Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Rumeli Feneri'ni ve Rumeli Kavağı'nı ziyaret ederek balıkçı reis ve dernek başkanları ile bir araya geldi. Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Davutoğlu, Gelecek Partisi iktidarında sorunlara kalıcı çözümler getireceklerini ifade etti.

1 Eylül'de başlayacak olan yeni balık avlanma sezonuna kısa bir süre kala Sarıyerli balıkçılara bir ziyaret de Gelecek Partisi'nden geldi. Programda; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, Gelecek Partisi Başdanışmanı Ali Rıza Abdik, S.S. Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Sert, Marmara Birlik ve Üretici Birlik Dernek Başkanı Şekip Yalçın, muhtarlar, Rumeli Feneri Gelecek Partisi İstanbul ve Sarıyer yöneticileri yer aldı.

BALIKÇILARIN SESİ OLACAK

İlk olarak Rumeli Feneri Mahallesi'ni ziyaret eden Ahmet Davutoğlu, burada çevre esnaf ve vatandaşlar ile bir süre sohbet etti. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği Davutoğlu, kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmadı. Ardından balıkçılar ile bir araya gelen Davutoğlu, balıkçı reislerinin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek bol bol not aldı. Mevcut problemleri kamuoyu ile paylaşacağını ifade eden Davutoğlu, iktidar olmaları halinde sorunlara kalıcı çözümler getireceklerini belirtti.

ESNAF SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

En büyük sorunlarının; yüksek miktarlı cezalar, 3 cezadan sonra ruhsatlarının iptal edilmesi, balıkçılıkla ilgili politikanın olmaması ve birçok sektörde olan teşviklerin balıkçılara verilmemesi olduğunu söyleyen balıkçılar, Davutoğlu'na taleplerini dile getirdi. Bazı balıkçı reisleri de küçük tekneler ile balıkçılık yapanların devasa teknelerle avlananlara karşı ezdirildiğini söyledi. Esnaf, herkese eşit davranılması gerektiğini vurguladı.

TEKNE VE BALIKÇILIKLA İLGİLİ BİLGİLER ALDI

Yapılan toplantının ardından Rumeli Feneri'nde avlanma sezonuna hazırlanan balıkçıları ziyaret eden Davutoğlu, balıkçı reislerine ve ekiplerine bol kazanç temennisinde bulundu. Bir teknenin kaptan odasına çıkan Davutoğlu, burada balıkçılarla bir süre sohbet ederken, tekne ve balıkçılıkla ilgili bilgiler aldı.

PROGRAMIN ARDINDAN SARIYER'DEN AYRILDI

Rumeli Feneri'nin ardından diğer bir balıkçı köyü olan Rumeli Kavağı'na geçen Davutoğlu ve beraberindeki heyet, burada da balıkçı esnafı ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Davutoğlu'na ilgi oldukça yoğundu. Davutoğlu programın ardından Gelecek Partisi Arnavutköy İlçe Kongresi'ne katılmak üzere Sarıyer'den ayrıldı.

TÜM DETAYLAR 159. SAYIMIZDA

Toplantılarda yapılan konuşmalar, ziyarete ilişkin tüm detaylar, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu'nun, Genel  Başkan Ahmet Davutoğlu ve İl Başkanı İsa Mesih Şahin ile yaptığı özel röportajı gazetemizin 159. sayımızda okuyabilirsiniz.

SARIYER POSTA GAZETESİ