Yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarını sürdüren Reşitpaşa Mahallesi Muhtar Adayı Muhammet Nergis, projelerini ve hedeflerini Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na anlattı.

Muhammet Nergis, Sarıyer’in en önemli problemleri arasında yer alan mülkiyet ile ilgili, “Mahalle meclisleriyle tapumuzun takipçisi olacağız” dedi. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, projelerini paylaşan Nergis, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na çalışmalar ile ilgili önemli bilgiler verdi.

“Kararların şeffaf olmasını sağlayacağız”

“Siz varsanız ben de varım” sloganıyla hareket eden Muhammet Nergis, mahallesine hizmet etmek için muhtar adaylığını açıkladığını belirtti. Nergis, “Tespit ettiğimiz sıkıntıları gidermek için ben ve azalarım bazı projeler geliştirdik. Öncelikle mahalle meclisi oluşturularak bizim şimdilik bilmediğimiz sıkıntılarda tespit edilerek sıkıntıların giderilmesini hedefliyoruz. Bunları yaparken muhtarlık uygulamaları ve kararların şeffaf olmasını sağlayacağız. Mahallemizin asıl en büyük sorunlarından biri tapu meselesidir. Tapuların verilmesi için mahallemizde kuracağımız mahalle meclisleriyle birlikte takipçisi olacağız. Ayrıca mahalle sakinlerinin talep ve önerilerinize açığız” dedi.

Nergis’ten dikkat çeken projeler

Muhtar olduğu takdirde mahallede hayata geçireceği projelerini anlatan Nergis, “Tapu sorununu yanı sıra biçimsel olarak elektrik kablolarının yer altına alınmasını, mahallemize bir devlet bankasının getirilmesini, belediyemizle birlikte ortak yol çalışmalarının düzenlenmesini, çevre park ve bahçelerinin mahallemize yakışır hale getirilmesini, vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntılarının giderilmesini amaçlıyoruz. Bunların yanı sıra mahallemizin sosyal ve ekonomik sıkıntılarını gidermek için tüm dernek ve kooperatiflerle düzenli toplantı yapacağız. Yardımlaşma muhtaç sahiplerine ulaşılmasını ve ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı konusunda gereken desteği sağlayacağız. Mahalle sakinlerimizin kaynaşacağı kültürel aktivitelerin sağlanması, anne, baba ve çocuk ilişkilerine dayalı faaliyetlerin yapılması da hedeflerimizin arasında yer alıyor. Mahalle sakinlerinin doğal afetlerde nelerin yapılacağı konusunda bilgilendirilmesi, özellikle kadın ve müsait olan erkeklerin el becerilerini kullanabilecekleri hem öğrenip hem öğretecekleri mekanların oluşturulması ve bunların pazarlanması da projelerimiz arasında bulunuyor ” ifadelerini kullandı.

GSM: 0532 647 05 44