Sarıyer Belediye Meclisi Kasım Ayı ikinci birleşiminde Ak Partili üyelerle CHP’li meclis üyeleri arasında proje tartışması yaşandı. Ak Partili Nurettin Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini Meclis’e taşırken, CHP’liler de Ak Parti’nin bitmeyen projelerini hatırlatarak, karşılık verdi!

meclis-toplantisi-2Sarıyer Belediye Meclisi Kasım Ayı İkinci Toplantısı Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıyer’de yapacağı projeleriyle gelen Ak Partili Meclis Üyesi Nurettin Çelik’e,  CHP’li meclis üyeleri de bitmeyen projeleri hatırlatarak karşılık verdi. Ak Partili Meclis Üyeleri ile CHP’li Meclis üyelerinin proje tartışması yaşadığı Meclis’te 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar da katıldı.

SAAT 10.00’DA BAŞLADI

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bugün saat 10.00’da başlayan oturuma Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç katılmadı. Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Coşkun’un yönettiği mecliste, açılış ve yoklamanın ardından gündem dışı görüşmelere geçildi. Coşkun, ilk olarak Ak Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Nurettin Çelik’e söz verdi.

 PROJELERİ İKTİDARDAN BEKLİYORUZ

meclis-toplantisi-3Ak Partili Nurettin Çelik, Meclis’e yanında getirdiği projeleri göstererek konuşmasına başladı. Üç projeyi dile getiren Çelik, “Aslında bu projeleri biz iktidardan bekliyoruz. İktidardan projeler getirmesini bekliyoruz. Ama maalesef  hep ‘cekler’, ‘caklar’ devam edip gidiyor. Bu gördüğünüz proje Çayırbaşı metronun girişi hastane çıkışı. Hepinize hayırlı olsun.”dedi. Bunun üzerine CHP’li sıralardan “Fidanlar korunacak değimli” diye laf atıldı. Gelen tepkiler üzerine Çelik, “Orası bir kültür mirasıdır. Hiç merak etmeyin korunacak.”dedi. Çelik, daha sonra tünellerle ilgili projeleri gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı Ayazağa-Sarıyer tüneli ve ardından da Kabataş’a yapılacak olan ‘Martı’ projesini dile getiren Çelik, son olarak Sarıyer Devlet Hastanesi ile ilgili konuştu. Çelik, Hastane’nin nisan ayına tamamlanacağını söyleyerek, hayırlı olmasını diledi.

GECİKMİŞ PROJELER

Ak Partili Çelik’in Meclis’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak projeleri gündeme taşımasına karşın CHP’lilerden itirazlar geldi. CHP’li Meclis Üyesi Nihal Nevruz, “Hazır bu güzel projeleri anlatırken, sizden bir talebim olacak. Sarıyer’in imar sorunlarına çözseniz.”dedi. Bunun üzerine Çelik, “Biz sorunları çözmüyoruz. Çözümü için uğraşıyoruz.”diye karşılık verdi. Tartışmalara CHP’li Meclis Üyelerinden Nizamettin Günel’de katıldı. Günel, “Bu projeler çok gecikmiş projeler yine Ak Parti döneminde 2003-2004 döneminde bu projeler ihale edildi. Siz gidin onları bir araştırın. 12-13 yıllık gecikmiş projeler. Dikkat ederseniz ben bugüne kadar hiç konuşmadım. Yine üçüncü boğaz köprüsünden bahsediyorsunuz. Köprü bitti, yollar açıldı tünel yok! Tünel ne zaman yapılacak. Daha ihalesi bile yapılmadı.” iİfadelerini kullandı.

JÜRİ BELİRLENMESİ’NİN MECLİSE SORULMASINI BEKLERDİK

Meclis’te son olarak gündemdeki 7 madde görüşülerek karara bağlandı. Komisyon raporlarından oluşan gündemdeki maddelerin ‘Edebiyat Günleri ve Öykü Yarışması’na jüri belirlenmesi ve yarışmacı ve jüri ücretleriyle ilgili olan dışındakiler ‘Oy birliği’ ile kabul edildi. Ak Parti Meclis Üyesi Nurettin Çelik, “Jüri belirlenmesinde Meclis’in görüşü alınmadığı için biz Ak Parti grubu olarak bu maddeye ‘olur’ vermeyeceğiz. Biz jüri belirlenmesi ve ücretlerin meclise sorulmasını beklerdik.”dedi.