Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde ‘kirli oyun ve nifak’ vurgusu yaparak, “Bizim temel derdimiz, kuşkumuz bu seçime bir takım kirli oyunlarla, çabalarla nifak sokulmasın” dedi.

Yerel seçimlerde Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı olan mevcut Başkan Şükrü Genç, demokratik ve adil seçim vurgusu yaptı. Genç, “Herkes bizim davrandığımız gibi davransın ve demokratik olsun. Dışarıdan seçmen taşınmasın” diye konuştu.

“Oyumuz en az yüzde 65”

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerden beklentisini açıklayan Genç, “Halkımızın teveccühüyle seçimi açık ara biz kazanacağız. Oy oranımızı çok net söyleyeyim yüzde 65 alacağız. İster siyasi malzeme isterse engelleme olsun, ne olursa olsun biz demokratik davranmaya, adil davranmaya devam edeceğiz ve de hiçbir şekilde kavga ortamında olmayacağız. Kendimizi rakibe göre şekillendirmeyeceğiz. En büyük beklentimiz şu; herkes bizim davrandığımız gibi davransın. Adil ve demokratik olsun. Dışarıdan seçmen taşınmasın” dedi.

“Haksız yere saldırmaları bizi güçlendirir”

“Bizim temel derdimiz, kuşkumuz bu seçime bir takım kirli oyunlarla, çabalarla nifak sokulmasın” diyen Genç, Çünkü alandan bu yönde uyarılar alıyoruz. Örneğin üyelerin evlerine misafir seçmen taşınması gibi. Herkes propagandasını yapsın. İnsanları rencide edecek türden, olmadık suçlamalarla ve de sonradan vicdan hesabını veremeyeceği şeyler söylemesinler. Eğer seçimi kazanmak için her şey mübah gibi bir mantıkla yaklaşırsa fark açılır, seçmen bize daha fazla gelir. Haksız yere bize saldırmaları bizi daha da güçlendirir. Halkımız onu görüyor ve biliyor, zaten inanmıyorlar da... Herkese “Başkan çok zengin” diye anlatılmaya çalışılıyor. Benim için değişen bir şey yok. Başkanın hali de vakti aynı. Çocuklarım da aslanlar gibi çalışıyor. Çok emek veriyorlar” ifadelerini kullandı.