ÖZEL RÖPORTAJ

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı olarak atanan Can Ganioğlu, ilk röportajını Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na verdi. Samimi cevaplar veren Ganioğlu, projelere ve hedeflerine ilişkin özel açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 4 ay önce Sarıyer'de teşkilatlanması tamamlanan Gelecek Partisi'nde Edip Cengiz'in istifa etmesinin ardından İl Başkanlığı tarafından başkanlık görevine getirilen Ganioğlu, Sarıyer'e ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.

"BAŞKANLIK GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YÜRÜTECEĞİM"

Ganioğlu, "1978 yılında İstanbul'da doğdum ve 3 yıldır Sarıyer'de ikamet ediyorum. Aslen Kastamonuluyum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. 32 senedir İstanbul'un farklı semtlerinde döviz ve altın ticareti ile uğraşıyorum. Daha önce herhangi bir siyasi partide görev almadım. Gelecek Partisi'ne fikrine önem verdiğim siyaset büyüklerimizin tavsiyesi ile katıldım. Geçtiğimiz haftalarda da İl Başkanlığımızın kararı ile ilçe başkanı oldum. Bu görevi en iyi şekilde yürüteceğime inanıyorum" sözleriyle kendisi hakkında kısa bir bilgi verdi.

"SİYASİ HAYATIMA GELECEK PARTİSİ İLE BAŞLADIM"

Siyasete girmesi ile ilgili konuşan Ganioğlu, "İlk siyaset deneyimimi Gelecek Partisi ile yaşadım. Son dönemlerdeki konjonktürü de göz önünde bulundurduğumuzda milletimizin yaşadığı sıkıntıların farkındayız. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu 3 dönem başbakanlık yaptı. Kendisi dik duruşu olan bir siyasetçi. Bunu da ortaya koyduğu tavır ile gösterdi. Parti içerisinde sinerek başka bir konumda bulunabilirdi. Fakat bunu yapmadı. Dirayetini gösterdi ve istifa etti. Kurduğu siyasi hareketin arkasında olmak bizim gibi vatan sevdalılarının görevidir. Bu etkenleri de düşündüğümde siyasi hayatıma Gelecek Partisi ile başladım" diye konuştu.

"ANKETLERDE YÜZDE 8 OY ORANI ÇIKTI"

"Biz o partinin devamı değiliz" diyen Ganioğlu, "Öncelikle bunu ifade etmek istiyorum. Entelektüel ve merkezi bir partiyiz. Yaptırdığımız anketlerde çok kısa sürede kurulan bir parti olmamıza rağmen yüzde 8 oranında bir oy oranına sahip olduğumuzu görüyoruz. İl ve ilçe teşkilatımızın altyapısı çok güçlü. Halkımızdan gördüğümüz teveccühü size anlatamam. İlçe başkanlığı görevimde herkesin yüreğine dokunacağız. Günün 18 saatini bu çalışmalarımıza ayırıyoruz. 500'ün üzerinde bir üyemiz mevcut. Bu sayı tam olarak sahaya çıkmamamıza rağmen oluştu" ifadelerini kullandı.

"SAHAYA DAHA GÜÇLÜ İSİMLERLE İNECEĞİZ"

Teşkilatlanma ile ilgili bilgiler veren Ganioğlu, "İcra yönetim kurulumuz yoluna güçlenerek devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yeni yönetim kurulu üyelerinin ataması yapılacak. Sahaya daha güçlü isimlerle ineceğiz. Mahalle başkanlarının üzerinde çalışıyoruz. Maksimum 15 gün içerisinde listeler oluşacak" şeklinde konuştu.

"SARIYER İÇİN CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

Ganioğlu, "Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun parti içerisinde kurduğu hiyerarşik bir çalışma var. Her bakanlığın partimizde gölge bakanlığı var. Bakanlığın yerel versiyonu gibi çalışmalar yürütülüyor. Bunların içerisinde en dikkat çekici olanı hiç kuşkusuz Sarıyer ile ilgili olanlar. Sarıyer gibi bir ilçe Almanya'da olsa neler yapılırdı. Böyle güzel bir semte sahip olmamıza rağmen hak ettiği projeler yapılmıyor. 3 taraflı denizler ile çevrili olmasına rağmen yeteri kadar denizi kullanamıyoruz" dedi

"KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSU SARIYER'İN OLMAZSA OLMAZIDIR"

"Sarıyer, İstanbul'un akciğeri konumunda" diyen Ganioğlu, "İstanbul'un 39 ilçesinden özellikle hafta sonu binlerce insan ilçemize geliyor. Güzide ve nadide bir ilçe. Sarıyer'i daha zenginleştirmek, güzelleştirmek ve şehir içi turizmine daha fazla katılması için çalışmalar yapılmalı. Altyapıda büyük eksiklikler var. Bunların yeniden düzenlenmesi gerekiyor. İlçemiz çok kozmopolit bir yer. Sarıyer'de 5-6 mahalle dışında geriye kalan mahallelerde sosyo-ekonomik durum pek iyi değil. Bunların yanı sıra başta mülkiyet olmak üzere çok sayıda problemleri var. Altyapı ve kentsel dönüşüm konusu Sarıyer'in olmazsa olmazıdır. Bunlar ile ilgili çözümler çok acil bir şekilde hayata geçirilmeli. Hükümetin ve yerel yönetimin çok eksiği var. Belgrad Ormanı dışında vatandaşlarımızın yararlanabileceği çok fazla kamu alanı yok. Bunun dışında yollar konusunda da çok iyi durumda değiliz. Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak bunların yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teşkilatımızı Ekim ayından itibaren sahada daha aktif göreceğiz. Pırıl pırıl gençlerimiz ile Sarıyerlilere ulaşacağız" diye konuştu.

"YEREL MEDYA İLE TEMAS KURACAĞIZ"

Yerel basına büyük önem verdiklerini söyleyen Ganioğlu, "Gelecek Partisi olarak ana akım medyada yeteri kadar yer alamıyoruz. Fakat ana akım medyada bizim ile ilgili sürekli olumsuz haberler çıkıyor. Peki biz ne yapacağız? Yerel medya ile temas kuracağız ve yerel basında yer almak üzerine bir politika izleyeceğiz. Bunun yanı sıra sosyal medyayı da aktif şekilde kullanacağız" ifadelerini kullandı.

"SARIYER'İN SORUNLARINA SON VERECEĞİZ"

Sözlerini Sarıyerlilere mesaj vererek tamamlayan Ganioğlu, şunları söyledi: "Partimizin tüzüğü 'insan onuru' ile başlar. İlçemizde bulunan din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin her vatandaşımıza eşit yaklaşacağız. Kimsenin onurunu kırmadan, üst perdeden bakmadan siyaset yapacağız. Ortak dil kullanacağız. Hizmet odaklı çalışacağız. Sarıyer'in altyapı sorunlarına son vereceğiz. Hukuk ve adaleti sağlayacağız. Hükümet de Gelecek Partisi'ne geçtiğinde çok ciddi kentsel dönüşüm projeleri başlayacak."

SARIYER POSTA GAZETESİ