CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 84. yıl dönümü dolayısıyla Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde söyleşi düzenledi. Programa Devlet eski Bakanı Önay Alpago, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Maltepe Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Esra Kaya Erdoğan konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşiye Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Meclis Başkanı ve Başkan Vekili Hüseyin Coşkun ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Açılış konuşmasını CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç’ın yaptığı panelde, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'İstanbul’da birkaç kadın ilçe başkanı olsun' dileğini yerine getirdik. Sarıyer’de kadın ilçe başkanı ve İstanbul’da ilk kadın il başkanı olmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

“Laikliğin olmadığı yerde kadınlardan bahsedilemez”

Moderatörlüğünü CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Hayrettin Dereli’nin yaptığı söyleşi konuşan Devlet eski Bakanı Önay Alpago, “Ülkede bugün mevcut 1397 belediye başkanından sadece 39 tanesi kadın. Laikliğin olmadığı yerde kadınlardan bahsedilemez” dedi.

“Kadınların verdiği mücadeleye erkeklerde inanmalı”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kadın mücadelesinin siyasi ve politik bir mesele olduğunu vurgulayarak, “Kadınların verdikleri bu mücadeleye öncelikle erkeklerinde inanmaları gerekmektedir. Bizler bugün bu kadın mücadelesini kime karşı verdiğimizi de iyi bilmeliyiz, zira verdiğimiz bu mücadele “Türk kadını evinin süsüdür. Kadınlar annelik kariyeri dışında hiçbir şeyi önceliğine almamalıdır” diyen anlayışa karşıdır. İşte neye karşı mücadele ettiğimizi bilirsek hakkımızı alabiliriz. Kadının siyasette adı yok deniyor sorarım size kadının nerede adı var ki?” diye konuştu.