Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 2009’da göreve geldiklerinde ilk projelerinin toplumun birlik, beraberlik dayanışma, hoşgörü, barış ve huzur içinde yaşaması olduğunu, tüm projelerini bu anlayış üzerine inşa ettiklerini söyledi. Genç, “Yalana, dolana sarılarak hakkımda atılan iftiralara halk sandıkta cevabını en güçlü biçimde verecek” dedi.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi Sarıyer siyasetinin nabzı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Son günlerde Sarıyer gündemine oturan, ‘Şükrü Genç kandırdı’ başlıklı video ile ilgili konuşan Başkan Genç, “İşte şimdi baltayı taşa vurdular. Bir yalanları daha ortaya çıktı. Biz İmar barışına karşı olmadık. Aksine Sarıyerlilerin sorununun çözülmesi için yol gösterdik” diye konuştu.

“Halkın çıkarına olan neyse onu anlattık”

“Tüm sitelerde ve mahallelerde toplantılar yaptık” diyen Genç, “Toplantılara alanlarında uzman bürokrat arkadaşlarımızla katıldık. Canlı yayınlar yapıldı. Olumsuz tek bir yorum almadık. Doğru neyse, halkın çıkarına olan neyse onu anlattık. Çıkan yasanın altı eksik, başvurun ama ödeme yapmayın, bekleyin. Belediye de kurduğumuz bilgilendirme masalarına uğrayın. Size yardımcı olalım, paranız boşa gitmesin dedik” ifadelerini kullandı.

“Yapı Kayıt Belgesi’ni evime değil, belediyeye aldım”

Söz konusu video ile ilgili konuşan Genç, “Sağda solda dolaşan ve vatandaşın kafasını bulandıran videoda ‘Başkan halkı kandırdı kendi başvurdu’ diyor ya işte o yalan. Belediyemizin Bahçeköy’deki Kız Konuk Evi binası için başvurduk. Yıkımdan korumak ve iskan yolunun açılabilmesi için. Sarıyerlilerin ve devletin malını korudum. Vatandaşa da aynısını anlattım. Mahalle mahalle gezerek sadece gerçekleri anlattık. Söylediklerimizin hepsi ortada” şeklinde konuştu.

“İmar barışı herkesi kapsamadı”

İmar barışının halkın sorununu çözmesi konusunda gerekli uyarıları yaptıklarını anlatan Genç, “İmar barışında ilgili bakanla görüşmeleri yapan ve yasanın altlığını sağlamlaştırmaya çalışan da bizim arkadaşlarımız oldu. Ben de sayın bakanla görüştüm. Bakın her mahallenin, her sitenin farklı sorunları var. Kimi özel arazilerde, kimi vakıflarda, kimi İBB ve Hazine’de. Kimilerinin yıkım kararları var. İmar barışı gecekondu alanlarında tapu sorununu çözmüyor. Yapı kayıt Belgesi tapu yerine geçmiyor, imar hakkı oluşturmuyor. İşte tüm bunları anlattık. Çıkan yasayı yorumladık” ifadelerini kullandı.

“Bu bedeli kim ödeyecek?”

İmar barışının sitelere ve kooperatiflere yaradığını belirten Genç, şunları söyledi: “Yaptığımız her toplantıda dedik ki; yıkım kakarınız varsa başvurun ama paranızı son gün yatırın. Bu arada belediye olarak bizim yıkım kararlarımız yok.  Yönetmeliklerde değişiklik olur ise gereksiz para ödemezsiniz. Kooperatif ya da özel arazilerde binaları olanlar için sorun var, başvursa da olmuyor. Komşusunun izni olacak. Bu yasa ruhsat almış ve kaçak durumuna düşmüş sitelere ve kooperatiflere yaradı. Bu yüzden müteahhit yasası olarak adlandırdık. 20 kat için ruhsat almış, 40 kat çıkmış. Binanın temeli 20 kata göre yapıldı. Diğer 20 katı nasıl taşıyacak? Böyle olmayacağını söyledik. İnsanların yaşamını tehlikeye atıyor dedik. Ne dediysek çıktı. Önce Beyoğlu’nda bir bina tamamen çöktü. Kartal’da yıkılan binada 23 kişi hayatını kaybetti. Çöken binalarda Yapı Kayıt Belgesi’ne başvurmuştu. Bu bedeli kim ödeyecek? ”

“Sarıyerlilerin güvencesi olmaya devam edeceğiz”

Mülkiyet probleminin çözümünü ilişkin konuşan Genç, “Bu vesile ile bir kez daha vurgulamak istiyorum ki 2981 sayılı yasa Sarıyer’de mülkiyet sorununu çözecek yürürlükteki tek yasadır. Tapu mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Sarıyerlilerin Sarıyer’de kalmasının güvencesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Huzuru bozmalarına izin vermeyeceğiz”

Başkan Genç, yerel seçimlerle birlikte algı operasyonu ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Bunlara gülü geçtik. İşimize baktık. Böyle karşılıklı suçlama ve savunmanın içine girmedik. Çünkü temiz siyaset yapalım istedik. Siyaset yaşamın önüne geçmesin dedik. Bir oy uğruna kimseye çamur atmak, başkaları üzerinden iftira attırmak aklımızdan bile geçmedi. Bizim için asıl olan Sarıyer’in huzuru. Kimsenin bozmasına da izim vermeyeceğiz” diye konuştu.

“Allah’ın huzuruna nasıl çıkacaklar?”

Genç, “Herkesi temiz, ahlaklı ve vicdanlı siyaset yapmaya çağırıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi? ‘Yerel seçime gidiyorsunuz, hizmetlerinizi anlatın. Projelerinizi söyleyin, halka dokunun, iftira atmayın’ dedi. Ama bunlar en aymazını, en kuyruklusunu yapıyorlar. Yazık günah. Bunlar yarın öbür gün Allah’ın huzuruna nasıl çıkacaklar?” dedi.