Sarıyer Belediye Meclisi mart ayı toplantıları ikinci birleşimi, meclis toplantı salonunda yapıldı. Birleşimin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sarıyer Belediyesi Meclis Başkanı Hüseyin Coşkun, 8 Mart Dünya Kadınlar günü ve 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Coşgun: 2981 sayılı kanun bir kez daha uzatıldı

AK Parti Grubu adına gündem dışı söz alarak mülkiyet sorununa değinen Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, “Sarıyerlilerin çıkarları doğrultusunda mülkiyet sorununun çözümü için adım atmaya devam ediyoruz. 31 Mayıs 2018 tarihinde yürürlükten kaldırılacak olan, 3 sene önce de İlçe Başkanımız Sayın Salih Bayraktar’ın gayretleriyle uzatılan 2981 sayılı kanunun bir kez daha uzatılmasıyla ilgili gerekli işlem tamamlanmıştır. Sayın İlçe Başkanımız, Bakanlık ile görüşerek, tapu hak ve tapu tahsis belgelerinin uzatılmasına ilişkin sözü almıştır. Konuyla ilgili gerekli düzenleme ve çalışmalar yapılacaktır” dedi.

“Siyaseti güncellemenin zamanı geldi”

Sarıyer Belediye Meclisi CHP Grubuna çağrıda bulunan Coşgun, “Sarıyer’deki mülkiyet sorununu çözmeyle alakalı tapu tahsis belgelerinin resmi tapulara dönüşmesi için gerekli işlemleri yapalım. Başka ilçelerde tapu tahsis belgeleri nasıl tapuya dönüşüyorsa, Ayazağa’da nasıl yapıldıysa Sarıyer’in diğer mahallelerinde de bu çalışmayı yapalım. Artık siyaseti güncellemenin zamanı geldi. Mülkiyet meselesini çözmenin yeni metotları var. CHP’li Maltepe Belediyesi’nde bile mülkiyet nasıl yerinde dönüşümle çözülüyorsa gelin bunu Sarıyer’de de el atın. Vatandaşın kutsal hakkı mülkiyet üzerinden siyaset yapmayı bırakın. Artık somut adımlar atalım. Ben tapu tahsis belgelerinin geçerlilik süresini uzatılmasında emek veren AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve AK Parti Grubuna teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Günay: Samimiyseniz İBB’de ortak bir çalışma yapalım

CHP’li Meclis Üyesi Nizamattin Günay’ın, Coşgun’un sözlerine cevap vermesi üzerine tartışma çıktı. İkili arasında yaşanan tartışmaya CHP’li ve AK Partili diğer üyeler de katıldı. İBB’nin tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüşmesini engellediğini savunan Günay, “Bunu tüm dernekler ve tüm Sarıyerliler biliyor. Eğer samimiyseniz buyurun İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ortak bir çalışma yapalım. Bu düzenleme Büyükşehir Belediye Meclisine gelsin oradan oybirliğiyle geçirelim. Sarıyer’deki tüm mahallelerin mülkiyet sorunu çözülsün” dedi.

Coşkun: Sarıyerliler adına baş tacı ederim

Mülkiyet sorununun çözümü noktasında olumlu giden bir süreç işlediğini belirten Sarıyer Belediyesi Meclis Başkanı Hüseyin Çoşkun ise, “Bu sürece kim katkı sunuyorsa hepsini Sarıyerliler adına baş tacı ederim. Yeter ki vatandaşın lehine hizmet edip, taş üstüne taş koyalım. 2981 sayılı yasayla ilgili sorun kim tarafından nasıl çözülüyorsa çözülsün. Hepimiz o partiden bu partiden seçilirken mülkiyet sorununu çözmek için söz verdik. Dolayısıyla Sarıyerlilerin sorunlarına son vermek için hep birlikte çalışmak durumundayız” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet CİRİK