ÖZEL HABER

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

Hastanenin Başhekim yardımcısı Mesut Sönmez’den bilgi alan Bayraktar’ın ziyaretinde Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’da eşlik etti.

Klinikleri, müşahede odalarını ve ameliyathaneleri gezen Başkan Bayraktar, hastanenin tüm bölümlerinin kısa süre içerisinde faaliyete geçeceği müjdesini verdi.

“Hastaneye günde bin kişi geliyor”

Hastane hakkında bilgiler veren Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mesut Sönmez, “Hastanemizin acil ve poliklinik bölümlerine günde yaklaşık bin 200 hasta başvuruyor. Haftanın belirli günlerine göre bu rakam değişim gösteriyor. Fakat günlük ortalamanın bin hasta olduğunu söyleyebilirim. En aktif olduğumuz bölümler, yan alanlarıyla birlikte çocuk hastalıkları ve çocuk cerrahisi. Tabi diğer bütün kliniklerde hizmetlerine devam ediyor. Genel cerrahi, ortopedi, fizik tedavi, beyin cerrahisi gibi birçok poliklinik alanda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“15 gün içerisinde eksiksiz hizmet verecek”

Hastanenin ortalama 15 gün içerisinde tam anlamıyla faaliyete geçeceğini belirten Sönmez, “Tescil işlemleri var. Hastanemiz çok yoğun bir şekilde denetimden geçiyor. Yoğun bakımların tescil edilmesini bekliyoruz. Bunların da yaklaşık 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bu tescil aşaması sona erdikten sonra bütün branşlar hızlı bir şekilde hastanemiz eksiksiz bir şekilde hizmete başlayacak. Bu sürecin de en geç 15 gün içerisinde gerçekleşeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Ek seferler için İETT ile görüştük”

Yeni hastaneye ulaşımın çok kolay olduğunu ve merkezi yerde olduğunu vurgulayan Sönmez, “Hastanemiz ulaşım ve lokasyon olarak avantajlı bir konumda yer alıyor. Özellikle Hacıosman metrosuna yakın olması büyük kolaylık sağlıyor. Bunun yanında otobüs ve minibüsler ile aynı şekilde ulaşım sağlanması son derece kolay. Bununla ilgili İETT ile de gerekli yazışmaları yaptık. Otobüsler için ek sefer konması talebinde bulunduk. Ayrıca Sarıyer merkeze de yakın olduğu için vatandaşlar için bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Sağlık alanında devrim gerçekleştirdi”

Sarıyer’in sağlık alanında devrim yaptığını belirten Sönmez, “Sarıyer hem bölge olarak hem de coğrafi konumu olarak İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri. Seyrantepe’ye ve bulunduğumuz bölgeye Hamidiye Etfal Hastanesi’nin gelmesi sağlık alanı açısından son derece önemli bir atılım. Biz buraya hem alt yapımız hem de yetişmiş hekimlerimiz ve sağlık personelimiz ile geldik. Bu yüzden Sarıyer’in sağlık açısından geleceğinde önemli değişiklikler olacağına inanıyorum. Seyrantepe’de yapılan hastane 600’den fazla yatak kapasiteli. Bu hastane 350 yataklı. Zaten bu iki hastanenin toplam yatak kapasitesi bin civarında. Bunların yanında Baltalimanı’nda, İsmail Akgün, Ağız ve Diş Sağlığı ve İstinye’de bulunan hastaneler var. Hastanemize yalnızca Sarıyer’den değil, başka ilçelerden gelen çok sayıda hastamız mevcut. Çünkü Hamidiye Etfal Hastanesi, bünyesinde çok deneyimli uzman hekimler barındırıyor. Birçok üniversite olmayan sağlık hizmetine sahibiz. Bu açıdan büyük bir avantaja sahip. Hastanemiz özellikle çocuk yan dallarında ki büyük eksikliği gideriyor” şeklinde konuştu.

“89 adet yoğun bakım ünitesi var”

Hastanenin olanakları ile ilgili bilgiler veren Sönmez, “Hastanemizde 89 adet yoğun bakım ünitesi var. Mevcut kullandığımız cihazlar en son üretilen teknolojik ürünlerdir. Hepsi merkezi monitör sistemi dediğimiz donanımla donatılmış cihazlardır. Hemşire bankosundan bütün odalar anlık olarak takip ediliyor. Teçhizat anlamında hiçbir eksiğimiz bulunmuyor” dedi.

“Sarıyerliler hastaneye sahip çıkmalı”

“Elimizden geldiği kadar kendimizi vatandaşımızın hizmetine adadık” diyen Sönmez,  şöyle devam etti: “Halkımızın da hastanesine sahip çıkacağına inanıyoruz. Gerek burayı kullanım gerekse ilişkiler açısından tek beklentimiz bu. Burası bizim mirasımız değil. Geleceğe bırakılacak emanet olarak bakıyoruz. Bu hastane en az 100 yıl hizmet verecek. O yüzden hepimizin sahip çıkması lazım.”

“Dünya çapında teknolojik teçhizatımız var”

Çocuk yoğun bakım ünitesinde görev yaptığını belirten Doktor Ercüment Pekmezci, şöyle konuştu: “Çocuk yoğun bakım uzmanı anlamında Türkiye’de sayımız son derece az. Çünkü oldukça meşakkatli bir bölüm. Nadir bulunan ve özellikle anne-babaların hassasiyetlerinden dolayı zor yaklaşılan bir alan. Genelde ağır solumu yetmezliği olan ve cihaz desteği gereken hastalarda yoğun bakım ihtiyacı oluyor. Aynı şekilde küçük çocuklarda görülen zehirlenmeler. Bunların yanı sıra trafik kazalarında yaralanmalar ve bölgesel olarak akrep, yılan ısırmaları, su da boğulmalar gibi vakalar çocuk yoğun bakımda yatırdığımız hastalarımız. Hastanemizin çocuk yoğun bakımı bölümünde dünyanın her yerinde yapılan işlemlerin aynısının yapılmasını sağlayan teknolojik imkanlarımız var.”

Bayraktar, yaşadıkları zorlukları anlattı

Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yapımında büyük emeği geçen Salih Bayraktar, proje ile ilgili yaşadıkları zorlukları anlattı: “Bu hastane, kibrit fabrikasının bulunduğu alana yapıldı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayan çalışmalarda zeminde su çıktı. Ve akabinde yeniden zemin etütleri ve proje tadilatı yapıldı. Daha sonra hastanenin tam ortasında tarihi eser niteliği taşıyan bir yapı ortaya çıktı. Bu da idari bina olarak planlandı. Tabi tarihi yapıda ki binalarda süreç uzuyor. Ayrıca Tekel’in burayı teslim etmesi 2 yıl gibi bir gecikme sonunda gerçekleşti. Daha sonra çevrede ki kanalizasyon kaçakları da bölgenin zeminine sızlamaya başlamıştı. Bu kaçakların İSKİ tarafından giderilmesini takip ettik. Buna ek olarak yağmur tünellerini yaptırdık ve kolektörlerle giderleri bu tünellere bağladık. Akabinde ciddi bir alt yapı onarımı yapıldı. Bunlar işin görünmeyen kısımları. Bir de işin görünün tarafı var. Ulaşımın kolay olması için gerekli yolları yaptık.”

“Ak Parti olarak insan sağlığına değer veriyoruz”

“İnsan bizim için en değerli varlıktır” sözleriyle insana verdikleri değerin altını çizen Bayraktar, “Hastanenin yapım ve hizmete girme süresi uzamaya başlamıştı. Bunun üzerine gelişmeleri yakından takip ettik ve bire bir ilgilendik. Görüldüğü üzere hastane sıradan bir yer değil. Türkiye’nin en modern ve son teknoloji cihazlarla donatılmış hastanesi. Biz bu hastaneyi bir model, mastar hastane olması adına bizzat yakından takip ediyoruz. Siz değerli basın mensupları ile ziyaretimizi gerçekleştirdik. İnsan bizim için en değerli varlıktır. AK Parti olarak biz her şeyden önce insan sağlığına değer veriyoruz” dedi.

“Sarıyer’de sağlık turizmi gelişecek”

Yeni yapılan hastane ile birlikte Sarıyer’de ki hastane sayısının arttığına vurgu yapan Bayraktar, sağlık turizminin gelişeceğine değinerek şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birçok şehirde hastane inşa etti. Sarıyer’de de araştırma hastanesi yapıldı. Buranın araştırma hastanesinin olması büyük avantaj. Çünkü her türlü sağlık probleminin buradan istifade edilebilecek. Buna ek olarak Seyrantepe’de hastane yapılıyor ve her ilçede olmayan ağız ve diş sağlığı hastanemiz bulunuyor. Ayrıca ilçemizde binin üzerinde insanın tedavisinin yapıldığı bir hastane. Bunları toparlamak gerekirse Sarıyer sağlık merkezi haline dönüştü. Önümüzde ki günlerde sağlık turizminin gelişeceğini ve bununla birlikte de esnafın da bundan faydalanacağını düşünüyorum.

Bu kadar hastanenin olduğu başka bir ilçe İstanbul’da yok. Bu nedenle ilçemiz çok şanslı. Ayrıca coğrafi konum olarak da buna müsait. BU yüzden Sarıyer’de yapılan sağlık hizmetleri öncelikle burada yaşayan vatandaşlarımıza, daha sonra İstanbullularımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”