Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun, mayıs ayı ilk oturumunda yaptığı konuşma ile belediye yönetimini eleştirdi. Bütçenin doğru ve verimli kullanılmadığını söyleyen Coşgun, "Sarıyer'e hangi yatırımı yaptınız?" diye sordu.

Meclis toplantısından gündem dışı söz alan Hüseyin Coşgun, Sarıyer Belediyesi'nin borcundan müdürlüklerin bütçelerine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

"SARIYER BELEDİYESİ'NİN 834 MİLYON TL BORCU BULUNUYOR"

Meclis kürsüsünden belediyenin borcu hakkında konuşan Coşgun, "2014-2020 yılları arasında 2 milyar 400 milyon TL'lik bir bütçe kullandınız. Buna rağmen Sarıyer'de yatırım yok. Bu yüksek bütçe yatırıma neden dönüşmedi? Sarıyerlilerin yararlandığı hangi projeleriniz var? Peki ne kadar borçlandık? 31 Aralık 2020 tarihi itibariyle SARFİT ile SARBel'in borcu 106 milyon, belediyenin borcu 728 milyon TL. Toplamda ise Sarıyer Belediyesi'nin 834 milyon TL borcu bulunuyor" şeklinde konuştu.

"3 MAHALLENİN SARIYER'E KATTIĞI DEĞER GÖZ ARDI EDİLEMEZ"

2014 yılında Sarıyer'e bağlanan mahallelerin ilçeye büyük değer kattığını vurgulayan Coşgun,  “Ayağaza, Huzur ve Maslak mahallerinin ilçemize kattığı değer göz ardı edilemez. Belediye bütçesinin yüzde 30'unu oluşturuyorlar. Bu mahallelerden yaklaşık 170 milyon TL emlak vergisi toplandı. Söz konusu miktarın büyük bir kısmı da Maslak'tan geliyor. Bu mahallelerin Sarıyer'e yıllık getirisi 120 milyon TL. Dolayısıyla bu mahalleler belediyeye borcumuz kadar para verdi. Peki Sarıyer Belediyesi olarak biz o mahallelere hangi kaynakları aktardık? Ayazağalılara soruyorum; bu para değerinde size hangi hizmetler yapıldı? Geçtiğimiz aylarda İBB marifetiyle 100 metrekarelik bir yol yaptınız. O zamanda parti meclis üyenizden milletvekilinize, belediye başkanızdan meclis üyelerinize kadar hepiniz canlı yayınlar yaptınız. Bu tabloya baktığımızda gelir ve borç arttı. Fakat ortada hizmet yok. 2009 yılında yaklaşık 110 milyon TL borç ile devraldığınız belediyenin şuan ki borcu 834 milyon TL" ifadelerini kullandı.

"SARIYER BELEDİYESİ HİZMETTE DE YOK"

Müdürlüklerin bütçelerine değinen Coşgun, şunları söyledi: "Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 12 milyon, Beykoz'un 82 milyon, Beşiktaş'ın 48 milyon bütçesi var. Bizim yüzölçümümüzün 10'da 1'i kadar olan Beşiktaş'ın bütçesi bizden 4 kat fazla. Görüldüğü gibi Sarıyer Belediyesi hizmette de yok. Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 25 milyon, Beşiktaş'ın 35 milyon, Kağıthane'nin 71 milyon, Beykoz'un 108 milyon bulunuyor. Bir belediyenin doğrudan hizmet yaptığı en önemli müdürlüklerin başında fen işleri geliyor. Maalesef bu alanda da çok gerideyiz. Kullandığınız 2 milyar 400 milyon TL'nin yalnızca 317 milyon TL'si fen işleri için harcandı. Bunların büyük bir kısmını da personel maaşları oluşturuyor. Özel Kalem Müdürlüğü ise 2014 yılından bu yana 50 milyon T bütçe kullandı. Ayrıca 10 tane müdürlüğünden bütçesinden daha fazla bütçeye sahip."

"ZOR SÜRECİ DE HESABA KATARAK ELEŞTİRİMİZİ YAPIYORUZ"

En başarılı belediye başkanları arasında Şükrü Genç'in olmadığını belirten Coşgun, "Faaliyet raporu görüşmelerinde Belediye Başkanı Şükrü Genç 2 saate yakın bir konuşma yaptı. İlçeye hangi yatırımların yapıldığını ise anlatmadı. Sarıyer Belediyesi'nin pandemi sürecinde yaptığı çalışmalardan dolayı kürsüden defalarca teşekkür ettik. Biz içerisinde bulunduğumuz zor süreci de hesaba katarak eleştirimizi yapıyoruz. Salgın diğer belediyeleri de etkiledi. Fakat onlar bu süreçte yatırım yapmayı sürdürdü. CHP'ye yakın bir anket firmasının yaptığı araştırmada, ilk 10'da 5 tane CHP'li belediye başkanı olmasına rağmen Şükrü Genç listede yok" dedi.

"BİZİ DE SÜRECİN İÇERİSİNE DAHİL EDİN"

Sarıyer'deki çiftçilere ilişkin konuşan Coşgun, "Geçmiş dönemlerde yapılan uygulamanın bir benzeri olan çiftçilere fide dağıtıldı. Bunun için teşekkür ediyoruz. Madem çiftçiyi ve üreticileri bu kadar düşünüyorsunuz getirdiğimiz kırsal mahalle kanun teklifi getirdik. Peki bunu neden reddettiniz? Bununla ilgili yapacağınız çalışma ne oldu? Meclis Üyemiz Saim Kadıoğlu emek vererek bir çalışma hazırladı. İsterseniz konuyla ilgili katkı sunabiliriz. Eğer Sarıyer'i beraber yöneteceksek bizi de sürecin içerisine dahil edin" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ