ÖZEL HABER

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Üyesi ve Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun, Sarıyer Belediye Meclisi'nin Aralık ayı 2. oturumunun 'corona virüs nedeniyle tatil edilme ve gündem olmaması' gerekçesiyle yapılmamasına “Sarıyer’in gündemi mi yok?” diyerek tepki gösterdi.

7 Aralık Pazartesi günü yapılan Sarıyer Belediye Meclisi'nin Aralık ayı 1. oturumunun ardından Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun'un pandemi nedeniyle meclisin tatil edilmesi ihtimaline karşı gündemdeki maddelerin geçtiğimiz toplantılarda konuşulduğunu ve 11 Aralık'ta gerçekleştirilmesi planlanan 2. oturumun yapılmayacağına ilişkin açıklamasına AK Parti'den tepki geldi.

"YÖNETİM SARIYER BELEDİYE MECLİSİ'Nİ GÜNDEMSİZ BIRAKARAK TOPLAYAMADI"

Konuyla ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Üyesi ve Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun, "Hizmet derdi olmayanın, meclis gündemi de olmaz" sözleriyle tepkisini dile getirdi. Coşgun, "Belediye meclisleri bir ilçenin, beldenin veya bir şehrin yerel ve ortak nitelikteki ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulan, üyeleri yerel seçimle iş başına gelen, idari ve mali özerkliğe sahip kamu kurumudur. Belediye meclisi, belediyenin en üst düzey karar organıdır. Ama yönetim Sarıyer Belediye Meclisi'ni gündemsiz bırakarak toplayamadı. Neden mi? Çünkü iş yapma dertleri yok! Vizyon ve niyet zaten yok! Sarıyer'imizin kronikleşmiş ve öncelikli sorunlarının çözümü için irade hiç yok. Şimdi artık mecliste yok!" ifadelerini kullandı.

"HİZMET DERDİ OLMAYANIN, MECLİS GÜNDEMİ DE OLMAZ"

Belediye yönetimine yönelik eleştirilerin sürdüren Coşgun, "Hani belediye meclisleri bir ilçenin, beldenin veya bir şehrin yerel ve ortak nitelikteki ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulmuş, üyeleri yerel seçimle iş başına gelmiş, idari ve mali özerkliğe sahip kamu kurumuydu. Belediye meclisi belediyenin en üst düzey karar organıydı. Ama Sarıyer Belediye Meclisi'ni gündemsiz bırakarak ve toplamayarak tüm bu kavramları yerle bir ettiler. Meclisi çalıştırmadığını iddia ederek AK Parti Grubunu suçlamayı tercih eden Sarıyer Belediyesi'nin yöneticilerinin gerçek yüzü budur. AK Parti Grubu ise yapıcı, yol gösterici konuşmaları ile Meclisi meşgul eden değildir. Hizmet derdi olmayanın, meclis gündemi de olmaz" dedi.

"HALKA HİZMET GÖNÜL İŞİDİR"

Açıklamasında Mevlana'dan atıfta bulunan Coşgun, sözlerini şöyle sonlandırdı: "13 milyonluk özel kalem bütçeleri ile özel kararlar alarak kendi bütçelerini kullanmak için Meclis'i toplamanıza gerek yok değil mi? Pandemi sürecinde kapanma olabilirmiş. Onu ön görmüşler. Şaka gibi ama Kartal, Kağıthane, Silivri, Beşiktaş bu öngörüde bulunamamış. Çünkü onların ilçeleri için almaları gereken kararlar, verilecek hizmetler için iş yapma niyetleri varmış. Sarıyer'imizi birçok şeyden mahrum eden Sarıyer Belediyesi, nihayet gündemsiz kalarak İlçe Belediye Meclisi'ni de diğer ilçe meclislerine karşı işlevsiz bırakarak ezdirmiştir. İş yapmayan, sahada, arazide olmayan zaten mecliste de gündem oluşturamaz. Halka hizmet gönül işidir. Onlarda o gönül de yoktur, niyet de... Bunlara sahip olmayan belediyenin gündemi de olmaz meclisi de... En iyi bildikleri şey Mevlana'nın da dediği gibi körler çarşısında ayna satmak, sağırlar çarşısında gazel atmaktır."

SARIYER POSTA GAZETESİ