3BBP (Büyük Birlik Partisi) Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda merhum lider Muhsin Yazıoğlu ve Çanakkale şehitleri anılıp, ruhları için Kuran-ı Kerim okutuldu.

İBB İstinye Sosyal Tesisleri’nde bu sabah verilen kahvaltıya Sarıyer’de görev yapan din adamlarının yanı sıra BBP yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Kahvaltıdan sonra din görevlileri tarafından BBP’nin kurucu Genel Başkanı ve merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile Çanakkale şehitlerinin ruhu için Kuran-ı Kerim okundu. Din adamlarının yoğun katılım gösterdiği toplantıda Muhsin Yazıoğlu için övücü konuşmalar yapılıp, 20 yıl önce kurduğu BBP’nin çizgisinden sapmadan yoluna devam ettiği belirtildi.8

İLÇE BAŞKANI HÜSEYİN KOÇ; “BBP’NİN BAYRAĞINI EN UÇ NOKTAYA DİKMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Kahvaltı sonrası konuklarına bir konuşma yapan BBP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Koç, katılım gösterdikleri için teşekkür etti. Koç, parti olarak önümüzdeki yerel seçim için hazırlıklarını sürdürdüklerini ve 2009’daki seçimde kendilerine gösterilen ilginin verdiği güçle daha büyük heves ve istekle çalıştıklarını belirtti.

Merhum Muhsin Yazıoğlu’nun bu ülke için çabalarken karlı bir kış günü şehit edildiğini söyleyen Hüseyin Koç, “Bugün sadece liderimiz Muhsin Yazıoğlu’nu değil bütün şehitlerimizi anıyoruz. Ülkemizin yaşadıkları ve bugün geldiği nokta ortada. Bunları görerek BBP’nin bayrağını Türkiye’de ve Sarıyer’de en uç noktaya dikmeye çalışıyoruz” dedi.

İL BAŞKANI FİKRET DAŞ, “MUHALEFETİ YAPMIŞ OLMAK İÇİN YAPMADIK”

2

Toplantıya katılan BBP İl Başkanı Fikret Daş ise yaptığı konuşmada BBP’nin 20. kuruluş yıldönümünü geçtiğimiz Ocak ayında kutladıklarını belirtip, “Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kurulan partimiz itibarlı ve köklü bir partidir. Bizden sonra kurulan birçok parti kapatıldı ama biz hala dimdik ayaktayız ve Muhsin Yazıoğlu çizgisinde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Hükümetin icraatlarını olumlu bulduklarında desteklediklerini, olumsuz olanların ise karşısında durduklarını belirten Fikret Daş, “Sadece muhalefet olsun diye muhalefet yapmadık. Ancak son dönemde yaşanan açılım politikasının içeriğini bilmiyoruz. Sadece bir mektubun varlığından söz ediliyor ama içinde ne var, ne getirip ne götüreceği söylenmiyor. Ayrıca 4. yargı paketi TBMM’de komisyona geldi. Bu paketin içindekilerin de ülkemize neler getirip neler götüreceği konusunda ciddi kaygılarımız var” diye konuştu. (Tuncay DAĞLI)