'Değişim Yürek İster' mottosu ile siyasi hayatına başlayan Türkiye Değişim Partisi’nin Sarıyer Kurucu İlçe Başkanı Murat Kemer, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuştu. Kemer, “İktidara geldiğimizde Sarıyer’in ve Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz” dedi.

20 Aralık 2020 tarihinde resmen Mustafa Sarıgül liderliğinde kurulan Türkiye Değişim Partisi, ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer’de de teşkilatlanma ve saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde ilçe binasını görkemli bir tören ile açan TDP Sarıyer, üye kayıtlarına da devam ediyor.

“KISA SÜRE İÇERİSİNDE ÖRGÜTLENMEMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Teşkilatlanma çalışmaları hakkında bilgiler veren Kemer, “Geçtiğimiz günlerde Türkiye Değişim Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın açılışını gerçekleştirdik. Katılım oldukça yoğun oldu. Bu da bizi çok mutlu etti. Halkımız büyük bir teveccüh gösterdi. Ayrıca açılış töreninde bulunan Sarıyer Posta Gazetesi'ne de teşekkür ediyorum. Türkiye genelinde 65, İstanbul'da da 22 açılışımız oldu. Sarıyer, İstanbul'da parti binasını açan ikinci ilçe konumunda. Bundan da büyük gurur duyuyoruz. Kısa süre içerisinde örgütlenmemizi gerçekleştirdik. Bunun dışında açılışların sayısı daha da artacak. Tüm ülkede teşkilatlanma çalışmaları aralıksız sürüyor. Haziran-Temmuz gibi de büyük kongreyi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ”

Kemer, “Türkiye Değişim Partisi olarak gümbür gümbür geliyoruz. Çok kısa bir sürede 400'e yakın üye sayısına ulaştık. Yaklaşık bin 700 vatandaşımız da üye olmak için sırada bekliyor. Her geçen gün ailemiz daha da büyüyor. Partimizin logosunda yer alan büyük kalp Anadolu'yu, küçük kalp Trakya'yı, ortadaki yıldız ise İstanbul'u simgeliyor. Biz de İstanbul'dan seçimi kazanarak tüm Türkiye'de iktidara yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HALK VE ÜLKE İÇİN MÜCADELE ETMESİ BİZİ ÇOK ETKİLEDİ”

Uzun bir aranın ardından siyasete dönmesine değinen Kemer, “Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül çok başarılı bir siyasetçi. Genç yaşta önemli işlere imza attı ve milletvekili olmayı başardı. Şişli Belediye başkanı olduğu dönemde hayata geçirdiği projeler ile ilçeyi adeta çekim merkezi yaptı. Ayrıca Türkiye genelinde de çok seviliyor. Gittiği her yerde büyük sevgi ile karşılanıyor.Yalnızca Şişli'de değil, ülkenin dört bir yanında ihtiyacı olan ilçelere de elini uzattı. Bir şekilde Türkiye'ye dokunmayı başardı. Vizyon sahibi olması, halk ve ülke için mücadele etmesi bizi çok etkiledi. Gençlik kollarında görev yaptıktan sonra uzun bir süre ara verdiğim siyaset alanına Genel Başkanımız için geri döndüm. Artık kendisi ile yol yürüyoruz. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül döneminde Şişli'de çok sayıda okul yapıldı. Fakat Sarıyer'de bu tabloyu göremiyoruz. Sarıyer, Genel Başkanımız için çok özel bir yer. En büyük hedefimiz ilçemizin tüm mahallelerinde okullar inşa etmek. Eğitim bir toplumun gelişmesinde ve kalkınmasında olmazsa olmazdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için eğitim şart. Türkiye ve Sarıyer'de iktidar olduğumuzda bu hedefimizi gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“SARIYER’İN SORUNLARINI RAPORLUYORUZ”

Sarıyer’in sorunlarını raporlayıp partinin üst kademelerine ilettiklerini belirten Kemer, “İlçemizin birçok sorununun olduğunu görüyoruz. Bunların çözümüne ilişkin bir takım ziyaretlerimiz de oluyor.Vatandaştan esnafa kadar büyük bir çoğunluğu hizmet alamamaları ile ilgili memnuniyetsizliği var. Yeteri kadar çalışmaların yapılmadığı, sorunların ortadan kaldırılmadığı, belediyenin kendi çapında etkinlikler yapıp halka inemediklerini gözlemledik” dedi.

“SARIYER BELEDİYESİ PANDEMİ DE SINIFTA KALDI”

Sarıyer Belediyesi Covid-19 sürecinde sınıfta kaldığını söyleyen Kemer,“İstanbul'daki birçok belediye bu pandemi döneminde önemli hizmetler yapıyor. Ben her şeyden önce Sarıyerli biriyim. Söylediklerimi ilçe başkanı olarak değil, sade bir vatandaş olarak ifade ediyorum. Salgının ilk aylarında maske ve dezenfekte büyük zorluklar yaşadık. Fakat birçok belediye 2-3 günde bir evlere maske dağıtımı yaparken, her yeri dezenfekte etti. Sarıyer'de olan iş yerim için defalarca başvurmamıza rağmen bir türlü dezenfekte ettiremedik. Biz de kendi imkanlarımızla bu işlemi yaptırdık” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZIN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR”

Kemer, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Öncelikle başta Sarıyerli vatandaşlarımız olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, tutulan oruçların ve edilen ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da mahallelerde kurulan sofralarda maalesef toplu iftarlarımızı yapamayacağız. Halkımız ile bir arada iftar yapmayı arzuluyorduk ancak salgın tedbirleri dolayısıyla bu mümkün gözükmüyor. Fakat Ramazan ayı boyunca evleri ziyaret ederek, vatandaşlarımız ile gönül sofralarında buluşacağız. Tabi bunu yaparken de pandemi kurallarına riayet edeceğiz. Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelir.”

SARIYER POSTA GAZETESİ