Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde 3. kez belediye başkan adayı olarak gösterilmesi sonrası CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda açıklamalarda bulundu. Parti binası önünde toplanan coşkulu kalabalığa hitap eden Genç, “Sizlerle beraber yeniden adayım” dedi.

CHP tarafından 3. kez Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Şükrü Genç’in CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’na geleceğini duyan yüzlerce Sarıyerli, parti binası önüne akın etti.

Başkan Genç’in ilçe başkanlığına gelmesinden saatler öncesinde parti binası önünde toplanan coşkulu kalabalık, kemençe eşliğinde horon oynadı, davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Ellerinde Şükrü Genç’in ismi yazılı dövizleri taşıyan vatandaşlar, zaman zaman Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in lehine sloganlar attı.

Genç: “Sarıyer’de çıtayı yükselteceğiz”

Şükrü Genç’in parti binasına gelmesiyle kalabalığın coşkusu tavan yaptı. Sarıyerlilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Genç, güçlükle ilçe başkanlığına vardı. Burada CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur ve İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ayşe Çağlayan ile kısa bir görüşme yapan Genç, ittifaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. CHP ile İYİ Parti’nin güç birliği yaptığına dikkat çeken Genç, Sarıyer’de çıtayı yükselteceklerini ifade etti.

“Yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz”

İttifak ile birlikte emin adımlarla yola devam edeceklerini vurgulayan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Birliği, beraberliğin ve huzurun başkenti Sarıyer’deki hizmetlerin devamı olarak Şükrü Genç Başkan ile yola devam ediyoruz. Kendisini tebrik ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum. İYİ Parti ile birlikte daha güçlü olacağız ve emin adımlarla yürüyeceğiz” dedi.

Taner Tayfur’dan Başkan Genç’e tebrik

Mevcut belediye başkanı ve 31 Mart’taki yerel seçimlerde de aday gösterilen Şükrü Genç’i tebrik eden İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, “Şükrü Genç Başkanı tebrik ediyorum. 3. dönem aday olmak kolay bir iş değil. Sarıyer’de İYİ Parti olarak CHP ile birlikte el ele Türkiye’ye örnek olacak bir seçim dönemi geçireceğiz. Kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

“Birbirimizin gözyaşı olacağız”

Parti binası önünde bekleyen coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Genç, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Bitmeyen ve devam edecek olan bir sürecin belli bir noktasından başka bir perdeye başlıyoruz. Bu süreç hiç bitmeyecek. Belki ben olmayacağım ama yarın buradaki gençler bu bayrağı dalgalandıracak. Burada tek bir doğru var. O da hiç kimseye sen kimsin, nerelisin, hangi partiye oy verdin demeden sağlanacak birliktelik. Bu yüzden dost olmak, dostun gözyaşının yaşı olmaktır. Biz birbirimizin yaşı olacağız” şeklinde konuştu.

Haberimizin tüm detaylarını gazetemizin 128. sayısında okuyabilirsiniz.