Eğitimde devrim niteliğinde hamleler yapan Ak Parti, hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. Gençlere güzel haberi veren Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Çocuk üniversitesini kuruyoruz” dedi.

Gittiği her ortamda eğitim vurgusu yapan Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, gençliğe daha fazla yatırım yapacaklarının müjdesini verdi. Bu konuda çok çalıştıklarını belirten Bayraktar, 80 bin öğrenciye hizmet verecek bir üniversite kampüsü inşa ettiklerini söyledi.

“Çocuklar için Yeşilay’ı kurduk”

Çocuklara daha fazla eğilmeleri gerektiğinin altını çizen Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar: “Yeşilay üzerinden her hafta yüzlerce genci alıp teknoloji, uyuşturucu bağımlılığı, sağlık ve değerler etiğimi verdik. Daha sonra öğrencileri teknik üniversite, teknokent ve lavoratuvarı gezdirdik. Kültürel bir gezi düzenleyip gençlerimizi tarihi yerlere götürdük. Biz bunları yaparken hiçbir ayrım gözetmedik. Her kesimden yavrumuzu misafir ettik. İnşallah biz de çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğiz. Sizlerden bu konuda destek istiyoruz” dedi.

“80 bin çocuk bu üniversiteden faydalanacak”

Yapılan kampus ile ilgili konuşan Salih Bayraktar, üniversite hakkında şu bilgileri verdi: “Rumelifeneri’ne gençlik kampı yaptık. Ve öğrencilerimizi burada iki gün misafir ettik. Şuan burada 132 yatak kapasitemiz mevcut. İnşallah bu sayısı 220 çıkaracağız. Buna ek olarak Ferahevler Bağlar Mevkii’nde çocuk üniversitesini yapıyoruz. 80 bin çocuk buradan istifade edecek. Burada bilim, teknoloji, astronomi, yazılım gibi birçok bölüm olacak. Bütün çocuklar plan program çerçevesinde burada eğitim görecekler. Almış oldukları eğitimleri zenginleştirmek ve uygulamalı hale getirmek için yapılan bir yerleşke. Biz gençliğe yatırım yapmazsak, gençliği desteklemezsek kısa süre sonra durağanlığa teslim oluruz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda mali yürüyüşlerinde gençliğe ne kadar yatırım yaptıklarını görüyoruz.”