ahmet

“ MHP OLARAK DOLMUŞÇULARIN SORUNUNU ÇÖZDÜK AMA AK PARTİ’YE TEŞEKKÜR EDİLDİ, BİZİ UNUTTULAR”

MHP Sarıyer İlçe teşkilat Başkanı Vedat Şahin, kamuoyuna yaptığı açıklamada Sarıyer’de dolmuşçuluk yapan esnafın trafik cezası ve sigorta primi yüksekliği ile ilgili şikayetlerini TBMM’ye taşıyıp, çözüm getirilmesine katkı koyduklarını ancak, bu çabalarının görmezden gelindiğini belirtiği açıklamasında, “Dolmuşçuların sorununu biz çözdük ama AK Parti’ye teşekkür edildi, bizi unuttular” diyerek sitem etti.

minibus1

“MHP SARIYER İÇİN BELEDİYEYİ KAZANMADAN DA  ÇALIŞIYORDU”

Şahin açıklamasında düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

“Yaklaşık bir yıl önce MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekilimiz sayın Celal Adan, davetimiz üzerine Sarıyer’e gelerek, minibüsçü esnafını ziyaret etmiş, sorunlarını dinlemişti.

Ayakta yolcu taşımaya verilen para ve ehliyetten puan düşürme cezası ve yüksek sigorta bedeli şikayet konusu olmuştu. Esnaftan gelen istek ve talepler doğrultusunda sayın Celal Adan, konuyla ilgili olarak TBMM’de soru önergesi vereceğini beyan etti. Değişik zamanlarda da iki yazılı önergeyi meclise sundu. Önergelerin birer örneğini de danışmanı aracılığı ile bize ulaştırdı. Biz de gerek kooperatif yöneticilerine, gerekse minibüsçü esnafına, meclise sunulan bu önergelerin birer fotokopisini ulaştırdık.

Bu süreçten sonra sayın vekilimiz, minibüsçü esnafını ikinci ziyaretinde şikayetlerini meclise sunduğunu söyledi. Bu arada verilen önergelerin kendilerine ulaşıp ulaşmadığını da sordu. Kooperatif yöneticileri ‘evet, teslim aldık, size minibüsçü esnafımız adına teşekkür ediyoruz. Sıkıntılarımıza tercüman oldunuz’ dediler.

Ve kısa zaman sonra yüksek sigorta bedeli ‘bir minibüs için 8 bin lirayken 4 bin liraya düşürüldü.

Sonuç olarak, kooperatif yönetimi, minibüs esnafına toplu SMS atarak ‘sorunumuzu çözen AKP yetkilisine teşekkür ederiz’ diye mesaj gönderdi.

Bunun üzerine kooperatif yönetimini arayarak, süreci ve MHP’nin katkısını hatırlattık. ‘Haklısınız’ dediler. Katkılarından dolayı MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili sayın Celal Adan’a yazılı olarak teşekkür edeceklerini ifade ettiler. Ancak aradan bir ay geçti hala bekliyoruz.”

MHP ADAYI AHMET ÖZYÜREK PROJELERİYLE GELİYOR

Öte yandan MHP Sarıyer Belediye başkan adayı Ahmet Özyürek’in başkan seçildiği takdirde birçok projeyi yaşama geçirip, esnafın sorunlarına çözüm getireceği belirtildi. Seçim vaatleri arasında 25. maddede yer alan taksici esnafı, yol ve trafik sorunları ile ilgili olarak yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Sarıyer Belediye Başkan Adayımız Ahmet Özyürek yol sorunu, trafik çilesi, taksici ve minibüsçülerin dertlerine projeleriyle son verecek. Özyürek, tüm yolların asfaltlama ve bakım onarım işlerinin gerçekleştirilmesini sağlayıp, araçların artık oto tamirhanelerine aboneliğine son verecek .

Özellikle servis araçlarının boş kaldığı dönemlerde yol kenarlarını işgal etmek zorunda kalması, kendilerine ait bir bekleme yerlerinin tahsis edilmemesi trafikte büyük sıkıntı yaratıyordu. Ahmet Özyürek servis araçları için özel proje ve uygulamalar ile trafik sorununa da çözüm getirecek.

Sarıyer’de taksicilerin işgaliye yerlerinin ücretleri 4 katına çıkarıldı. Onlarca durak kötü şartlarda eski halini korurken, bir bankanın sponsorluğunda konulan baraka şeklindeki durakla 5 yıl geçti. Minibüsçüler ise bu duruma çözüm bekliyorlar. Ahmet Özyürek çağdaş durak projeleri ve Sarıyer’in yükünü taşıyan minibüsçüleri de unutmadı.”