İBB Sarıyer Kütüphanesi’nde Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından Sarıyer’de yaşayan kanaat önderlerine iftar yemeği verildi.

İftar sonrası konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Öncelikle Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Bu anlamlı ayın güzel akşamında bu güzel mekânda sizlerle olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum” dedi.

Çok sayıda kanaat önderini katıldığı iftar yemeğinde konuşan İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Sarıyer medeniyetin başkentidir”

Sarıyer’in tarihin ve medeniyetin beşiği olduğunu söyleyen Bayraktar, “Sarıyer tarihin ve medeniyetin aynası olan bir ilçe. Gerçekten bu değerleri korumak ve yaşatmak gibi bir sorumluluğumuz var. Bundan sonraki nesillere de yine aynı şekilde aktarabilmek hepimizin ayrı ayrı sorumluluğu ve görevidir. Bu düşünceyle siyaset yapıyoruz. Siyasetin amacım hizmet etmek ve milletin hayır duasını almaktır” diye konuştu.

“Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alıyorlar”

24 Haziran seçimlerine değinen Bayraktar, asıl hedefin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Bayraktar, “Tabi önümüzde Türkiye için var olma veya yok olma seçimi var. Yeni hükümet sistemini oylayacağız. İlk kez hükümet sisteminde Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bakıyorsunuz düşman hatları Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almış. Düşman hatları nereyi hedef almışsa cephe orasıdır. Ülkemizin üzerinde dış güçlerin oyunları oynanıyor ve Türkiye düşmanları ülkemiz için felaket senaryoları hazırlıyor. Ülke olarak bu oyunlara gelmeyelim tuzaklara düşmeyelim. Bakın biz Başkomutanı silahsız, cephanesiz ve askersiz savaşa göndereceğiz öyle mi? Silah onun silahı asker onun askeri cephane onun cephanesi. Ancak böyle savaşılabilir” şeklinde konuştu.

Ahlaki Değerler İle Bilim-Teknoloji Birlikte Yükselecek

Bilim ve teknolojinin toplumsal ahlaki değerler ile birlikte daha ileri seviyeye gideceklerinin altını çizen Bayraktar şöyle devam etti: “Ülke olarak nereden nereye geldiğimiz ortadadır. Yaşımızda müsait tabi geçmişte yaşadıklarımız ortada. Fakat bunun yanında toplumsal ahlaki değerleri göz ardı etmemek gerekiyor. Bilim ve teknolojide ilerlerken bu toplumda ahlaki değerleri oluşturamazsanız gelişmişliğin üzerine ne inşa ederseniz edin ayakta kalması mümkün değildir.”

“Seçim beyannamelerinin içeriği boş”

Ülkede ki muhalefetin görevini yerine getiremediğini söyleyen Salih Bayraktar, şunları söyledi: “Diğer partilerin seçim beyannamesine bakıyoruz boş vaatler. Daha doğrusu boş hayaller. Sadece şunu engelleyeceğim, bunu yaptırmayacağım. Böyle bir seçim beyannamesi olur mu ? Muhalefet hizmetlerin önünü kesmek için yapılmaz. Muhalefet yapmak için muhalefet yapılır. İşte senin yaptıklarını beğenmedim ben daha iyisini daha güzelini yapacağım diyeceksin. Eğer daha faydalı bir projeniz varsa gelirsin ortaya koyarsın millette bunu değerlendirir. Ama bakıyoruz muhalefette böyle bir zihniyet yok.”

“Belediyenin borcu 500 Milyon TL oldu”

Belediyenin kötü yönetildiğini belirten Bayraktar, “500 Milyon TL borcu olan bir belediye. Yolsuzluk, arsızlık, hırsızlık almış başını gidiyor. İşleri güçleri yalan söylemek, çarpıtmak, iftira atmak İnanın Sarıyer’de biz bunları yaşıyoruz.”