Demokratik Sol Parti (DSP) Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hümeyra Gürsoy, Sarıyer’de görev yapan basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde çalışmalar ve projeler hakkında gazetecilere bilgiler veren Gürsoy, “Sarıyer’i yönetmeye talibiz” dedi.

Kireçburnu Tarihi Alibaba Balık Lokantası’nda gerçekleşen kahvaltı organizasyonuna DSP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Yaylıcıoğlu, DSP İstanbul İl Basın Danışmanı ve DSP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Adayları Emin Ayyıldız, Süleyman Sargın, Celal Özer, DSP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Nur Taşken, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu ve basın mensupları katıldı.

“Sarıyer’i yönetmeye talibiz”

“Demokratik Sol Parti olarak Sarıyer Belediyesi’ni yönetmeye talibiz” diyen Demokratik Sol Parti (DSP) Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hümeyra Gürsoy,Bununla ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sarıyer halkının özlediği hizmete kavuşabilmesi için belediyeyi halkça ve adilce bir düzen içerisinde yönetebilmek için bu göreve talip olduk. Hiçbir zaman normal bir siyasetçi kalıbına girmeyeceğim. Başkan seçilmem halinde de bu durumun değişmeyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Ummadıkları sonuçlar ortaya çıkabilir”

Seçimde iddialı olduklarını vurgulayan Gürsoy, “Sarıyer’de partilerin yapmış olduğu ittifaklar ile karşı karşıyayız. Demokratik Sol Parti olarak biz sadece halkımız ile el ele, gönül gönüleyiz. Bu oluşumun içerisinde bulunmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyum. 31 Mart’tan sonra Sarıyer’i hak ettiği yönetim ile buluşturacağız. Bu konuda kendimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Hiç ummadıkları sonuçlarla karşılaşabilirler. Özgüven güzel bir şeydir. Ancak bu özgüven bazılarının gerçekleri görmelerini engelliyor” dedi.

“Vatandaş değişim istiyor”

Sarıyerlilerin değişim istediğini kaydeden Gürsoy, “Karşımızda 10 sene Sarıyer Belediyesi’ni yöneten bir parti var. Bunun yanı sıra hükümetin gücünü arkasına alan AK Parti var. Bu iki büyük güç ile mücadele ediyoruz. Bizim bu denli maddi gücümüz yok. Bunun da bilincindeyiz. Fakat sahada gördüğümüz ilgi ve alaka insanların son 17 yılda kavga, gürültü, kin, öfke ve nefretten bıkmış olduklarını gösteriyor. Vatandaşlar artık bir şeylerin değişmesini istiyor. Sahada DSP’ye ciddi bir yönelmenin olduğunu görüyoruz. Partimizde bir diriliş söz konusu. Bunun başlıca sebepleri arasında samimiyet geliyor. İnsan artık ‘Yeter’ diyor. Bu hem Sarıyer hem de Türkiye genelinde geçerli. Ayrıca bizde kutuplaştırma, ötekileştirme, belli bir kalıplara sokma yok. Partimizde dindarı da, ateisti de, farklı partilere gönül vermiş insanlar var. Bizim iki kriterimiz var. Birincisi Atatürk’e ve Ecevit’e hakaret etmeyecek. İkincisi dinlere saygılı olacak” diye konuştu.

“Belediye başkanının partisi olmamalı”

“31 Mart’taki yerel seçimi genel seçim havasına sokmamak gerekiyor” diyen Gürsoy, “Sonuçta bir belediye başkanı seçeceğiz. Bir belediye başkanının partisi olamaz, olmamalı. İnsan ayrımı yapamaz. Bu durum muhtarlar için de geçerli. Fakat Sarıyer’de görüyoruz ki maalesef bütün yöneticilerin partisi var. Bu çok yanlış bir şey. Bu şekilde halka ne kadar eşit hizmet götürebilirler soru işareti. Bana belediye de üst kademelerde türbanlı bir yönetici gösterin. Bakın alt bölümlerden bahsetmiyorum. Neden yönetici kısımlarında başı kapalı bir çalışan yok? O arkadaşlarımızı ötekileştirmek için söylemiyorum, fakat çoğunluk belli bir kalıpta olursa o zaman göze batar” şeklinde konuştu.

Gürsoy’dan o iddialara sert tepki

“ AK Parti’nin, DSP’yi CHP’ye karşı finanse ettiği” iddiasına sert tepki gösteren Gürsoy, şunları söyledi: “Bir kurumun basın danışmanı neye dayanarak ve neye istinaden ‘AK Parti’den kaç para alındı? Açıklansın.’ diye paylaşım yapıyor? Kendisine cevap olarak ‘Sizin kara kutularınızın konuştuklarını biz yazarsak sokağa bile çıkamazsınız’ dedim. Akabinde kendisine birtakım sorularım oldu. Belediyenin açıklamasını istediğim çok sayıda soru var. Bunları delilleriyle birlikte liste halinde hazırlayacağım. Sarıyer Belediyesi bir devlet kurumu ve bu talihsiz açıklamayı yapan da basın danışmanı. DSP İlçe Başkanlığı’nı 4 ay önce devraldım. İlçe binamızın kime ait olduğu ortada. Kendi çabalarımızla bunları da kapatacağız, fakat birikmiş kira ve stopaj borçlarımız bulunuyor. İddia edildiği gibi para desteği alsaydık bu borçlar olur muydu? Ben kendilerinden bu suçlamaları ispatlamalarını rica ediyorum. Bu saldırıları etik bulmuyorum. Ayrıca ‘AK Parti’nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz’ diyorlar. Bu seçimlerden önce biz aday çıkarmıyorduk. O zaman neden bir başarı elde edemediniz. Bunu yerel olarak değil, genel seçimleri göz önünde bulundurarak söylüyorum.”

İşte DSP’nin dikkat çeken projeleri

Sarıyer için hazırladıkları projeler ile ilgili bilgiler veren Gürsoy, şöyle konuştu: “Sarıyer için çok sayıda projemiz var. Hazırladığımız kitapçığa hepsini sığdırmak mümkün olmadı. O yüzden bazılarını açıklamak istiyorum. Herkesin dilinde olan imar barışı konusuna girmeyeceğim. Çünkü bu sorunu kimlerin istemesiyle sona ereceğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden insanlara boş yere umut vermek istemiyorum. Öncelikle ben bir kadın aday olduğum için başkan adayları arasında kadınların sorunlarını benden daha iyi bilecek biri yoktur diye düşünüyorum. Üreten kadınlarımızın olmasına yönelik çok sayıda projelerimiz olacak. Bunun yanı sıra STK’ların organizasyonlarını, etkinliklerini, toplantılarını yapabilecekleri, ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekleri ve herkesin kendisine ait bir yeri olacak. Sarıyer’de Kadınlar Birliği Şubesi var. Geçenlerde ziyaret ettiğim Romanlar Derneği’nin hali içler acısı. Bu tarz dernekleri güçlendireceğiz. Ayrıca vatandaşlarımız sorunlarını ve taleplerini bizlere iletebileceği bir program geliştireceğiz. Telefonlarına indirip oradan bizlere ulaşabilecekler. Bu sayede hem şikayetlerini dile getirecekler hem de işin takibini yapabilecekler.”

“DSP günden güne güçleniyor”

Etkinlikte konuşan DSP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Yaylıcıoğlu, “CHP’den yıllardır duyduğum sözler var. Tabelası partisi, aile partisi, kardeş parti’ dediler. Kemal Kılıçdaroğlu partimizin genel merkezine geldiği zaman ‘DSP bizim kardeş partimiz’ dedi. Ancak ortaya çıkan sonuç ortada. Onlarda çok iyi biliyor ki partimiz günden güne güçleniyor. Partimize ülke genelinde çok büyük destek var. Bunun önüne geçmek istiyorlar. ‘Kendi düzenimizi kuralım. Eğer DSP güçlenirse CHP adam olacak. Biz ne yaparsak yapalım insanlar bize gelip oy verecek’ düşüncesindeler” dedi.

Pehlivanoğlu’ndan Gürsoy’a teşekkür

Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı organizasyonunda katılım gösteren basın mensuplarına teşekkür eden Hümeyra Gürsoy, gazetecilere çeşitli hediyeler takdim etti. Gürsoy’a hediyeler için teşekkür eden Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, “Bu nazik daveti ve hediyeleri için Hümeyra Gürsoy’a teşekkür ediyorum. Ayrıca basın mensuplarını sık sık bir araya getirmesi ve unutmaması ayrı bir mutluluk. Kendisine yerel seçimlerde başarılar diliyorum” dedi.