İBB Sarıyer kütüphanesinde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, imar barışı ile ilgili çok büyük aşama kaydettiklerinin bir kez daha müjdesini verdi.

Bu süre zarfında karşılaştıkları zorluklara da değinen Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, muhalefet partilerine ateş püskürdü. Konuşmasında çok çarpıcı ifadeler kullanan Salih Bayraktar şöyle devam etti: Bayraktar, “Ülkemizin en büyük problemlerinden biri imar sorunuydu. Açıkçası ülkenin bir karayan yarasıydı. Fakat muhalefet partileri her seçim öncesi imar sorununu bir seçim malzemesi olarak kullandı ve insanların duygularını sömürdü. Eğer bir plan projen varsa bunu ortaya koyarsın; millet bakar beğenirse yetkiyi verir.”

“İmar barışı ile ilgili büyük aşama kaydettik”

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar: “Yıllardır tapusuz evde oturmak zorunda kalan, bürokrasinin kurbanı olan milyonlarca vatandaşa Ak Parti yasa değişikliği ile imar barışını sağladı. Yıllarca vatandaşın mağduriyetini seçim malzemesi olarak kullanan partiler seçim bittikten sonra aklına dahi getirmediler. İmar sorunu ile ilgili bir çalışan insanları da engellemekten geri durmadılar. Ama çok şükür geri adım atmadık ve imar barışı ile ilgili çok büyük aşama kaydettik” dedi

“Yasayı engellemeye çalıştılar”

Muhalefetin imar barışı konusunda samimi olmadığına dikkat çeken Bayraktar: “Geçtiğimiz haftalarda yasalarda değişiklikle bu sorunu kökten çözdük. Peki, sonra ne oldu? Biz yasayı açıkladığımızda kıyametler koptu. Komisyonda yumruklarla sandalyelerle saldırılar oldu. Bazı gazeteler manşetler attı. Efendim bu yasa zenginlere çıktı diye. Hani bu sorunu çözeceğiz diyenler neredesiniz? Şimdi ise seçim beyannamelerine koymuşlar. Sizin seçim beyannamesine koyduğunuz konuyu biz hallettik yasayı çıkardık” dedi.