öncesinden duyurusu yapılan toplantıya Şişli Belediye Başkanı ve CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması beklenen Mustafa Sarıgül de davet edildi. Ancak toplantı, bazı çevreler tarafından Sarıyer Belediyesi tarafından organize edildiği ve Başkan Şükrü Genç’in de katılacağı şeklinde anlatılınca, bu durum hem organizeyi yapanların tepkisini çekti hem de CHP İlçe Örgütü tarafından diğer aday adaylarına karşı taraf tutuluyor şeklinde algılanmaması için katılınmama kararı alındı ve İlçe Başkanı Mehmet Deniz de bu yönde bir tavır sergiledi.

Ancak edinilen bilgiye göre toplantıdan bir saat kadar önce Mustafa Sarıgül, Mehmet Deniz’i telefonla arayarak, “Senin de toplantıda olmanı istiyorum” dedi.

Mehmet Deniz ise toplantıya gelmesinin diğer aday adaylarına karşı yanlış bir algılamaya neden olacağını belirtip,J gelmemesinin daha uygun olacağını belirtse de Sarıgül, “Benim için önemli olan sensin. Orada hiçbir aday adayına şov yaptırmam. Benim yanımda olmanı isterim” diyerek gelmesinde ısrar etti.

Bunun üzerine Mehmet Deniz sabah erken saatlerde toplantının yapılacağı Büyükdere’deki Bosfor Restauran’a gitti. Burada kendisini karşılayan müteahhit Ali Yavuz , “Hoş geldin” deyince, Mehmet Deniz, “Ev sahibi olan benim, asıl sen hoş geldin” diye karşılık verdi. Deniz, Sarıgül geldiğinde de kapıda karşılayıp, birlikte el ele salona girdi.

Bu arada toplantıyı izlemek için gelen çok sayıda erkek de Sarıgül’ün ardından salona girince organizasyonu yapan gruptaki bazı kişiler tarafından, “Bu toplantı kadınlara özel” denilerek dışarıya çıkarılmak istendiler. CHP’li Dayanışma Grubu’nun üyesi olan müteahhit Ali Yavuz da, Mehmet Deniz’in yanına gelip, dışarıya çıkmasını istedi.C

Kendisine yapılan bu davranışı nezaketsizlik ve saygısızlık olarak algılayıp, tepki veren Mehmet Deniz ise, “Ben burada CHP İlçe Başkanı olarak bulunuyorum. Ayrıca Mustafa Sarıgül’ün davetlisi olarak geldim. Sen kim oluyorsun da benim dışarıya çıkmamı istiyorsun?” diyerek tepki gösterdi.

Bu sırada kısa süreli bir tartışma yaşandı ve Ali Yavuz oradan uzaklaştırıldı. Mehmet Deniz de Mustafa Sarıgül’ün yanında yer alıp, konuşmasını izledi.

Ali Yavuz’un CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’i salondan dışarıya çıkarma girişiminde bulunması ise toplantıyı izleyen ve tartışmaya tanık olanların yanı sıra olayı daha sonradan duyan çok sayıda partilinin tepkisini çekti.D

Olaya duyulan tepkiler sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşılıp, CHP’li bir belediyeden ihale alan, aynı zamanda CHP üyesi olan bir müteahhidin İlçe Başkanını salondan dışarıya çıkarmak istemesi büyük bir saygısızlık ve haddini bilmezlik olarak nitelendirildi. Hatta bazı kişiler yazdıkları mesajlarda Belediye Başkanı Şükrü Genç’i direkt olarak hedef alıp, ihale verdiği müteahhitlerin korumasına sığınmamasını istedi.

Mustafa Sarıgül ise katıldığı toplantıda büyük bir sevgi gösterisi ile karşılandı. Kadınlar Sarıgül’e sarılıp öpmek ve fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

SARIGÜL’E BÜYÜK SEVGİ GÖSTERİSİF

CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in eşi Aysun Deniz, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in eşi Dürdane Genç ve Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Cengiz Tamer’in eşi Gönül Tamer’in de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan TDH’nın eski Kadınlar Kolu Başkanı ve Mustafa Sarıgül’ün danışmanı Beyhan Aydın, “Bugünkü toplantımız tamamen gönüllülük esasına dayanarak organize edildi. Amacımız kadının iş hayatında, siyasette, toplumda daha büyük daha önemli bir yer edinmesini sağlamaktır. Kadının gücünü ortaya koymak istiyoruz. Biz doğurduk, biz büyüttük, biz yöneteceğiz. Bu yüzden her ilçede kadınlarımızla bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmanın sonunda da sayın Başkanımızı davet ediyoruz ve onunla yan yana gelmemizi sağlıyoruz” dedi.

SARIGÜL: “BU MÜCADELE BENİM MÜCADEM DEGİL, BU MÜCADELE BİZİM MÜCADELEMİZDİR”E

Mustafa Sarıgül ise yoğun sevgi ve ilgi gösterisi altına yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bu mücadele benim mücadelem değil, bu mücadele bizim mücadelemizdir. Cumhuriyetimizin değerlerini korumak ana görevimizdir. Artık İstanbul'da kin dönemi, nefret dönemi, kavga dönemi bitecek, barış, sevgi, demokrasi ve özgürlük dönemi başlayacak. Başı kapalı da bizim, başı açık da bizim, cami de bizim, cemevi de bizim. Ötekileştirmeyen bir anlayış ile geliyoruz. Dünyada 50 İslam ülkesi içerisinde demokrasi ile bağımsızlıkla, özgürlükle yönetiliyorsak 50 İslam ülkesi içerisinde inançlarımızı özgür bir şekilde yaşıyorsak, bunu Çanakkale’de, Birinci İnönü’de, Sakarya’da mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Burada konuşan ses Sarıgül’ün sesi değil, bu ses hakkın ve adaletin sesi. Burada konuşan ses Bülent Ecevit’lerin, İsmet İnönü’nün, Mustafa Kemal Atatürk’ün sesi. "

“HEPİNİZDEN AK PARTİ’YE OY VERMİŞ ÜÇ KİŞİYİ İKNA ETMENİZİ İSTİYORUM”H

Konuşmasında hiçbir siyasi parti farkı gözetmeyeceklerini ifade eden Sarıgül, tüm vatandaşları kucaklayacaklarını söyledi. Hitap ettiği partililerden bir de ricada bulunan Sarıgül, şöyle devam etti:

"Hepinizden AK Parti’ye oy vermiş üç kişiyi ikna etmenizi istiyorum. Ben Sadece CHP ya da AK Parti’lilerin değil, MHP’ye, BDP’ye, Saadet Partisi’ne oy verenlerin de başkanı olacağım. Parti ayrımı yapmayacağım. Bana birisi geldiğinde ‘hangi partidensin?’ demeyeceğim. 'Size nasıl yardımcı olabilirim?' diyeceğim.  Biz bu seçimleri kadınlarımızla ve geçlerimizle kazanacağız. İstanbul'da sevgi kazanacak. Artık 'ben böyle dedim, böyle olacak' devri bitecek.”

“ÇALIŞA ÇALIŞA KAZANACAĞIZ”A

Konuşması, toplantıya katılanlar tarafından sık sık “Çare Sarıgül”, “Çalışa çalışa kazanacağız” şeklindeki sloganlarla bölünen Sarıgül, “Seçimler, demokrasinin bayramıdır. Bu demokrasi bayramını taçlandıracak olan sizlersiniz. 20 yıllık bir yönetim yorgundur. İstanbullu bir değişim, dönüşüm istiyor. İstanbullu taze kan istiyor. Onların yaptıklarına teşekkür ediyoruz. Halk izin verirse biz daha iyisini yapacağız. Hiç kuşkunuz olmasın, kazanan biz olacağız. 30 Mart akşamı Taksim Meydanı’nda barış kazanacak, özgürlük kazanacak. Işığınız bol, yolunuz aydınlık olsun” dedi.