olay111Geçtiğimiz Pazartesi günü Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Suna Andiryadis arasında yaşanan tartışma mahkemelik oldu. Andiryadis, Başkan Genç’in kendisine hakaret ettiğini ileri sürerken, Genç, Cuma günkü meclis toplantısında yaptığı konuşma ile konuya açıklık getirdi.

Pazartesi günü Belediye Meclisi toplantısının yapıldığı Kültür Merkezi binası önünde yaşanan olay basına yansıyınca, kamuoyunda ve siyasi parti grupları arasında tartışma konusu oldu.

AK PARTİ'Lİ HALİL CANARIKAN  OLAYI MECLİSE TAŞIDIolay4

Sarıyer’de ortopedik ve zihinsel engelliler derneklerinde yaptığı çalışmalarla tanınan 65 yaşındaki Suna Andiryadis’in, Kilyos Sosyal Tesisleri’nde barınan bir kadın ve kızıyla ilgilenmesiyle başlayan olayın AK Parti’li Halil Canarıkan tarafından meclise taşınması, konunun siyasi bir boyut kazanmasına yolaçtı.

Halil Canarıkan, basında yer alan haberi dayanak yaparak, Başkanın, yaşlı ve hayırsever bir kadına hakaret edip ettiği iddialarının bulunduğunu belirtti ve Başkandan konuya açıklık getirmesini istedi.

olay6

GENÇ: “EŞİMİN ADINI NEDEN KARIŞTIRIYORSUNUZ”

Başkan Şükrü Genç de mecliste yaptığı konuşmada, eşi tarafından evinden atılan N. K. adlı kadın ve kızının iki ay boyunca Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ücretsiz olarak barındırıldığını ve bu arada tesisin temizlik işlerine yardım etmesi istendiğini söyledi. Suna Adiryadis’in kadınla ilgilenmeye başlamasıyla olayın başka bir boyut kazandığını ifade eden Genç, “Olayın gerçek boyutunu bilmeyenler konuyu basına aktarıp, eşime ve bana suçlamada bulundular. Kadına yardım eden eşimin adını karıştırdılar. Bu şekilde insanlara yardım eden kişilerin heveslerinin kırılmaması gerekir. Böyle şeyler meclise getirilecek konular değil” dedi.olay5

SUNA ANDİRYADİS DE MECLİS TOPLANTISINA GELDİ

Bu arada meclis toplantısını izleyen ve AK Parti grup odasında oturan Suna Andiryadis ise, bulunduğu yerden Başkan Genç’in konuşmasına müdahalede bulunup, doğru söylemediğini ve kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Andiryadis Başkan Genç’e, “Mahkemede görüşeceğiz” dedi.

Suna Andiryadis’in hakarete uğradığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

olay7

“SARIYER HALKINA 162 GÜN BORÇLUSUNUZ”

Belediye Başkanı Şükrü Genç, konuşması sırasında konuyu evlendirme dairesinin yapımının gecikmesine getirip, Halil Canarıkan’ı engel çıkartmakla suçladı ve “Sen ve Hüseyin Özdemir, Sarıyer halkına 162 gün borçlusunuz. Sarıyer halkı bu 162 günün hesabını sizden soracaktır” dedi.

Başkan Genç, AK Parti grubuna yönelik olarak, “Meclisi işgal etmeyin, bırakın çalışsın meclis” derken, AK Parti'li Halil Canarıkan oturduğu yerden cevap verip, “Dikensiz gül bahçesi mi istiyorsunuz? Siyaset netice alma sanatıdır” dedi.

Başkan Genç bu arada başka bir olaydan da söz edip eski Belediye Başkanı AK Parti’li Yusuf Tülün’ün, 29 Mart 2009 yerel seçiminden bir gün sonra 30 Mart’ta yetkili olmadığı halde kendi imzası ile tapu müdürlüğüne Ferahevler Mahallesi'nde 18 uygulaması ile ilgili yazı gönderdiğini ancak bu olay daha sonra anlaşılınca dosyanın geri çekildiğini belirtti ve AK Parti grubunun geçmiş dönem buna dikkat etmeyerek, kaçırdığını söyledi ve, “29 Mart yerel seçimlerinden bir gün sonra görevi bırakmış bir belediye başkanı nasıl oluyor da tapuya yazı gönderiyor. Bu bir erdem meselesidir, bu bir erdemdir” dedi.

Haber-Kamera: Tuncay DAĞLI