2. Bölge Millet Vekili Adaya adayı Dr. Cengiz Alp Okmeydanı’nında partililerle bir araya geldi.


image43Topantıya Beyoğlu İlçe Başkanı Muharrem Bulut, Sarıyer İlçe Genel Sekreteri Yeter Büyükdurmuş, Deniz Çakıl, Aysun Deniz,Meclis üyeleri ve 2. Bölge Millet Vekili aday adayı Mehmet Arslan, Okmeydanı Cem Evi Başkanı ve çok sayıda partili katıldı.

Yoğun ilginin olduğu toplantıda konuşan Dr. Cengiz Alp, "Bizleri bir arada tutan CHP’nin Sosyal Demokrat ideolojisi, bugün sayın Kılıçdaroğlu ile 15 yıl sonra başlayan bir parti içi demokrasi ve önseçim, bunu sağlayan Genel Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Parti içi demokrasi vaat etmeden ülkeye demokrasi vaat edemezsiniz, uzun zamandır beklediğimizi bugün burada alıyoruz ve ön seçim diyoruz" ifadelerini kullandı.

"İnsan odaklı yaşamı seviyoruz"


Geleceğe umutla baktıklarını ifade eden Alp, "Geleceği karanlık görmüyoruz, hayallerimize umutla geleceğe umutla bakıyoruz. Biz insan odaklı yaşamı seviyoruz, özgürlükleri seviyoruz. kardeşliği seviyoruz. Halkların kardeşliğini hiçbir ayrım yapmadan herkesin içinde mutlu ve huzurlu yaşayacağı bir Türkiye’yi seviyoruz.

2015 Türkiye’sine çok karamsar bir tablo ile giriyoruz, Başkanlık sistemi tartışmaları ve İç güvenlik yasası tartışmaları, Ortadoğuda yaşanan savaşlar,din savaşları, insanların birbirini boğazladığı, hatta altı yüzyıl bin yıl önce görmediğimiz insanların yakıldığı bir vahşete tanıklık ediyoruz" şeklinde konuştu.

"İktidar değil itibardan düşme"


242983_3075"İsmet İnönü’yü burada anmak istiyorum" diyen Alp sözlerini şöyle sürdürdü:
"İktidardan değil, İtibardan düşmek önemli diyerek Cumhuriyetimizin ikinci adamı koltuğunu bırakıyor, biz böyle bir demokrasi kültüründen geliyoruz. 60 yıl önce bunu yapmış bir partinin üyeleri ve adayları olarak bugün CHP içerisinde partinin koltuklarını yapışmayı, orada kalmayı düşünen, geçmişte yaşananlara rağmen tekrar aday olanlara partililerimiz bu dönem izin vermeyerek 60 yıl önce başlatılan bu geleneğe sahip çıkacaklarına inanıyorum.

2015 seçimleri dünyanın sonu değil,son seçim düşüncesine kapılmayın, bizler ne ihtilaller, darbeler atlattık. Maraş, madımak olaylarını birlikte yaşadık,bizi hiç bir şey yıldıramaz,bizim yetişmemize aydınlanma dönemimizin köy enstitüsü öğretmelerine borçluyuz.bugün de bu ışık yanıyor.kendilerine hedef koyuyorlar 2023 diye, hiç kimse Atatürk devrimlerini yıkamayacak, teşebbüs dahi edemeyecek, ettirmeyeceğiz.

Partimiz Tüzük kurultayında mutlaka 3 dönem statüsünü getirmemiz lazım. Artık partinin koltuklarında yapışmayı vazgeçirmemiz lazım, başarısız olanlar bırakacaklar, PM girmiş, MYK ya girmiş olup 2 ay sonra istifa ederek millet vekili adayı olmayı kabul etmiyorum. Partilerimiz PM için oy veriyorlar ve o süreyi doldurmaları lazım. Kim nereye seçiliyorsa onun hakkını vermelidir, mutlaka bunu üyelerimiz değerlendireceklerdir."