Mühür için değil, hizmet için Kocataş Mahalle muhtar adaylığını açıklayan Serdal Doğan, mahallesinin mevcut problemler doğrultusunda üreteceği çözümleri Sarıyer Posta’yla paylaştı.

“Birlik ve beraberlik ile her şey çok daha güzel olacak” mottosuyla 31 Mart’taki yerel seçimlerde muhtar adaylığını açıklayan Serdal Doğan, “Gönlümde, kapımda herkese açık. Mahallemizde ki sosyal yardımlaşmayı hakkaniyetli bir şekilde yapılmasını sağlayacağız” dedi.

“Kocataş’a hizmet gelecek”

Aday olmasının öncelik ve gerekçelerini anlatan Serdal Doğan, “1978 Sivas Suşehri’nde doğdum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. 1986 yılından bu yana Kocataş Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Ben ve kendi çocuklarım da Kocataş’ta doğdu ve büyüdü. Yıllardır mahallemizdeki eksiklikler anlamında serzenişler oluyordu. Yakın çevremdeki birçok kişi “Sen muhtar olursan Kocataş Mahallesi kazanacak ve Kocataş’a hizmet gelecek” dediler. Ben de mahallelinin muhtar adayı oldum” dedi.

Doğan, Kocataş’ın ulaşım problemine değindi

“Kocataş Mahallesi Sarıyer’de hizmet anlamında çok az hizmet alan mahallelerden biri” diyen Doğan, mahallelin ulaşım problemlerine değindi. Doğan, “Bizim bölgemizde Zekeriyaköy’e açılan ve yürüyüş yapılacak bir yol var. Kısaca özeti Kocataş’ın ulaşım problemi var. Otobüsler hem çok geç geliyor hem de tüm noktalara ulaşamıyor. Minibüsler de var ama güzergahları karmakarışık oldu. Burada mağdur olan vatandaşlar. Büyük otobüsler bu problemi bir nebze da olsa gideriyor, ancak saatte bir sefer yapıyor. Bizim önerimiz şu olacak. Yarım saatte değil de 15 dakikada bir yarım otobüsler olursa hem daha güvenli hem daha sık gelerek vatandaş seyahatlerini daha kolay bir şekilde yapabilecek” diye konuştu.

“Yardımların hakkaniyetli yapılmasını sağlayacağız”

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahallemizde bir ATM dahi yok. İnsanlar para çekmek istediklerinde Sarıyer ya da Büyükdere’ye gidiyorlar. Bunun yanı sıra vatandaşlar faturalarını, havale işlemlerini yapabileceği PTT şubesi de mevcut değil. Ben tüm bu problemleri ortadan kaldırmak için muhtar adayı oldum. Mahallede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara hakkaniyetli bir şekilde yardımların yapılmasını sağlayacağım. Muhtarlığımız vatandaşlarımız için her daim açık olacak.”

Kocataş’ı mutlu edecek projeler

Mahallesinde gerçekleştirmeyi planladığı projeleri gazetemizle paylaşan Doğan, “Kocataş’ın 20 yıldır alamadığı hizmetleri seçildiğim takdirde yerel yönetimlerle iyi ilişkiler içerisinde olarak yerine getirmeyi hedefliyoruz. Mevcut sağlık ocağını modernize ederek ve büyüterek daha iyi hizmet vermesini sağlayacağız. Burada 24 saat göreve hazır bir şekilde ambulansın bulunması için elimden geleni yapacağım. Sarıyer’in birçok mahallesinde olduğu gibi Kocataş’ta da mülkiyet sorunu var. Mahallemiz adına mülkiyet problemini yetkili makamlarda dillendirmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

“Muhtarlık hizmet makamıdır”

“Muhtarlık, halkla belediye ve kaymakamlık gibi kurumların arasında bir elçi görevidir” diyen Doğan şunları söyledi: “İnsanların talebini yerine getirmek için mükellef olan yerdir. Çünkü mahalle sakinleri elektrik ya da su kesintisi gibi birçok sorunu önce muhtara söyler ve çözülmesini bekler. Muhtarlık hizmet makamıdır. İnsanların taleplerini karşılayacak bir kurumdur. Mahallemizde birçok ilden vatandaşlarımız güzel bir mozaik halinde ve uyum içerisinde yaşıyor. Hakkaniyetli davranarak herkesin muhtarı olacağım.”