Genç ve dinamik ekibiyle Kocataş Mahalle Muhtarlığı’na adaylığını açıklayan Serdal Doğan, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret ederek, mühür için değil, hizmet için bu yola çıktığını ifade etti.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Sarıyer Belediye başkan adayları ve Meclis üyesi adaylarının yanı sıra muhtar adayları da seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“Birlik ve beraberlik ile her şey çok daha güzel olacak” sloganıyla muhtarlık çalışmalarına devam eden Serdal Doğan, mahalle sakinlerini ziyaret ederek, projeleri ile ilgili vatandaşı bilgilendiriyor. Seçim çalışmaları kapsamında Sarıyer Posta’yı ziyaret eden Doğan, Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

“Genç ve dinamik bir ekibiz”

“Öncelikle görev yapan mevcut Muhtar Ferda Yıldırım’a ve önceki muhtarlara yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Doğan, “Eksikler noktasında vatandaşların ve yakın çevremdeki birçok kişi “Sen muhtar olursan Kocataş Mahallesi kazanacak ve Kocataş’a hizmet gelecek” dediler. Ben de bu talebi göz önünden bulundurarak muhtar adayı oldum. Bu yola çıktığım arkadaşlarla biz genç ve dinamik bir ekibiz. Hepimiz mahallemiz için çalışacak olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlıyız” dedi.

“Yeteri kadar hizmet alamadık”

Mahallenin problemlerine değinen Doğan, “Kocataş’ta 3 bin 480 seçmen var. Önceki dönemlere oranla bu sayı da artış olduğunu görüyoruz. Bu sayının azımsanmaması gerektiğini düşünüyoruz. Buna rağmen mahallemizde bir ATM dahi yok. İnsanlar para çekmek istediklerinde Sarıyer ya da Büyükdere’ye gidiyorlar. Bunun yanı sıra vatandaşlar faturalarını, havale işlemlerini yapabileceği PTT şubesi de mevcut değil. En küçük bir işlem için bile farklı bölgelere gitmek zorunda kalıyoruz. Mahallemiz yeteri kadar hizmet alamadı” diye konuştu.

Doğan ulaşım problemine el atıyor

Kocataş’ın ulaşım problemine dikkat çeken Doğan, “Mahallemiz Sarıyer’de hizmet anlamında çok az hizmet alan mahallelerden biri. Mahallemizin özellikle ulaşım problemi çok uzun yıllardan beri devam ediyor. Otobüsler hem çok geç geliyor hem de tüm noktalara ulaşamıyor. Minibüsler de var ama güzergahları karmakarışık oldu. Burada mağdur olan vatandaşlar. Büyük otobüsler bu problemi bir nebze da olsa gideriyor, ancak saatte bir sefer yapıyor. Bizim önerimiz şu olacak. Yarım saatte değil de 15 dakikada bir yarım otobüsler olursa hem daha güvenli hem daha sık gelerek vatandaş seyahatlerini daha kolay bir şekilde yapabilecek” ifadelerini kullandı.

“Herkesin muhtarı olacağım”

“Muhtarlık, insanların talebini yerine getirmek için mükellef olan yerdir, hizmet makamıdır” diyen Doğan, “İnsanların taleplerini karşılayacak bir kurumdur. Kocataş halkının bu görevi vermesi halinde ayrım yapmadan herkese eşit hizmet götüreceğim. Ayrıca temsilde adaleti sağlayacağım. Mahallenin yönetimine komşularımızı da dahil edeceğim. Eksikleri tespit edip, kararları birlikte alacağız. Herkesin seveceği ve gönül birlikteliği kuracağı bir muhtar olacağım. Muhtarlığımız iyi günde de kötü günde de vatandaşlarımız için her daim açık olacak” şeklinde konuştu.

“Tek görevim muhtarlık olacak”

Tüm zamanını mahallesi için harcayacağını vurgulayan Doğan, şunları söyledi: “Sarıyerli hemşerilerimiz ile sürekli iç içeyim. Bu sayede benim nasıl biri olduğumu yakından biliyorlar. Bürokratik ilişkilerimiz de son derece iyi. Mahallemize getireceğimiz hizmetleri fazlasıyla alacağımızı düşünüyorum. Aile şirketimiz de ticaretle uğraşıyoruz. Bu bağ devam edecek. Ancak benim görevim ve önceliğim muhtarlık olacak. 7/24 muhtarlıkta olacağım.”

“20 yılın açığını 5 yılda kapatacağız”

Serdal Doğan şöyle devam etti: “Kocataş’ın 20 yıldır alamadığı hizmetleri seçildiğim takdirde yerel yönetimlerle iyi ilişkiler içerisinde olarak yerine getirmeyi hedefliyoruz. Mevcut sağlık ocağını modernize ederek ve büyüterek daha iyi hizmet vermesini sağlayacağız. Her gün ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bir araya geldiğimiz mahalle sakinlerimize geride kalan 20 yıl ile bizim dönemimizde geçecek olan 5 yılı karşılaştırıp aradaki farkı görmeleri gerektiğini söylüyoruz. 5 yılda 20 yılın açığını kapatacağız.”