Muhasebecilerin mükellef ile vergi dairesi arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, Muhasebe Haftası nedeniyle paylaştığı mesajda, "Ülke ekonomisinin gelişimi için çaba sarf eden, iş dünyasına bilgisi ve hizmetleriyle yön veren, ürettiği değeri toplumla paylaşan, maliyenin güçlenmesinde önemli katkıları bulunan muhasebecilerin 1-7 Mart Muhasebe Haftasını ve 1 Mart Muhasebeciler Günü'nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

1-7 Mart Muhasebe Haftası, ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili de bu özel hafta dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini vurgulayan Erhan Vergili, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Muhasebecilik sorumluluk bakımından en ağır ve hassas mesleklerden biridir. Muhasebeciler, devlet ile iş dünyası arasında bir köprü ve emin bir el olarak görevlerini sürdürmektedirler. Düzenli ve sağlıklı bir ekonominin temelini, denetim ve şeffaflık içinde kayıt ve belge düzeni oluşturmaktadır. Muhasebe sistemi kurulmadan işletmelerin gelişimi ve rekabet etmeleri mümkün değildir. Muhasebe işletmelere güç sağlayacak en önemli araçtır.

Muhasebe mesleğinin sunmuş olduğu hizmetlerin ne kadar hayati öneme haiz olduğu pandemi dönemi boyunca daha iyi anlaşıldı. Mali müşavirler pandeminin zor şartlarında, görevi başında işletmelerimize ve ülkemize hizmet vermeye devam etti. Bu zor şartlarda çok sayıda muhasebecinin hastalandığını gözlemledik. Halen hastalıkla mücadele edenlere acil şifalar, aramızdan ayrılanlara Allah'tan rahmet ve başsağlığı diliyorum.

Pandemi süreci mali müşavirlik mesleğinin vazgeçilmez önemini net ve açık bir şekilde göstermiştir. Hem işletmelerimizin varlıklarını koruyabilmeleri, hem kamu finansmanının sağlanması açısından, kamu ile işletmeler arasında köprü görevi gören mali müşavirler üstlenmiş oldukları sorumlulukları başarı ile yerine getirdiler ve getirmeye devam ediyorlar. İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır.

Ülkemizin, şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. gelecek partisi olarak serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirlerimizin tüm sorunlarının farkındayız ve biz çözüm üreteceğiz. Ülke ekonomisinin gelişimi için çaba sarf eden, iş dünyasına bilgisi ve hizmetleriyle yön veren, ürettiği değeri toplumla paylaşan,Maliyenin güçlenmesinde önemli katkıları bulunan muhasebecilerin 1-7 Mart Muhasebe Haftasını ve 1 Mart Muhasebeciler Günü'nü kutluyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ