Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, geçtiğimiz aylarda yapılan olağan kongrenin üzerinden geçen 5 aylık süreci Sarıyer Posta Gazetesi'ne değerlendirdi. Yapılan çalışmaları anlatan Vergili, "Gönül köprüleri inşa etmeye geliyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 2 yıl önce kurulan ve Türk siyasetine yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Gelecek Partisi, her geçen gün adından daha fazla söz ettiriyor. Partinin Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili de saha çalışmalarına ağırlık verirken, Sarıyerliler ile bir araya gelmeye devam ediyor. Sarıyer Posta Gazetesi olarak biz de kongrenin üzerinden geçen 5 aylık süreci değerlendirmek üzere Vergili ile samimi bir söyleşi gerçekleştirdik.

5 AYLIK ÇALIŞMAYI DEĞERLENDİRDİ

"Olağan kongreden sonra geçen 5 aylık zaman zarfında ilçe genelinde STK'lardan siyasetçilere, derneklerden spor kulüplerine, esnaftan mahallelere kadar tüm ilçeyi ziyaret ettik, etmeyi de sürdürüyoruz. Sarıyerlilerden büyük teveccüh alıyoruz. Geldiğimiz ilk günden daha iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Yaptığımız çalışmalar ve halkımıza samimi yaklaşmamız neticesinde sahada Gelecek Partisi'nin adı daha sık konuşulmaya başlandı. Vatandaşımız, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun yapmak istediği ancak yaptırmadıkları projelere destek olacaklarını söylüyorlar. Bunların dışında tüm siyasi partilerde olduğu gibi bizde de üye çalışmaları devam ediyor. Fakat insanlar siyasi partilere üye olmaktan çekiniyorlar. Üye olmayanlar bizim yanımızda olduklarını, desteklediklerini, parti politikamızı beğendiklerini ifade ediyorlar.

"SARIYER TÜRKİYE'NİN MOZAİĞİDİR"

Tüm siyasi partiler nezdinde halkımız samimiyet arıyor. Gerçekten samimi olan siyasetçiler özellikle yerelde en az 3 dönem sandıktan istediği sonucu alır. Göreve geldikten sonra da bu samimiyet devam ettiği sürece bir çivi dahi çakmasa görevde durmaya devam ederler. Özellikle Sarıyerlilerin uzun yıllardan beri çözülmesini istediği mülkiyet meselesinde kalıcı çözüm bulunamadığı için vatandaşımız "en azından başımızda bizden biri olsun, bizi anlasın, bizi buradan uzaklaştırmasın" düşüncesiyle oy veriyor. Yıllardır AK Parti'nin gösterdiği adayın memleketi yüzünden seçimleri kaybettiği söyleniyor. Fakat bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü Sarıyer Türkiye'nin bir mozaiğidir. Yurdun dört bir tarafından insan burada yaşar. Dolayısıyla aday gösterdiğin kişinin memleketi pek önemli değil. Buradaki en önemli faktör samimi olmamaları. Yaptıkları ve söylemleri vatandaşımıza yapmacık geliyor.

"HALKIMIZLA BİR ARAYA GELİYOR, SORUNLARINI DİNLİYORUZ"

Gelecek Partisi olarak Sarıyer'in tüm mahallelerini dolaşıyoruz. Halkımızla bir araya geliyor, sorunlarını dinliyoruz. İlçemizin çok sayıda sorunu var. Hiç kuşkusuz bunların başında da mülkiyet geliyor. Maslak başta olmak üzere devasa ve lüks sitelerdeki konutların büyük bölümünü yabancı uyruklu kişiler alıyor. Buralarda komşuluk ilişkileri sıfır. Bu yüzden Sarıyerliler mülkiyet sorununun çözümünü ve kentsel dönüşüm isterken, diğer yandan da oralarda yaşamak istemiyor. Zaten o konseptteki bir yapıyı almaya birçok vatandaşımızın maddi gücü yetmez. Geçtiğimiz haftalarda Bahçeköy'de 11 katlı bir bina yıkılmıştı. Yetkililer çalışmanın başladığını söylemişti ancak bu süre zarfında o evlerde yaşayanlar ne yapacak? Aynı yere bina dikilmesi mümkün gözükmüyor. Çünkü imarı yok, orman bölgesi. Ayrıca bina yapılsa dahi 11 kat olmasına izin verilmiyor. Peki o bölgeye büyük inşaat firmaları gelseydi rant uğruna tüm bu engeller kalkacak mıydı? Adalet çok önemli. Bu yüzden birilerine kolaylık sağlarken halka zulmetmek doğru değil. Dolayısıyla halkımızı da düşünerek ve mağdur etmeyerek mülkiyet ve imar sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.

"TÜRKİYE'DE ARTIK BİR ŞEYLERİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR"

Türkiye'de artık bir şeylerin değişmesi gerekiyor. Siyasette yeni düşünceler, simalar ve projeler olmalı. Sürekli aynı partilerle ülkemiz ilerleme kaydedemiyor. A,B,C partilerini bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Sürekli denenmiş partiler ortaya yeni bir vizyon koyamıyor. Türkiye 2023 yılında beyaz bir sayfa açacak. Kendisine yeni hedefler koyacak. Bu yüzden ülkesini Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkartacak partilere ihtiyacı var. Bu partide Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisi'dir.

"GELECEK PARTİSİ TÜRK SİYASETİNE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK"

Kuruluşumuzu yaklaşık 2 yıl önce tamamladığımız için yapılacak tüm seçimlere iddialı bir şekilde gireceğiz. Türkiye'de artık vatandaşımız için yeni bir alternatif var. Gelecek Partisi Türk siyasetine yeni bir soluk getirecek. Halkımızdan 5 yıl istiyoruz. Bize yetkiyi versinler ve neler olacağına baksınlar. Bundan önce halkımızın yetki verdiği partilerin ülkemizi bırakın ileriye götürmeyi, aksine geriye götürdükleri ortada. Aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemek doğru değil. Bu ülkeye başbakanlık ve bakanlık başta olmak üzere birçok hizmeti bulunan Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na önümüzdeki seçimlerde yetki vermelerini istiyorum. Açık ve net söyleyeyim. İktidarı bize verirlerse mevcut kötü gidişatı durdurarak, ülkemizi hak ettiği ekonomik seviyeye ulaştıracağız. Kuruluş vizyonumuz gereği yoksulluğu ve yolsuzluğu engelleyeceğiz.

"SARIYER'DE KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ"

Siyasi partilerin kurulma amacı ülkeye hizmet için iktidara gelmektir. Menzile ulaşmak için çalışmalarını yürütür. Bir futbol takımı gibi şampiyon olmak için oynar. Gelecek Partisi ailesi olarak biz de iktidar olmak için hazırız. Partimiz Türkiye genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de yönetime talip. Bundan kaçma lüksümüz yok. İlerleyen dönemde zaman ne gösterir bilmiyorum ama yaklaşan yere seçimlerde Sarıyer'de kendi adayımızı çıkaracağımızı düşünüyorum. Bu mücadeleyi verirken farklı siyasi düşünceye sahip olan vatandaşlarımızın kalplerini kazanacağız. Gelecek Partisi olarak din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesi kucaklıyoruz. Partimizin çatısı altında farklı siyasi düşünceye mensup insanlar var. Çünkü hedefimiz ortak. Sonuçta hepimizin sorunu ortak. Ülkenin dertleriyle dertleniyor, halkımızın sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Fakat biz 'iktidar olmak için her yol mübah' düşüncesinde değiliz. İktidar olmak için çalışacağız ama yanlış söylemlerin içerisine girmeyeceğiz. Bizim önceliğimiz herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği, kardeşçe yaşayabildiği, yüksek refah seviyesine sahip bir Türkiye.

"TÜRKİYE'DEKİ GENÇLERİN UMUDU KALMADI"

Türkiye'deki gençlerin umudu kalmadı. Her şeyi bir kenara bırakıp en acı şeyin de bu olduğunu düşünüyorum. Çünkü ülkemizin geleceğini oluşturacak olan gençlerimizin hayalleri, idealleri yok. Bu hayalleri ellerinden aldılar, hayal kurmalarına olanak sağlamadılar. Geçtiğimiz günlerde gençleri ziyaret edip Genel Başkanımızın gençler için yapacağı projeleri anlatırken genç bir kız ile sohbet etme imkanım oldu. Fakat beni dinlemek istemediğini söyledi. Çünkü 'benim bu ülkeden beklentim kalmadı' dedi. Bu işin A partisi, B partisi yok. İnsanlarımız artık hem ekonomik hem de sosyal açıdan yurt dışında yaşamak istiyor. Açıkçası bu tablodan Türkiye'deki geçmişten günümüze tüm siyasetçilerin vebali var.

VERGİLİ'DEN SİYASETÇİLERE ÇAĞRI!

Türkiye'de iktidar olan ve Sarıyer'de belediyeyi yöneten kadrolara çağrıda bulunmak istiyorum. Gelecek Partisi İlçe Başkanı Erhan Vergili olarak değil, bir kardeşleri ve sıradan bir vatandaş olarak nefislerini ayaklarının altına almalarını, siyasi rekabeti bir kenara bırakmalarını ve halkın sesine kulak vermelerini istiyorum. Sarıyerlilerin mülkiyet sorununun hangi partinin çözdüğünün önemi yok. Hangi dönem çözüldüğünün önemi var. Bu sorunu çözen kadrodaki isimler ölümsüzleşir. Adları tarihe altın harflerle yazılır, bir ömür boyu hayır duası alır. Bir baba çocuklarına 2 tüm miras bırakır. Birincisi mal, mülk yani maddi, diğeri ise şerefli bir soyadı. Yöneticiler de Sarıyer'e bir eser bırakmak istiyorlarsa bu sorunu çözsünler. İşte o zaman gerçek bir miras bırakırsınız. Bu halk da sizin adınızı yaşatır. Gelecek Partisi olarak da gerek TBMM'de, gerekse yerelde elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bu halkın yararına olacak her işe kayıtsız şartsız evet diyeceğiz.

"ÇUVALDIZI ÖNCELİKLE KENDİNİZE BATIRMALISINIZ"

Bir muhalefet partisi iktidarı bir sorunu çözme konusunda teşvik etmesi için öncelikle geçmiş yıllarda yapılan teşvikleri dikkate alması gerekiyor. Kendisi ne kadar bu talepleri dikkate aldı ki şimdi yönetime telkinlerde bulunacak? Şükrü Genç'in milyonluk  makam aracına bindiği için eleştiriyorlar. Tabi ki keşke binmese. Fakat siz bunu eleştirirken kendi belediyelerinize de bakacaksınız. Çok sayıda AK Partili belediye örneği var. Gelecek Partisi herhangi bir ittifaka eklemlenmek için kurulmamıştır. Genel Başkanımızın da sürekli vurguladığı gibi ülkeye huzur, güven ve adalet getirmek için vardır. Herhangi bir siyasi partinin de yaftasında değildir. Tüm teşkilatları ile milletimize umut olmak için vardır.

"BİZE GÖNÜL GÖZÜ AÇIK İNSANLAR LAZIM"

Bazı insanlar ağmaları görmüyor diye küçümsüyor. Fakat asıl kör bizleriz. Bir ağma kardeşimiz ile tanışma fırsatı yakaladım. Bir yeri tanısın yeter. Yemeği kendisi yapıyor, çayını dolduruyor. Şükretmesini bilmemiz gerekiyor. Ne geliyorsa başımıza her şey Allah'tan. Dürüst, samimi olduğun sürece hedefine ulaşırsın. Allah bir eksiklik veriyorsa diğer taraftan da ekstra bir özellik veriyor. Aslında ağma dediğimiz insanlar hayatı bizden daha iyi görür. Gözün açık ama gönül kapın kapalı. Bu neye yarar? Gözüm açık dünyayı net görürken, gözüm açıkken dünyayı görememeye üzülüyorum. Bize gönül gözü açık insanlar lazım. Bu arkadaşımızın babası vefat ediyor. Halası da çocuğa 'bu hayatta sana bir imkan verseler iki gözünü ister misin?' diye soruyor. Verdiği cevap ise hepimize örnek olması gerekiyor Çocuk, 'Ben bu dünyada 45 yaşına kadar gözü kapalı yaşadıysam benim dünyam aydınlık. Gözümü açıp da ahretimi cehenneme sürükleyemem' diyor. Bindiğin araba, edindiğin mülk, bulunduğun makam, gördüğün gözün, duyduğun kulağın. Bunların hiçbiri bizim değil. Biz sadece emanetçiyiz. Bırakacağın en güzel şey hoş bir seda, arkadan iyi konuşmalar. Bunları bırakabiliyorsan senden daha zengini yok. Gelecek Partisi de bu şuurda mücadelemizi veriyoruz.

"BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ VE GÜÇLENECEĞİZ"

Gönüller kırmaya değil, gönül köprüleri inşa etmeye geliyoruz. Ötekileştirmek için değil, birleştirmek için mücadele veriyoruz. İnanıyorum ki Türkiye genelindeki Gelecek Partisi teşkilatları da bizim gibi düşünüyor. Saha çalışmalarıyla her geçen gün partimize olan destek ve oyumuz artıyor. Türkiye genelinde şuan yüzde 5-6 bandında bir oy potansiyelimiz var. Bu oranın zamanla daha da yükseleceğine inanıyorum. Ziyaret ettiğimiz esnaflar Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun parti kurmasından çok memnun. Bizim barajı aşma veya yerelde farklı bir yerde duracakmış gibi kaygımız yok. Gelecek Partisi kilit partidir. Yapılacak her işte partimiz de söz sahibi olacak. Fakat oyunun pek bir anlamı yok. Önemli olan memlekete hizmet edebilmek. Muhsin Yazıcıoğlu iktidarda değildi ama tek başına Meclis'i hüküm kılıyordu. Yeri geldiğinde bir kişi bin ordu da olur, on bin ordu ise bir kişi olamaz. Biz 84 milyon biriz. Birlikte büyüyeceğiz ve güçleneceğiz. Geleceğimiz aydınlık olacak.

SARIYER POSTA GAZETESİ