ÖZEL HABER

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı olarak atanan Erhan Vergili, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Vergili, “Gelecek Partisi çocuklarımızın geleceğini inşa edecek” ifadelerini kullandı.

Kurulduğu günden itibaren Sarıyer’deki teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Gelecek Partisi, bir yandan olağan kongreye hazırlanırken, diğer yandan ilçenin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri geliştiriyor. Özellikle pandemi sürecinde geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara da yardım eli uzatan Gelecek Partisi Sarıyer’in İlçe Başkanı Erhan Vergili, gazetemize samimi açıklamalar yaptı.

ERHAN VERGİLİ’NİN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE:

“TARAFSIZ VE İLKELİ BİR YAYIN POLİTİKASI İZLİYOR”

Sarıyer Posta Gazetesi’nin tarafsız yayıncılığına vurgu yapan Erhan Vergili, Sarıyer Posta Gazetesi’ni yakından takip ediyor, destekliyoruz. Tarafsız ve ilkeli bir yayın politikası izliyorsunuz. Bundan dolayı sizi ve ekibimizi tebrik ediyorum.

“ÜLKEMİZİN BEKASI VE İSTİKRARI İÇİN VERDİM MÜCADELE VERDİM”

Siyasi hayatı ile ilgili konuşan Vergili, “2002 yılında AK Parti Rumelihisarı Kurucu Mahalle Başkanlığı görevini yaklaşık 7,5 yıl sürdürdüm. Akabinde 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adaylığım olmuştu. O süreçte aday olmamanın nedeni tabandan tavana eşit bir şekilde işleyen mekanizmaya itibar etmemdi. Bunun yanı sıra mahalle başkanlarının da TBMM'de olabileceğine inanmıştım. Bu arkadaşlarımızın sesi olmak istemiştim. Fakat gördüm ki taban ile havan arasındaki uyuşmazlık had safhadaydı. Bunu içerisinde bulunduğumuz süreçte de görüyoruz. Mücadeleyi her zaman tabanda olan mahalleler verir. Siyaset mahallelerden genele yayılır. Biz de bu eksikliği görüp aday adayı olmuştuk. Temayül yoklamasında 450 kişi arasında 303 oy almıştım ve 50. Sıraya yükselmiştim. Ancak o dönemin iktidardaki yöneticileri mahalle başkanlarının sesi olmadı. Ardından AK Parti’deki siyaset hayatıma son verdim. O süreçten sonra AK Parti’nin hiçbir kademesinde bulunmadım. Fakat bireysel olarak ülke genelinde inandığım değerler doğrultusunda verdiğim mücadeleler oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. Bazı STK'ların yöneticiliğini yaptım. Referandum sürecinde Güneydoğu’da çalışmalar yaptım. 15 Temmuz’da vatan müdafaası yaptık. Huber Köşkü önünde Aydın Gençlik Platformu’nu organize ettim. Bu mücadeleleri ülkemizin bekası ve istikrarı için verdim” diye konuştu.

“MAHALLE BAŞKANLARININ SESİ OLMAK İSTEDİM”

Gelecek Partisi’ne katılma sürecini ve gerekçelerini anlatan Vergili, “Gelecek Partisi’nde siyaset yapmamın nedeni düşünce, ifade özgürlüğü ve her kesime ses verebilmek. Vatandaşlarımızın arzu ettiği tek alternatif olan siyasi partinin çatısı altında bulunuyorum. Geçmişte kalan taban-tavan eşitliği AK Parti’de göremedim. Gelecek partisinde olduğuna inandığım için buradayım. Bu mücadele içerisinde bir mahalle başkanının da milletvekili sıralarında olması gerektiğini düşünüyorum. Hangi siyasi partiden olursanız olun emekçi mahalle başkanlarının sesi olmak için aday olması konusunda elinden ne geliyorsa yapmaya hazırım. Bizim avantajımız tüm siyasi parti ilçe başkanlarının nezdinde mahalle başkanlığından gelen, pankart asan, kumanya dağıtan, o zorlukları görmemdir. Bu avantajımızı burada kullanacağız. Eğitim ve hukuk başta olmak üzere her alanda özgürce düşünen pir partiyiz. İnsanların düşüncesine saygı duyan, her kesimi kucaklayan, ülkesinin bekası ve istikrarı için mücadele veren bir siyasi partiyiz” ifadelerini kullandı.

“SARIYERLİ KİMLİĞİ İLE ANILMAK İSTİYORUZ”

Kongre süreci ile ilgili bilgiler veren Vergili, “Gelecek Partisi’nin kongre süreci 1 Mart itibariyle başlayacak. Sarıyer İlçe Başkanlığı’mızın kongresi de Mart ayının içerisinde veya Nisan ayının ortalarında gerçekleşecek. Kongremizde Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nu ağırlamayı hedefliyoruz. Peki biz neye önem veriyoruz? Coğrafi yapıya büyük hassasiyet gösteriyoruz. Diğer siyasi partilerde mahallesine hakim olmayan, Sarıyerli olmayan kişileri teşkilatlarımızda barındıracağımıza mahallesinin içerisinde sevilen, sayılan, konjektürel yapıya uygun kişiler ile yol yürüyeceğiz. Gelecek Partisi ilerleyen süreçte yerel ve genel iktidara taliptir. Bu yüzden kongremizi Sarıyer’in mozai ile gerçekleştireceğiz. Yönetimimizde görev olacak arkadaşlarımızın geçmişlerinde başka siyasi partilerde görev alıp almamaları önemli değil. Bizim için asıl önemli olan Sarıyer’i sevmesi, ilçenin dertleriyle dertlenmesi, ülkenin sorunlarına çözüm araması. Yönetimimizi bu düşünceye sahip olan arkadaşlardan oluşturacağız. Yöresel bazlı dağılıma ayrı bir önem vereceğiz. Memleket ayrımcılığına karşıyım. Memleket bazlı bölücülükten uzak durulmalı. Sivaslı, Rizeli, Kastamonulu… Hepimizin biriz, birlikte güçlüyüz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında, Türk Bayrağı’nın gölgesinde yaşıyoruz. O yüzden nereli olduğu değil, nerede yaşadığı önemli. Biz Sarıyer’de hemşericilik yapan bir parti olarak anılmak istemiyoruz. Sadece Sarıyerli kimliği ile anılmak istiyoruz” dedi.

“ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Vergili, “Sarıyer’in mülkiyet sorunu var ama genel olarak baktığınızda ilçemizde altyapı sorunları da mevcut. Çevre ve Şehircilik Birim Başkanlığımız konjektürel olarak mahalle bazlı fizibilite çalışmaları yapıyor. Dolayısıyla Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı seçime hazırlanıyor. Sarıyer ile ilgili sorunlarına ilişkin çözüm odaklı çalışma içerisindeyiz. 38 mahallelerde çalışmalar yürütülüyor. Hazırlayacağımız raporları Genel Başkanımız veya İl Başkanımız ilçemize geldiğinde kendilerine sunacağız” şeklinde konuştu.

“GELECEK PARTİSİ YERELİN VE GENELİN SÖZ SAHİBİDİR”

“Pandemi sürecinde ülkemiz ciddi anlamda zorluklar yaşıyor” diyen Vergili,“Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Çok sayıda işsiz vatandaşımız var. İnsanlar faturalarını, kiralarını ödeyemiyor. Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak siyasi parti ayrımı yapmaksızın ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşacağız. Ayazağa, Kocataş, Derbent, Fsm, Poligon, Çayırbaşı, Pınar Mahalleleri gibi birçok mahallede yardımlarımız sürüyor. Mahalle başkanlarımıza hiçbir şekilde ayrım yapmamaları gerektiğini söyledik. Yardıma muhtaç vatandaşlarımızı tespit etmelerini ve bize bildirmelerini istedik. İhtiyacı olmamasına rağmen yardım verilmesini sağlayan kişileri partimizle ilişiğini keseriz. Bizler bu hassasiyetin yakın takipçisiz. Yardım konusunda elimizden geleni yapıyoruz. Kaldı ki bizim devletten gelen bir bütçemiz, belediyemiz veya bakanlığımız yok. Tamamen özverili arkadaşlarımızın ve hayırseverlerin desteğiyle yardımlarımızı yapıyoruz. 2001 yılında siyaset yaptığım partideki gördüğüm özveriyi şuan fazlasıyla Gelecek Partisi’nde görüyorum. Bu mücadeleleri özverili yapıyoruz. Hiçbir vatandaşımızı ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan mücadele veriyoruz. Gelecek Partisi yerelin ve genelin söz sahibidir.

“GELECEK PARTİSİ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ İNŞA EDECEK”

Konuşmasının sonunda Sarıyerlilere mesaj veren Vergili, şunları söyledi: “Tüm Sarıyerli kardeşlerim şunu bilsin; hangi siyasi partiden olursanız olun düşüncelerinizi ifade edemediğiniz an veya siyasete güveniniz kalmadığı an Gelecek Partisi’ne gelerek düşüncelerinizi özgürce ifade edebilirsiniz. Türkiye’nin istikrarı ve bekası için yerel mücadeleyi hep birlikte verelim. Kapımız sonuna vatandaşlarımıza açık. Bizler burada emanetçiyiz. Bugün varız, yarın yokuz. Fakat Gelecek partisi çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini inşa edecek. Lütfen sesinizi kısmayın. Siyasi mücadeleden ödün vermeyin. Ve aramıza katılarak ülkemizin geleceği için fikrinizi paylaşın.”

SARIYER POSTA GAZETESİ