Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Sarıyer Belediye başkan aday adaylarını ve Sarıyer Belediyesi meclis üye aday adaylarını tanıttı. Partililer toplantıya yoğun katılım gösterdi.

Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen aday adayı tanıtım toplantısına Sarıyer Belediye Başkanı ve yeni dönemde de aday adayı olan Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayları Süreyya Cinik ile İsmail Cengiz Çelebi, Sarıyer Belediye meclis üye aday adayları, CHP Sarıyer İlçe eski Başkanı Mehmet Deniz, ilçe teşkilat üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Yalınkılıç: “Sarıyer’i, saraydan alıp halka vereceğiz”

Devrim şehitlerine saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda açılış konuşması yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Bugün Cumhuriyet’i ve devrimleri korumak için canlarını feda eden Kubilay ve iki arkadaşının şehit edilişinin 88. yıldönümü. Devrim şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarken, kör karanlığa teslim olmayacağımızı ve Cumhuriyet’in bekçileri olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde partimizin İstanbul ve Sarıyer Belediye başkan adaylarını iktidara taşımak adına önemli bir çalışma sürecine girdik. Yaklaşan seçim sürecinde bütün programlara özverili ve düzenli bir şekilde katılmak zaruridir. Bu anlamda çalışmalara katılan ve katılacak olan tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Bu salonda bulunan bütün aday adayı arkadaşlarımızın hepsi birbirinden değerli. Bizler kocaman bir aileyiz. Aday kim olursa olsun, listeye kim girerse girsin, geride kalan tüm arkadaşlarımızın kendileri aday olmuş gibi çalışacağında hiç şüphem yok. Genel merkezin belediye ve il genel meclis adaylarının belirlenmesinde il başkanlığımıza gelen yazıda, talep eden ilçelerde fermuar sistemiyle eğilim yoklaması yapılması için 12-13 Ocak 2019 tarihleri belirlendi. İlçe teşkilatı olarak örgüt içinde bir seçimin yapılması için il başkanlığımıza çok önceden başvurmuştuk. Bu konuda da ilçe başkanlığımızda gerekli çalışmalar başladı. Hep beraber yıllardır ihanet ettikleri bu kenti halkın iktidarına kavuşturalım. Sarıyer’i, saraydan alıp halka vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükdurmuş: “Mart’ın sonu bahar olacak”

Toplantıya katılanlara selamlama konuşması yapan CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, “31 Mart’ta yapılacak yerel yönetim seçimi öncesi Sarıyer’de temayül yoklaması yapılacak. Konuyla ilgili genel merkezimizden il başkanlığımıza yazı geldi. İlçe başkanlarımıza bu konuda ki fikirlerini daha önce sormuştuk. Aday adayı olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Mart’ın sonu bahar olacak. Sarıyer’de arttıracağımız her oy İBB’yi kazanmamızda bizlere avantaj sağlayacak. Bu yüzden çok ciddi şekilde çalışmamız gerekiyor” dedi.

Genç: “Yolumuz açık olsun”

Sarıyer Belediye başkan aday adayları arasında ilk sözü mevcut Başkan Şükrü Genç, birlik ve beraberliği vurgu yaparak, “Öncelikle bu demokratik ortam için parti ve ilçe yönetimine teşekkür ediyorum. Sarıyer’de 2009 seçimlerinde birlik ve beraberliği saplayarak iktidar olduk. Bunun devamında da her türlü zorluğa rağmen bu iktidarlığı devam ettirdik. Bugün sorumluluklar çok fazla. Bu işin devamını getirmek lazım. Ülkede ki iktidarın değişimine kadar bu mücadele sürecek. ‘Ben varsam var, yoksam yok’ mantığı sadece diktatörlerde olur. Ama burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Biz kişilere veya isimlere yönelik politika yaptığımızda dibe vururuz. Bizim işimiz hedefler. O hedeflere ulaşabilmemiz için izlenecek yol çok önemli. En önemlisi de hayata geçirilecek projeler. Sarıyer Belediyesi her şeye rağmen başarılı oldu. Bunun temel nedeni kalkınma eylem planımızın olması.

Cumhuriyet’imizin kurulmasında çok büyük emeği olan partimiz her zaman olduğu gibi yine devletimize sahip çıkacak. Partililerimiz de aynı şekilde özveriyle sahip çıkacak. Aksini düşünen varsa başka yerde politika yapmalı. Ülkenin yarınını sahiplenmiyorsanız, sadece kendi çıkarlarınızı ön planda tutuyorsanız bu partide işiniz yok, ayrılacaksınız. Bunu her zaman dile getiriyoruz. Çünkü doğru bir tanedir.

Amacımız, hedefimiz 37 belediye meclis üyesi çıkarmak. Birlikteliği sağlarsak bunu başarabiliriz. Kurtuluş Savaşı’nda ki o birlik beraberlik gibi. Araya nifak sokanların, emperyalist güçlerle işbirliği yapanların var olmalarına rağmen bu vatan kurtulduysa, bizlerde kim olursa olsun bu işin devamını getiririz. Bu hepimizin elinde. Yeter ki inanalım. Sizden yapmanızı arzuladığım bir konu var. Sarıyer’i, Kazım Karabekir’den Hisarüstü’ne kadar. Havantepe’den köylere kadar. İlçemiz nasıl kimlik kazanmış. Her şeyi bir kenara bırakıp Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu mücadelenin devam etmesi için çaba içerisinde olalım. Bende bu işin içerisinde varım diyen tüm aday adaylarına başarılar diliyorum. Yollarımız, yollarınız açık olsun” diye konuştu.

Cinik: “Verdiğiniz değeri yürekten hissediyorum”

Annesinin rahatsızlığından ötürü moralsiz olduğu görülen Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Süreyya Cinik yaptığı kısa konuşmada, “Önce emek, insan değiştik. İnsanların birbirinden koşulsuz beklentileri değer görmektir. 5 haftadır annem tedavi görüyor. Şuan yoğun bakımda yatıyor. Sizin bana verdiğiniz değeri yürekten hissediyorum. Bugünde ağır koşullar altında olmama rağmen, sizleri selamlamak istedim. Annemin rahatsızlığı dolayısıyla mahalle başkanlarımızı ziyaret edemedim. Size gelip birebir konuşamadım. Kendimi anlatamadım. Aslında belediye başkanımızın kim olduğunun önemi var mı? Şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir belediye olduktan sonra, temel ilkelerimizi yürürlüğe soktuktan sonra kimin başkan olduğunun pek bir önemi yoktur. Yıllardır parti ve teşkilat içerisindeyim. Asla ilkelerimden taviz vermedim. Yeteri kadar siyasi bilgi ve birikime sahip olduğumu düşünüyorum. Parti içi demokrasiye bir nebze olsun katkı sağladıysam bundan şeref duyarım. Sözlerime son vermende önce Sarıkamış şehitlerini şükran ve minnetle anıyor, tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Çelebi: “Kul değil, bireyiz”

“Cumhuriyet Halk Partililerin üyeleri ya da seçmenleri kul değil bireydir” diyen Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Cengiz Çelebi şunları söyledi: “Dolayısıyla atamayla gelen siyasetçilerden haz etmiyorlar. Atamayla gelme süreci SHP-CHP birleşmesinden sonra Deniz Baykal ile başlamıştı. Durum abartıldığı zaman seçmen partimizi barajın altında bile bırakabiliyor. Bu yüzden ön seçim olmazsa olmazımız kabul edilmeli. Bunu savunduğumuz için imza topladık ve genel merkeze götürdük. Darüşşafaka ya da Zekeriyaköy’de konuştuğumuz insanların atama ile değil, hakim huzurunda yapılacak ön seçimle adayların belirlenmesini istediklerini gördüm. Geçmiş dönemlerde bu yolla gelen kişiler de bunu kabul etmemeliydi. Nasıl ki biz şuan itiraz ediyorsak onlarda etmeliydi.  Biz sandıktan çıkanın yönetici olmasından yanayız. Son olarak tüm aday adaylarına başarılar diliyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Başkan aday adaylarının konuşmalarının ardından kura ile belirlenen harf ile başlayan isimlerin sırayla kürsüye çıkıp kendilerini tanıttıkları toplantı, Meclis Üye Aday Adayı Ekrem Tekçe’nin konuşmasıyla devam etti. Toplantı, aday adaylarının tamamının tanıtılmasının ardından sona erdi.

3 belediye başkan adayının ve 98 meclis üye aday adayının tanıtıldığı toplantıyı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte takip eden Celal Pir ve gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu, yerel seçim üzerine değerlendirmelerde bulundular.