Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Örgütü, İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümüne özel sergi açtı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki serginin açılış kurdelesini; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Coşkun ile Sevgi Atalay, Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyeleri Nizamettin Günel, Halim Serdar Sarıoğlu, Ayhan Gedik, Mustafa Balcı, CHP Sarıyer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Azmi Mertcan Uluevli, Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, CHP Sarıyer ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri kesti.

SARIYERLİLERDEN SERGİYE YOĞUN İLGİ

Açılış ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç sergiyi gezerken, kendisi ile resim çektirmek isteyen vatandaşları kırmadı. CHP Sarıyer ilçe gençlik kolları üyeleri meydandaki vatandaşlara Türk Bayrağı hediye ederken, Sarıyerliler de sergiye yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı ile Türk Hava Kurumu Genç Kanatlar üyeleri de katılarak, destek verdi.

"GÖREVİMİZ CUMHURİYETİ YAŞATMAK VE YÜKSELTMEK"

Sergi açılışının ardından Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Bizim Cumhuriyetimiz farklı. 'Bizde bugün ilan edelim' demekle yapılabilecek bir durum değil. Savaş alanında kan ve can ile kazanılmış bir Cumhuriyet. Bize bu bayramı armağan edenlere saygı ve minneti hiç bir zaman unutmamamız lazım. Bu yüzden her geçen yıl daha coşkulu bir şekilde kutlamak gerekiyor. Kurulduğundan bu yana her türlü tehlikeye maruz kalmış fakat dimdik ayakta olan bir sistem. Bunu devam ettirecek olanlar da bizleriz. Görevimiz Cumhuriyeti yaşatmak ve yükseltmek. Cumhuriyeti anlamak ve anlatmak için çok süslü laflara gerek yok. Bunu yaşamınızın bir parçası haline getirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYETİN YILMAZ BEKÇİLERİYİZ"

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ise şunları söyledi: "29 Ekim, bir ulusun Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazandığı modern Cumhuriyetin kurulduğu bir tarihtir. 97. yıl dönümünü kutladığımız bu bayram bizim için onur ve gururdur. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi, demokrasidir, haktır, adalettir. Bizler de Cumhuriyeti devam ettirmek adına yılmaz bekçileriyiz. Sarıyer'de her yıl yaşanan coşku ve yapılan büyük yürüyüş pandemi nedeniyle bu sene olmayacak. Fakat biz yine de bu coşkuyu 1 haftayı bulan etkinlikler ile vatandaşlarımıza yaşatmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Örgütü, İlçe Kadın Kolları ve İlçe Gençlik Kolları olarak Atatürk resimleri sergisini kurallara uyarak gerçekleştiriyoruz. Sarıyerlilerin ilgisi çok yoğun. Resimlere baktığımızda gelişmiş Türkiye'yi görüyoruz. Ülke kurulduktan sonraki ilk 10 yılda yapılanların değeri çok büyük. Dışarıdan tek kuruş borç alınmadan ülke kalkındırıldı. Muhasır medeniyetler seviyesine erişmek için büyük bir mücadele örneği sergilendi Cumhuriyeti gelecek nesillere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırmak. Bu vesile ile tüm Sarıyerlilerin ve halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ